IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Житијата на светците
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Житијата на светците

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 121314
Автор
Порака
bratljube Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Јуни.2008
Статус: Офлајн
Поени: 147
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bratljube Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2008 во 12:28
Originally posted by Tetratka Tetratka напиша:

БЕБИЊАТА БИЛЕ ПРВИТЕ МАЧЕНИЦИ ЗАРАДИ ХРИСТА ... ТОА Е ФАКТ!!!

po cemu fakt? spored tvojata logika i Juda bil macenik za Isus.

Цитирај
ЗА ДА ГО ПОТВРДИМЕ ТОА - ЕДНА НОВОСТ ЗА СИТЕ ВАС...

НИВНИТЕ СВЕТИ МОШТИ СЕ НАОЃААТ ВО КИЕВО ПЕЧЕРСКАТА ЛАВРА, И “2000“ ГОДИНИ СЕ МИРОТОЧИВИ, ЗНАЧИ ОД НИВ ТЕЧЕ СВЕТО МИРО И СО ДНК АНАЛИЗА ДОКАЖАНА Е НИВНАТА СТАРОСТ ...

КОЈ САКА, СЛОБОДНО МОЖЕ ДА ГИ ВИДИ ТАМУ И ДА ГО ПОЧУСТВУВА БЛАГОУХАНИЕТО ...

ohoho, imame i novi dnk dokazi sega. me interesira koga vo istorijata prv pat se spomnati ovie mosti?

me interesira zatoa sto go citam noviot zavet, i cel vek posle ovoj nastan, ne gledam nekoj da gi spomnal ovie cudotvorni mosti. Pa me interesira kolku vekovi podocna ste se setile da gi iskopate?
Кон врв
Maran Ata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Поени: 3669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 09:40
Еден човек беше дојден да го види Авва Сисој. По пат, се случи неговиот син да се упокои. Но, човекот не се беше вознемирил поради тоа, но со голема вера го беше донел кај старецот, поклонувајќи се и припаѓајќи заедно со неговиот син за да го земе неговиот благослов. Потоа таткото се исправи, и оставајќи го синот при нозете на старецот, замина надвор. Старецот, мислејќи дека момчето се поклонува пред него, му рече: „Стани си, излези надвор“, без да знае дека момчето е мртво.

Момчето веднаш се исправи и си замина. Кога го виде, неговиот татко зачудувајќи се повторно влезе внатре. Се поклони пред стариот човек и му ја раскажа целата случка. Откако ја ислуша, старецот се исполни со покајание, оти немал намера да го стори тоа. И така, го замоли таткото на детето да не збори за тоа што се случи додека старецот е жив.

Старечник - авва Сисој   
+ Љубовта покрива многу гревови +
Кон врв
Miki_P Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Ноември.2008
Поени: 985
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miki_P Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2008 во 19:35
Originally posted by Maran Ata Maran Ata напиша:

Еден човек беше дојден да го види Авва Сисој. По пат, се случи неговиот син да се упокои. Но, човекот не се беше вознемирил поради тоа, но со голема вера го беше донел кај старецот, поклонувајќи се и припаѓајќи заедно со неговиот син за да го земе неговиот благослов. Потоа таткото се исправи, и оставајќи го синот при нозете на старецот, замина надвор. Старецот, мислејќи дека момчето се поклонува пред него, му рече: „Стани си, излези надвор“, без да знае дека момчето е мртво.

Момчето веднаш се исправи и си замина. Кога го виде, неговиот татко зачудувајќи се повторно влезе внатре. Се поклони пред стариот човек и му ја раскажа целата случка. Откако ја ислуша, старецот се исполни со покајание, оти немал намера да го стори тоа. И така, го замоли таткото на детето да не збори за тоа што се случи додека старецот е жив.

Старечник - авва Сисој   

Кој им а уши да слуша, нека чуе! (Кој има очи да чита, нека прочита)

Изменето од Miki_P - 14.Декември.2008 во 19:36
Господи Исусе Христе, Сине Божји, помилуј нè.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 121314
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.