![]() |
|
Југоносталгичар сум...признавам |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6970717273 213> |
Автор | ||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Го знаеш тој вицот...
Ех да ми беа сега тестисите под мишка... колкав ќе ми беше п....
(извинете, ама морав да го кажам...)
Така да, остајте тоа шо било и шо можело да биде...
И Македонија можела сега да биде обединета, да не ни ги праќале дедовците да војуваат по туѓи фронтови, ама јбг... затоа е историја...
Минато свршено време...
Иако за некои сеуште не е свршено, па повеќе милуваат да живеат во историјата, отколку во сегашноста...
|
||
![]() |
||
Гостин ![]() Гостин ![]() |
|
Има! Преку Милвокија
![]() ![]() |
||
![]() |
||
DelijaSkopje ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
|
Повеќе востанија против Србија...??/ ХАХАХАХАХА!!! Па да нула востанија против Хитлер, а дупло повеќе против Србија... ![]() А да останеше СХС, кој ќе им ја земеше Македонија...??? Ај одговори ми...??? Знаеш кој??? Оној истиот што им ја зема на Бугарија и Грција... ![]() Слободата сами сме си ја извојувале...!!!??? ![]() НИЕ ОВАА ДРЖАВА ЈА ДОБИВМЕ НА ТАЦНА , а кој тоа несака да го признае нека му служи на чест...!!! |
||
![]() |
||
nelson ![]() Сениор ![]() ![]() НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
|
priznavam.....
|
||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
||
![]() |
||
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
|
SFRJ ne ni odzema nisto , tuku ni go ovozmozi ona sto porano nikogas go nemavme kako narod.Veke napisav nekade po temive na forumov, togas bevme republika na makedonskiot narod i malcinstvata koi ziveat vo nea... sto sme denes? nekoj ne saka da vidi deka ako ne odcepuvanje , federacija ne ni gine.. Na edna Jugoslavija i bile potrebni godini da zastane na noze , no se bese razruseno od II svetska vojna ...za razlika od Makedonija koja nemase vojna, izgradena ... a ja opustosija site onie "pravi makedonci" jas vo taa Yugoslavija imav i ambicii i perspektiva i moznosti za se .... vo ovaa Makedonija moite deca nemaat ni troska od toa... kolku jas i da gi ucam so trud i sposobnost da se borat za se vo zivotot , ne se ni glupi ni slepi... gledaat kako nekoi mnogu lesno dobivaat se iako ne zasluzuvaat, a nekoi gubat se zatoa sto na nekogo taka mu cini |
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
popusto se obiduvas da objasnis nekomu koj od samoto radjanje e zadoen so omraza kon ona sto go imal a sega go mrazi toa sto go nema
![]() |
||
![]() |
||
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
|
vo pravo si Marsale
|
||
![]() |
||
nelson ![]() Сениор ![]() ![]() НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
|
ovi be sega ne mozat da okrecat se ona so tito go izgradil! i pak se bunat!
Tito partija, omladina , akcija! |
||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
||
![]() |
||
Gorazd777 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
|
не би можел повеќе да издржам за тропањето на вашите глупости,тебе мамамд најмногу ти се обраќам гледам си го браниш туѓото најмногу овие другите сигурно се помлади,а и овој царевиќ кој можеби е директен потомок на некој србоман или србин нека замолчи .
Инаку најдобро е секој да си ја каже својата вистина еве јас ќе тргнам од себе си ,МАКЕДОНИЈА е држава на сите оние кои висински се бореа за незе и загинаа за незе.Инаку мојот родител лежеше во затвор на два наврати во оваа ваша бивша лугславија затоа што бараше само поубав живот за неговото семејство и на никому не му згреши но таа држава како и многу други таквите кои не мислеа како нив ги ставаше по затвори и им го иништуваше животот на нивните семејства,јас тоа го носам и до денесе,но за удбашките дејанија во некоја друга прилика. затоа сето она што го сметате за ваше од бившата е туѓо и сето е на кредит земано(крадено) недомаќински вашиот тито ги задолжуваше сите братски народи,а на крај во 90 те еден мој професор на факултет(инаку многу вљубеник во тито) при едно предавање призна ,абе овој цел живот не правел живтинско царство како она на бриони. И ќе завршам јас така сум воспитан и така ќе го воспитувам моето дете,да си го сака сопственото парче земја,својата историја и судбината што го следи само така ќе опстои и ќе биде ценет. |
||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
sto sakase pisatelon da kaze
![]() |
||
![]() |
||
Гостин ![]() Гостин ![]() |
|
Ja да ќутам и дека бил во затвор поради иста причина ко Жан Валжан од Клетници
![]() |
||
![]() |
||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
|
... edno ne mi e jasno...shto kje bide koga kje vlezeme vo EU... kje imame druga valuta...denarot nema da go imame... kje imame...dodusha i sega imame sharenilo od znaminja... decata kje ni ucat angliski..oti za makedonskiot ima se pomal interes... a vo shkolite 90% od decata povekje znaat angliski i uspehot im e 5,00 a makedonski ne mrda povekje od 2,00... togash... nema li da ni smeta shto kje bideme clenovi na federacija...konfederacija.,.. shto li e EU... ili togash kje diskutirame deka i Grcite ni se prijateli... i kje ja zaboravime i Belomorska Makedonija.. i egejcite i nivnite prava... kakvi li nostalgicari kje bideme togash...
![]() |
||
![]() |
||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
|
|
||
![]() |
||
RUSHKA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
|
Od nostalgija ne se zivee..no sepak stom barame odgovor na ovakvo prasanje znaci deka sega nesto ne e kako treba ...e na toa treba da porabotat tie sto gi birame..
|
||
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6970717273 213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |