|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 166167168169170 824> |
Автор | ||
Neanticki
Сениор Регистриран: 20.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 564 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ти од каде знаеш дека Аспарух бил монголоид? Тоа е апсурдно да не кажам ступидно. Не постои ни еден доказ за тјуркско потекло на Аспаруховите Бугари. Бугарите биле од тракијско потекло. Дел од нив заедно со Александар одиле на Исток и по неколку векови се вратиле овде во родните огништа. Прочитај ја Охридската легенда и книгите на Ганчо Ценов (противник на Златарски) и се ќе ти се пројасни! |
||
СтефанМаратилов
Група Регистриран: 04.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 22 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Прабългарите са словенизирани уще во 8-9ти век. Денешните българи, нито изгледат како монголи, нито зборуват техниот язик.
|
||
Han Solo
Сениор Регистриран: 03.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 109 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пак се правиш, че не ме разбираш.
Аспарух трябва да има някакви потомци нали? Ние казваме, че това сме ние и Европейската история го потвърждава. Това, че нямаме монголидни черти означава, че не сме 100 % чиста раса, не сме 100% ТуркоМонголи и че имаме в кръвта си и кръв от други народи. Само Господ знае какви точно примеси има в българската и македонската кръв. П.С."Ти од каде знаеш дека Аспарух бил монголоид? " Ами не знам дали е монголоид и само Господ знае истината за всичко. Със сигурност може само да се твърди, че българите не са монголоиди, защото се вижда от пръв поглед, но това изключва съществуването на тази тема във форума. Изменето од Han Solo - 05.Ноември.2008 во 10:44 |
||
СтефанМаратилов
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Точно, ама бракята антички македонци, барат под вола - теле
|
||
Han Solo
Сениор Регистриран: 03.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 109 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ДОбре де, съгласен съм. Трябва да добавя, "ако Аспарух" изобщо е бил монголоид", защото това не е доказано, само дето се твърди от някои.
Изменето од Han Solo - 05.Ноември.2008 во 10:49 |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Чекај,Чекај,полека - па има безброј слики што се цртани од ваши уметници кои туркомонголската хорда на Аспарух па и него ја оцртуваат со монголоидни црти.Тука е нормално иконографијата која покажува за туркомонголски воини кои убиваат словени и христијани,зар тоа е мал доказ |
||
Neanticki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И јас ако бев некој уметник можев да нацртам и црнски црти.
А за иконографијата - постирај па ќе одговорам. |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па вие го осликувате како монголоиден и после зошто ние тврдиме дека сте туркомонголи - абе фантастика од пропаганда
Еве ти икони,посебно десно типчето некако многу ми личи на џингисовите монголи Колежот на Христијаните од „европската“ раса со азијатски одори |
||
СтефанМаратилов
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
па, бога ми, ови българи мене не изгледат како монголи
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изгледаат него што |
||
Neanticki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Св. Климент Охридски, фреска от църквата "Св. Богородица Перивлепта" ("Св. Климент") в Охрид, Реп. Македония Мене тука и Климент нешто ми личи на туркомонгол |
||
da be
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
демек българин не е било баш синоним на християнин
след това изведнъж българин става синоним на християнин после пак спира да е синоним на християнин става синоним на прост и глуп ми не е лесно |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И мене не ми е јасно - се губите во сопствените лаги - и што бара Македонскиов светител тука сега - повторно избегаваме тема - се вртиме на друга страна и се преправаме дека тоа погоре што го постирав не е вистина
|
||
Neanticki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зборот беше за монголоидни црти.
Види убаво - и мачителите и мачениците имаат исти црти. Види подобро. |
||
Внеси реплика | страница <1 166167168169170 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |