IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Бугари - 100% ТуркоМонголи
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бугари - 100% ТуркоМонголи

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 166167168169170 824>
Автор
Порака
Neanticki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Август.2008
Статус: Офлајн
Поени: 564
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neanticki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 10:30
Originally posted by Han Solo Han Solo напиша:

За последен път ти обяснявам:
Да, във вените ми тече от кръвта на Аспарух, но трябва да си кьорав да не виждаш, че на външен вид не сме монголоиди.

Ти од каде знаеш дека Аспарух бил монголоид? Тоа е апсурдно да не кажам ступидно. Не постои ни еден доказ за тјуркско потекло на Аспаруховите Бугари.

Бугарите биле од тракијско потекло. Дел од нив заедно со Александар одиле на Исток и по неколку векови се вратиле овде во родните огништа. Прочитај ја Охридската легенда и книгите на Ганчо Ценов (противник на Златарски) и се ќе ти се пројасни!

Кон врв
СтефанМаратилов Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 04.Ноември.2008
Поени: 22
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај СтефанМаратилов Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 10:33
Прабългарите са словенизирани уще во 8-9ти век. Денешните българи, нито изгледат како монголи, нито зборуват техниот язик.
Кон врв
Han Solo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Ноември.2008
Поени: 109
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Han Solo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 10:37
Пак се правиш, че не ме разбираш.
Аспарух трябва да има някакви потомци нали? Ние казваме, че това сме ние и Европейската история го потвърждава.
Това, че нямаме монголидни черти означава, че не сме 100 % чиста раса, не сме 100% ТуркоМонголи и че имаме в кръвта си и кръв от други народи. Само Господ знае какви точно примеси има в българската и македонската кръв.

П.С."Ти од каде знаеш дека Аспарух бил монголоид? " Ами не знам дали е монголоид и само Господ знае истината за всичко. Със сигурност може само да се твърди, че българите не са монголоиди, защото се вижда от пръв поглед, но това изключва съществуването на тази тема във форума.

Изменето од Han Solo - 05.Ноември.2008 во 10:44
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај СтефанМаратилов Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 10:38
Точно, ама бракята антички македонци, барат под вола - теле
Кон врв
Han Solo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Ноември.2008
Поени: 109
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Han Solo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 10:47
ДОбре де, съгласен съм. Трябва да добавя, "ако Аспарух" изобщо е бил монголоид", защото това не е доказано, само дето се твърди от някои.

Изменето од Han Solo - 05.Ноември.2008 во 10:49
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 10:55
Originally posted by Neanticki Neanticki напиша:

Originally posted by Han Solo Han Solo напиша:

За последен път ти обяснявам:
Да, във вените ми тече от кръвта на Аспарух, но трябва да си кьорав да не виждаш, че на външен вид не сме монголоиди.

Ти од каде знаеш дека Аспарух бил монголоид? Тоа е апсурдно да не кажам ступидно. Не постои ни еден доказ за тјуркско потекло на Аспаруховите Бугари.

Бугарите биле од тракијско потекло. Дел од нив заедно со Александар одиле на Исток и по неколку векови се вратиле овде во родните огништа. Прочитај ја Охридската легенда и книгите на Ганчо Ценов (противник на Златарски) и се ќе ти се пројасни!

Чекај,Чекај,полека - па има безброј слики што се цртани од ваши уметници кои туркомонголската хорда на Аспарух па и него ја оцртуваат со монголоидни црти.Тука е нормално иконографијата која покажува за туркомонголски воини кои убиваат словени и христијани,зар тоа е мал доказзбунетост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neanticki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 11:20
И јас ако бев некој уметник можев да нацртам и црнски црти.

А за иконографијата - постирај па ќе одговорам.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 11:27
Па вие го осликувате како монголоиден и после зошто ние тврдиме дека сте туркомонголи - абе фантастика од пропагандаголема%20насмевка

Еве ти икони,посебно десно типчето некако многу ми личи на џингисовите монголиголема%20насмевка

Колежот на Христијаните од „европската“ раса со азијатски одори

Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај СтефанМаратилов Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 11:28
па, бога ми, ови българи мене не изгледат како монголи
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 11:29
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Па вие го осликувате како монголоиден и после зошто ние тврдиме дека сте туркомонголи - абе фантастика од пропагандаголема%20насмевка

Еве ти икони,посебно десно типчето некако многу ми личи на џингисовите монголиголема%20насмевка

Колежот на Христијаните од „европската“ раса со азијатски одори

Изгледаат него штоголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neanticki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 11:37

Св. Климент Охридски, фреска от църквата
"Св. Богородица Перивлепта" ("Св. Климент") в Охрид, Реп. Македония

Мене тука и Климент нешто ми личи на туркомонгол
Кон врв
da be Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 101
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај da be Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 11:38
демек българин не е било баш синоним на християнин

след това изведнъж българин става синоним на християнин

после пак спира да е синоним на християнин

става синоним на прост и глуп

ми не е лесно
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 11:59
И мене не ми е јасно - се губите во сопствените лаги - и што бара Македонскиов светител тука сега - повторно избегаваме тема - се вртиме на друга страна и се преправаме дека тоа погоре што го постирав не е вистиназбунетост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neanticki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 12:03
Зборот беше за монголоидни црти.

Види убаво - и мачителите и мачениците имаат исти црти. Види подобро.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 166167168169170 824>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.