IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Благодарност
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Благодарност

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 4>
Автор
Порака
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Статус: Офлајн
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Благодарност
    Испратена: 18.Октомври.2008 во 08:19
Шалом алејхем и едно прекрасно доброутро на сите!

Еве при изгрејсонце на седмиот ден на неделата (сабота), во потполна благодармост кон БОГА СЕДРЖАТЕЛОТ, би сакал - ако сте согласни – да ја отворам темата БЛАГОДАРНОСТ.

Овде би смееле - би требале - да пишеме и кажеме за што се сме му БЛАГОДАРНИ на БОГА! Притоа смееме на повеќепати да се навратиме и да го сториме тоа. Да, дури и е пожелно што повеќе пати и повеќе разлози да напишеме. Да му благодариме општо и конкретно.

Јас во потполна БЛАГОДАРНОСТ – што смеам - би сакал и како прв да го сторам истото.

БЛАГОДАРАМ на БОГА за се! За небото, за земјата, за се што е во нив.
За тоа што ме ослободил преку ХРИСТА и ме ослободува секој ден одново да не се чувствувам повеќе крив.
За ДУХОТ, за здивот, секој поединечно што ми го дава ,   Нему вечна фала и слава. За изгрејсонцето, она на небото и она во срцето.
За синот Негов и мој! За сите деца и луѓе на овој свет а посебно за вистинската ЉУБОВ што сум смеел да ја доживеам, да ја почувствувам и во најтешките моменти на животот, да ме грее во срцето како небесно кандило, да ми дава надеж кога за светот нема повеќе надеж, да ми дава смисла кога за светот станува се безмислено.

Базкрајно Ти БЛАГОДАРАМ о БОЖЕ преку името Господово, Името ИСУСОВО!

ФАЛА!

п.с. На вам сите фала за љубезното учество . Шабат шалом!   

Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
evangelist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Bože ne znam šta mi je, pale m

Регистриран: 16.Октомври.2008
Поени: 201
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangelist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2008 во 14:07

1. Гледајте да не ја покажувате својата праведност пред луѓето, за да ве видат; инаку нема да имате
награда од вашиот Отец небесен.
2. И така, кога даваш милостина, не разгласувај, како што прават лицемерите
по синагогите и по улиците, за да ги фалат луѓето. Навистина ви велам, тие веќе ја добиле својата награда.
3. А
ти, кога даваш милостина, да не знае твојата лева рака што прави десната,
4. за да биде твојата милостина
тајна; и тогаш, твојот небесен Отец, Кој гледа тајно, ќе те награди јавно.
5. И кога се молиш, не биди како
лицемерите, што сакаат да стојат по синагогите и раскрсниците за да се молат и да се покажуваат пред луѓето.
Вистина ви велам дека тие веќе си ја добиле својата награда.
6. Но ти, кога се молиш, *влези во својата скришна
соба и, откако ќе ја затвориш вратата, помоли Му се на твојот Отец, Кој е во тајност; и Он, Кој гледа тајно, ќе те
награди јавно.
*4.Цар.4,33;
7. Кога се молите, не говорете многу како незнабошците, зашто тие мислат дека за
своите многу зборови ќе бидат услишени;
8. вие, пак, немојте да бидете како тие, оти вашиот Отец небесен знае
од што имате нужда уште пред да сте Го помолиле.
9. Туку молете се вака: *Оче наш, Кој си на небесата, да се
свети името Твое;
*Лука 11,2;
10. Да дојде царството Твое; да биде волјата Твоја, како на небото, така и на
земјата;
11. лебот наш насушен дај ни го денес;
12. и прости ни ги долговите наши, како што им ги проштаваме
и ние на нашите должници;
13. и не н# воведи во искушение, но избави н# од лукавиот, зашто Твое е царството,
и силата, и славата во сите векови. Амин!
14. Бидејќи, ако им ги простите на луѓето гревовите нивни и вам ќе ви
ги прости вашиот Отец небесен;
*Марко 11,25;
15. ако, пак, не им ги простите гревовите на луѓето, и вашиот
Отец нема да ви ги прости вашите.
16. *Кога постите, не бидете жалосни како лицемерите; зашто тие си ги
прават лицата мрачни, за да се покажат пред луѓето дека постат. Вистина ви велам, оти тие ја добиле веќе својата
награда.
*Иса.58,5;
17. А ти, кога постиш, помажи ја главата своја и измиј го лицето свое,
18. па да се
покажеш дека постиш не пред луѓето, туку пред својот Отец, Кој е во тајност; и твојот Отец, Кој гледа тајно, ќе те
награди јавно.
19. Не собирајте богатства на земјата, каде што ги јаде молецот и 'рѓата, и каде што крадците ги
поткопуваат и крадат;
20. *но собирајте си богатства на небото, каде што ни молец, ниту 'рѓа ги јаде, и каде што
крадци не ги поткопуваат, ниту крадат;
*Мат.19,21; *Лука 12,33-34;
21. зашто, каде што е богатството ваше,
таму ќе биде и срцето ваше.
22. *Светило за телото е окото. И така, ако твоето око биде чисто и целото твое
тело ќе биде светло;
*Лука 11,34-36;
23. ако, пак, твоето око биде лошо, целото тело ќе ти биде темно. И така,
ако светлината, што е во тебе, е темнина, тогаш каква ли ќе е темнината?
24. *Никој не може да им слугува на
двајца господари: оти, или едниот ќе го замрази, а другиот засака; или кон едниот ќе се приврзе, а другиот ќе го
презре. Не можете да им служите на Бога и на Мамона.
*Лука 16,13;
25. Затоа ви велам: *немојте да се грижите
за душата - што ќе јадете или што ќе пиете; ниту за телото, во што ќе се облечете. Зар не чини душата повеќе од
храната, и телото - од облеклото?
*Лука 12,22-23; *Фил.4,6; *1.Петр.5,7;
26. Погледајте ги птиците небески; тие
ни сеат, ни жнеат, ниту во амбар собираат; но вашиот Отец ги храни. Зар не сте вие многу поскапи од нив?
27. А
кој од вас, грижејќи се, може на својот раст да му придаде макар еден лакот?
28. Зошто се грижите и за
облеката? Погледајте ги полските кринови како растат: не се трудат, ниту предат;
29. но ви велам дека ни
Соломон, во целата своја слава, не се облече така, како еден од нив;
30. па, ако полската трева, што денеска
постои, а утре во оган се фрла, Бог така ја облекува, а колку повеќе вас, маловерни!?
31. Па затоа не грижете се
и не говорете: што да јадеме, или што да пиеме, или во што да се облечеме?
32. Зашто сето тоа го бараат
незнабошците, а вашиот Отец небесен знае дека за сето ова имате потреба.
33. *Но барајте го најнапред
царството на Бога и Неговата правда, и се ова ќе ви се придаде.
*1.Цар.3,13; *Псал.36,22;
34. И така, немојте да
се грижите за утре, зашто утрешниот ден ќе се грижи за своето; на секој ден доста му е неговото зло.”

Не судете, за да не ви се суди.

7. Не судете, за да не ви се суди.

1. Не *судете, за да не бидете судени;
*Рим.2,1; *1.Кор.4,5;
2. оти, со
каков суд судите, со таков ќе бидете судени; со *каква мерка мерите, со таква и ќе ви се мери.
*Марко 4,24;
3.
Зошто ја гледаш раската во окото на брата си, а гредата во своето око не ја чувствуваш?
4. Или, како ќе кажеш
на брата си - чекај да ти ја извадам раската од окото; а, пак, ете, во твоето око има греда?
5. Лицемере, извади
ја прво гредата од твоето око, па тогаш ќе видиш како да ја извадиш раската од окото на брата си.
6.
Светињата не ја давајте на кучињата, и не си го фрлајте бисерот пред свињите, за да не го изгазат со своите нозе,
и откако се повратат, да не ве раскинат.
7. *Сакајте и ќе ви се даде; барајте и ќе најдете; чукајте и ќе ви се
отвори;
*Марко 11,24; *Лука 11,9-10;
8. зашто секој што сака, добива, и кој бара, наоѓа, и на оној што чука, ќе му
се отвори.
9. Има ли меѓу вас човек, кој, ако му посака неговиот син леб, да му даде камен,
10. и кога посака
риба, да му даде змија?
11. И така, ако вие, бидејќи лоши, умеете да им давате на своите чеда добри дарови,
колку повеќе вашиот Отец небесен ќе им даде добра на оние што Му бараат?
12. С# она што сакате да ви
прават луѓето, правете им го и вие; оти *тоа се Законот и Пророците.
*Мат.22,40; *Рим.13,8-10;
13. *Влезете низ
тесната врата; оти широки се вратите и широк е патот што води кон пропаст, и мнозина минуваат низ нив;
*Лука
13,24; *Мат.24,4; 5,24;
14. а тесни се вратите и тесен е патот што водат кон животот, и малцина го наоѓаат.
15.
Пазете се од лажните пророци, кои доаѓаат во овча кожа, а однатре се *волци грабливи.
*Дела 20,29;
16. По
нивните плодови ќе ги познаете. Се бере ли грозје од трње, или смокви од чичка?
17. Па така, секое добро дрво
дава добри плодови, а лошо дрво дава лоши плодови;
18. не може добро дрво да дава лоши плодови, нити
лошо дрво да дава добри плодови.
19. *Секое дрво, што не дава добар плод, го сечат и го фрлаат во оган.

*Мат.3,10; *Јован 15,2-6;
20. И така, по нивните плодови ќе ги познаете.
21. Не секој што Ми вели: »*Господи,
Господи«, ќе влезе во царството небесно, а оној што ја исполнува волјата на Мојот Отец небесен.
*Рим.2,13;
*Јак.1,22;
22. Мнозина ќе ми речат во оној ден: »Господи, Господи, не во Твое ли име *пророкувавме? И зар во
Твое име бесови не изгонувавме? И не во Твое ли име многу чуда правевме?
*1.Кор.13,2;
23. И тогаш Јас ќе им
кажам: »Никогаш не сум ве познавал; бегајте од Мене вие што правите незаконски дела!«
24. И така, секој, што
ги слуша и исполнува овие Мои зборови, ќе биде како благоразумен маж, кој си направил куќа на камен.
25. И
заврна дожд и надојдоа реки, и дувнаа ветрови, и навалија на таа куќа, но таа не падна, оти беше изградена од
камен.
26. А секој, што ги слуша овие Мои зборови и не ги исполнува, прилега на човек глупав, кој си направил
куќа од песок.
27. И заврна дожд, и надојдоа реки, и дувнаа ветрови, и навалија на таа куќа, и таа падна, а
паѓањето $ беше страшно.”
28. И кога ги заврши овие зборови, народот се *чудеше на Неговото учење,
*Марко
1,22; *Лука 4,32;
29. зашто Он ги поучуваше како Оној, Кој има власт, а не како книжниците

Ова доволно говори за некои работи ... (тајно - јавно; лева - десна)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2008 во 15:36
Ти БЛАГОДАРАМ за потсетата!
Никогаш не е доволно да биде чоек потсетен на ВИСТИНАТА.
in Time & Eternity!

Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2008 во 08:40
Blagodarna sum sto spoznav sto znaci licemerie....
Dve sprotivstaveni -po stavovi-strani si dogovaraat tema a potoa otstrana gledaat seir mislejci kako ostanatite se majmuni.
I sto imame?
Edniot kuka sto nema poddrska, drugata strana se vozdignuva kako "macenik" vo ocite na svojata tajfa, treti apeliraat da se smeni temata- pojma nemajci kakvi se igri igra-Lukaviot.

E fala ti Boze sto me osvesti i za ova.големо%20гушкање

Изменето од maria_magdalena - 29.Октомври.2008 во 10:33
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2008 во 12:07
Благодарен сум што спознав што значи лукавштина, лицемерие, волк во јагнешка кожа...
Две страни се расправаат и во недоразбирање едната страна прави глупост (по своја иницијатива отвара недозволена тема), а трета особа, немајќи попаметна работа, се вмешува во пародијата и, иако не ги познава работите, дава заклучоци, дели правда, глуми христијанка.
И што имаме?
Простаклук невиден, лажни клевети, заклучоци неосновани, осуди непотковани, злоупотреба на други теми, лечење комплекси, излив на фрустрации итн.

Изменето од EvAngelos - 29.Октомври.2008 во 12:25
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2008 во 12:23
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Благодарен сум што спознав што значи лукавштина, лицемерие, волк во јагнешка кожа...
Две страни се расправаат и во недоразбирање едната страна прави глупост, а трета особа, немајќи попаметна работа, се вмешува во пародијата и, иако не ги познава работите, дава заклучоци, дели правда, глуми христијанка.
И што имаме?
Простаклук невиден, лажни клевети, заклучоци неосновани, осуди непотковани, злоупотреба на други теми, лечење комплекси, излив на фрустрации итн.
Благодарност до мојот пријател Ев што знае другите колку знаат големо%20гушкањесекоја му чест големо%20гушкање
патем ај преведи ми го тоа глуми хриситјанка??? тага
што е ако не е христијанка? муслиманка е?

Изменето од blueprayer - 29.Октомври.2008 во 12:30
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
makarios Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 20.Октомври.2008
Локација: Macedonia
Поени: 1282
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај makarios Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2008 во 13:46

Две страни се расправаат и во недоразбирање едната страна прави глупост (по своја иницијатива отвара недозволена тема), а трета особа, немајќи попаметна работа, се вмешува во пародијата и, иако не ги познава работите, дава заклучоци, дели правда, глуми христијанка.
И што имаме?

Ев, доста зборуваме за земни работи. Ајде малце за духовни.
Кон врв
Maran Ata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Поени: 3669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2008 во 14:23
Му благодарам на Бог што преку овој форум ме учи на смирение и секој пат ми покажува колку сум бедна и горда, за жал. Му благодарам на Бога што ми даде да ве запознаам сите вас, без разлика на тоа што со некои си контрирам. Му благодарам на Бога што можам на вас да ви речам: Молете се за мене, грешната!
Му благодарам на Бога што имаме надеж дека, по молитвите на Богородица и сите светии, ќе погледне на нас со Неговата милост! Амин.

Да ги сакаме другите како што се сакаме самите себеси!
Љубовта покрива многу гревови+
+ Љубовта покрива многу гревови +
Кон врв
Опитен Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Септември.2008
Поени: 699
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Опитен Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2008 во 14:43
ИЗБОР

1. Гледајте да не ја покажувате својата праведност пред луѓето, за да ве видат; инаку нема да имате
награда од вашиот Отец небесен.
2. И така, кога даваш милостина, не разгласувај, како што прават лицемерите
по синагогите и по улиците, за да ги фалат луѓето. Навистина ви велам, тие веќе ја добиле својата награда.

1. Не *судете, за да не бидете судени;
*Рим.2,1; *1.Кор.4,5;
2. оти, со
каков суд судите, со таков ќе бидете судени; со *каква мерка мерите, со таква и ќе ви се мери.
*Марко 4,24;
3.
Зошто ја гледаш раската во окото на брата си, а гредата во своето око не ја чувствуваш?
4. Или, како ќе кажеш
на брата си - чекај да ти ја извадам раската од окото; а, пак, ете, во твоето око има греда?

16. По
нивните плодови ќе ги познаете. Се бере ли грозје од трње, или смокви од чичка?
17. Па така, секое добро дрво
дава добри плодови, а лошо дрво дава лоши плодови;
18. не може добро дрво да дава лоши плодови, нити
лошо дрво да дава добри плодови.

*Мат.3,10; *Јован 15,2-6;
20. И така, по нивните плодови ќе ги познаете.
21. Не секој што Ми вели: »*Господи,
Господи«, ќе влезе во царството небесно, а оној што ја исполнува волјата на Мојот Отец небесен.
*Рим.2,13;
*Јак.1,22;
22. Мнозина ќе ми речат во оној ден: »Господи, Господи, не во Твое ли име *пророкувавме? И зар во
Твое име бесови не изгонувавме? И не во Твое ли име многу чуда правевме?
*1.Кор.13,2;
23. И тогаш Јас ќе им
кажам: »Никогаш не сум ве познавал; бегајте од Мене вие што правите незаконски дела!«

33. *Но барајте го најнапред
царството на Бога и Неговата правда, и се ова ќе ви се придаде.
*1.Цар.3,13; *Псал.36,22;

13. *Влезете низ
тесната врата; оти широки се вратите и широк е патот што води кон пропаст, и мнозина минуваат низ нив;
*Лука
13,24; *Мат.24,4; 5,24;
14. а тесни се вратите и тесен е патот што водат кон животот, и малцина го наоѓаат.

7. *Сакајте и ќе ви се даде; барајте и ќе најдете; чукајте и ќе ви се
отвори;
*Марко 11,24; *Лука 11,9-10;
8. зашто секој што сака, добива, и кој бара, наоѓа, и на оној што чука, ќе му
се отвори.

24. И така, секој, што
ги слуша и исполнува овие Мои зборови, ќе биде како благоразумен маж, кој си направил куќа на камен.
25. И заврна дожд и надојдоа реки, и дувнаа ветрови, и навалија на таа куќа, но таа не падна, оти беше изградена од камен

22. *Светило за телото е окото. И така, ако твоето око биде чисто и целото твое
тело ќе биде светло;
*Лука 11,34-36;
23. ако, пак, твоето око биде лошо, целото тело ќе ти биде темно. И така,
ако светлината, што е во тебе, е темнина, тогаш каква ли ќе е темнината?

28. И кога ги заврши овие зборови, народот се *чудеше на Неговото учење,
*Марко
1,22; *Лука 4,32;
29. зашто Он ги поучуваше како Оној, Кој има власт, а не како книжниците

Господи Исусе Христе помилуј не
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2008 во 18:56
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

Две страни се расправаат и во недоразбирање едната страна прави глупост, а трета особа, немајќи попаметна работа, се вмешува во пародијата и, иако не ги познава работите, дава заклучоци, дели правда, глуми христијанка.
И што имаме?
Благодарност до мојот пријател Ев што знае другите колку знаат големо%20гушкањесекоја му чест големо%20гушкање
патем ај преведи ми го тоа глуми хриситјанка??? тага
што е ако не е христијанка? муслиманка е?

So ogled na toa sto postot e vednas pod mojot, pomisliv deka mozebi se odnesuva na mene.

Ako e taka, eve vo kontekst na temata da se zablagodaram na "bratot" sto mi ja izvadi gredata od ocite i ukaza na moite osobini.
Jas sekako ce se molam Bog da me oslobodi od ovie grevovi no i frustracii, a se nadavam, eden den , koga ce se dvojat ovcite od kozite, deka ce go postavi kako asistent  koj ce mu pomogne da gi raspoznava dobrite od zlite, ovcite od volcite, hristijanite od nehristijanite....

Blagodaram na Boga sto go isprati ovoj "brat-sudija" tuka na forumov, da mi ukaze mene (no i na ostanatite eretici kako mene) gresnata kakva sum, vo nadez deka seuste ke imam dovolno vreme na ovoj svet za kaenje.

Dotogas ostanuva da se molam....sto drugo mi preostanuva....a molete se i vie za mene.

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2008 во 18:58
Originally posted by Maran Ata Maran Ata напиша:

Му благодарам на Бог што преку овој форум ме учи на смирение и секој пат ми покажува колку сум бедна и горда, за жал. Му благодарам на Бога што ми даде да ве запознаам сите вас, без разлика на тоа што со некои си контрирам. Му благодарам на Бога што можам на вас да ви речам: Молете се за мене, грешната!
Му благодарам на Бога што имаме надеж дека, по молитвите на Богородица и сите светии, ќе погледне на нас со Неговата милост! Амин.

Да ги сакаме другите како што се сакаме самите себеси!
Љубовта покрива многу гревови+

Се придружувам целосно и потполно на се што кажа!
in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2008 во 19:04
Се молиме и за тебе Марија големо%20гушкање (барем јас)големо%20гушкање
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2008 во 19:08
maria_magdalena, не глуми некое "невино јагненце", кога сите можат да видат дека твојот осудувачки пост е ПРЕД мојот т.е. ти беше првата која ја злоупотреби темава за да се "заблагодари" на Бог а узпут се обиде да вади греда од моето око. Затоа доста со глумата, не си на театар.

Модератори
, се додека не понудите алтернативно решение за офтопик препуцавања, едноставно немам избор а да не одам оф-топик.

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2008 во 19:10
Извинете за Оф топик...но Ев.....Петре....другарче..претеруваш малце! Премногу си зимаш сила. Никој овде не е невин а ни самиот ти не си чиста душа. Така да смири страсти те молам.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 4>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.