Благодарност
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Вероисповед
Опис на форумот: Право на личен избор
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=16197
Датум на принтање: 12.Декември.2024 во 10:51 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Благодарност
Постирано од: spiros
Наслов: Благодарност
Датум на внесување: 18.Октомври.2008 во 08:19
Шалом алејхем и едно прекрасно доброутро на сите!
Еве при изгрејсонце на седмиот ден на неделата (сабота), во потполна благодармост кон БОГА СЕДРЖАТЕЛОТ, би сакал - ако сте согласни – да ја отворам темата БЛАГОДАРНОСТ.
Овде би смееле - би требале - да пишеме и кажеме за што се сме му БЛАГОДАРНИ на БОГА! Притоа смееме на повеќепати да се навратиме и да го сториме тоа. Да, дури и е пожелно што повеќе пати и повеќе разлози да напишеме. Да му благодариме општо и конкретно.
Јас во потполна БЛАГОДАРНОСТ – што смеам - би сакал и како прв да го сторам истото.
БЛАГОДАРАМ на БОГА за се! За небото, за земјата, за се што е во нив.
За тоа што ме ослободил преку ХРИСТА и ме ослободува секој ден одново да не се чувствувам повеќе крив.
За ДУХОТ, за здивот, секој поединечно што ми го дава , Нему вечна фала и слава. За изгрејсонцето, она на небото и она во срцето.
За синот Негов и мој! За сите деца и луѓе на овој свет а посебно за вистинската ЉУБОВ што сум смеел да ја доживеам, да ја почувствувам и во најтешките моменти на животот, да ме грее во срцето како небесно кандило, да ми дава надеж кога за светот нема повеќе надеж, да ми дава смисла кога за светот станува се безмислено.
Базкрајно Ти БЛАГОДАРАМ о БОЖЕ преку името Господово, Името ИСУСОВО!
ФАЛА!
п.с. На вам сите фала за љубезното учество . Шабат шалом!
------------- https://www.youtube.com/watch?v=IYjUGBIpD8I" rel="nofollow - Through the Blood of His Grace, we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!
|
Коментари:
Постирано од: evangelist
Датум на внесување: 18.Октомври.2008 во 14:07
1. Гледајте да не ја покажувате својата праведност пред луѓето, за да ве видат; инаку нема да имате
награда од вашиот Отец небесен.
2. И така, кога даваш милостина, не разгласувај, како што прават лицемерите
по синагогите и по улиците, за да ги фалат луѓето. Навистина ви велам, тие веќе ја добиле својата награда.
3. А
ти, кога даваш милостина, да не знае твојата лева рака што прави десната,
4. за да биде твојата милостина
тајна; и тогаш, твојот небесен Отец, Кој гледа тајно, ќе те награди јавно.
5. И кога се молиш, не биди како
лицемерите, што сакаат да стојат по синагогите и раскрсниците за да се молат и да се покажуваат пред луѓето.
Вистина ви велам дека тие веќе си ја добиле својата награда.
6. Но ти, кога се молиш, *влези во својата скришна
соба и, откако ќе ја затвориш вратата, помоли Му се на твојот Отец, Кој е во тајност; и Он, Кој гледа тајно, ќе те
награди јавно.
*4.Цар.4,33;
7. Кога се молите, не говорете многу како незнабошците, зашто тие мислат дека за
своите многу зборови ќе бидат услишени;
8. вие, пак, немојте да бидете како тие, оти вашиот Отец небесен знае
од што имате нужда уште пред да сте Го помолиле.
9. Туку молете се вака: *Оче наш, Кој си на небесата, да се
свети името Твое;
*Лука 11,2;
10. Да дојде царството Твое; да биде волјата Твоја, како на небото, така и на
земјата;
11. лебот наш насушен дај ни го денес;
12. и прости ни ги долговите наши, како што им ги проштаваме
и ние на нашите должници;
13. и не н# воведи во искушение, но избави н# од лукавиот, зашто Твое е царството,
и силата, и славата во сите векови. Амин!
14. Бидејќи, ако им ги простите на луѓето гревовите нивни и вам ќе ви
ги прости вашиот Отец небесен;
*Марко 11,25;
15. ако, пак, не им ги простите гревовите на луѓето, и вашиот
Отец нема да ви ги прости вашите.
16. *Кога постите, не бидете жалосни како лицемерите; зашто тие си ги
прават лицата мрачни, за да се покажат пред луѓето дека постат. Вистина ви велам, оти тие ја добиле веќе својата
награда.
*Иса.58,5;
17. А ти, кога постиш, помажи ја главата своја и измиј го лицето свое,
18. па да се
покажеш дека постиш не пред луѓето, туку пред својот Отец, Кој е во тајност; и твојот Отец, Кој гледа тајно, ќе те
награди јавно.
19. Не собирајте богатства на земјата, каде што ги јаде молецот и 'рѓата, и каде што крадците ги
поткопуваат и крадат;
20. *но собирајте си богатства на небото, каде што ни молец, ниту 'рѓа ги јаде, и каде што
крадци не ги поткопуваат, ниту крадат;
*Мат.19,21; *Лука 12,33-34;
21. зашто, каде што е богатството ваше,
таму ќе биде и срцето ваше.
22. *Светило за телото е окото. И така, ако твоето око биде чисто и целото твое
тело ќе биде светло;
*Лука 11,34-36;
23. ако, пак, твоето око биде лошо, целото тело ќе ти биде темно. И така,
ако светлината, што е во тебе, е темнина, тогаш каква ли ќе е темнината?
24. *Никој не може да им слугува на
двајца господари: оти, или едниот ќе го замрази, а другиот засака; или кон едниот ќе се приврзе, а другиот ќе го
презре. Не можете да им служите на Бога и на Мамона.
*Лука 16,13;
25. Затоа ви велам: *немојте да се грижите
за душата - што ќе јадете или што ќе пиете; ниту за телото, во што ќе се облечете. Зар не чини душата повеќе од
храната, и телото - од облеклото?
*Лука 12,22-23; *Фил.4,6; *1.Петр.5,7;
26. Погледајте ги птиците небески; тие
ни сеат, ни жнеат, ниту во амбар собираат; но вашиот Отец ги храни. Зар не сте вие многу поскапи од нив?
27. А
кој од вас, грижејќи се, може на својот раст да му придаде макар еден лакот?
28. Зошто се грижите и за
облеката? Погледајте ги полските кринови како растат: не се трудат, ниту предат;
29. но ви велам дека ни
Соломон, во целата своја слава, не се облече така, како еден од нив;
30. па, ако полската трева, што денеска
постои, а утре во оган се фрла, Бог така ја облекува, а колку повеќе вас, маловерни!?
31. Па затоа не грижете се
и не говорете: што да јадеме, или што да пиеме, или во што да се облечеме?
32. Зашто сето тоа го бараат
незнабошците, а вашиот Отец небесен знае дека за сето ова имате потреба.
33. *Но барајте го најнапред
царството на Бога и Неговата правда, и се ова ќе ви се придаде.
*1.Цар.3,13; *Псал.36,22;
34. И така, немојте да
се грижите за утре, зашто утрешниот ден ќе се грижи за своето; на секој ден доста му е неговото зло.”
Не судете, за да не ви се суди.
7. Не судете, за да не ви се суди.
1. Не *судете, за да не бидете судени;
*Рим.2,1; *1.Кор.4,5;
2. оти, со
каков суд судите, со таков ќе бидете судени; со *каква мерка мерите, со таква и ќе ви се мери.
*Марко 4,24;
3.
Зошто ја гледаш раската во окото на брата си, а гредата во своето око не ја чувствуваш?
4. Или, како ќе кажеш
на брата си - чекај да ти ја извадам раската од окото; а, пак, ете, во твоето око има греда?
5. Лицемере, извади
ја прво гредата од твоето око, па тогаш ќе видиш како да ја извадиш раската од окото на брата си.
6.
Светињата не ја давајте на кучињата, и не си го фрлајте бисерот пред свињите, за да не го изгазат со своите нозе,
и откако се повратат, да не ве раскинат.
7. *Сакајте и ќе ви се даде; барајте и ќе најдете; чукајте и ќе ви се
отвори;
*Марко 11,24; *Лука 11,9-10;
8. зашто секој што сака, добива, и кој бара, наоѓа, и на оној што чука, ќе му
се отвори.
9. Има ли меѓу вас човек, кој, ако му посака неговиот син леб, да му даде камен,
10. и кога посака
риба, да му даде змија?
11. И така, ако вие, бидејќи лоши, умеете да им давате на своите чеда добри дарови,
колку повеќе вашиот Отец небесен ќе им даде добра на оние што Му бараат?
12. С# она што сакате да ви
прават луѓето, правете им го и вие; оти *тоа се Законот и Пророците.
*Мат.22,40; *Рим.13,8-10;
13. *Влезете низ
тесната врата; оти широки се вратите и широк е патот што води кон пропаст, и мнозина минуваат низ нив;
*Лука
13,24; *Мат.24,4; 5,24;
14. а тесни се вратите и тесен е патот што водат кон животот, и малцина го наоѓаат.
15.
Пазете се од лажните пророци, кои доаѓаат во овча кожа, а однатре се *волци грабливи.
*Дела 20,29;
16. По
нивните плодови ќе ги познаете. Се бере ли грозје од трње, или смокви од чичка?
17. Па така, секое добро дрво
дава добри плодови, а лошо дрво дава лоши плодови;
18. не може добро дрво да дава лоши плодови, нити
лошо дрво да дава добри плодови.
19. *Секое дрво, што не дава добар плод, го сечат и го фрлаат во оган.
*Мат.3,10; *Јован 15,2-6;
20. И така, по нивните плодови ќе ги познаете.
21. Не секој што Ми вели: »*Господи,
Господи«, ќе влезе во царството небесно, а оној што ја исполнува волјата на Мојот Отец небесен.
*Рим.2,13;
*Јак.1,22;
22. Мнозина ќе ми речат во оној ден: »Господи, Господи, не во Твое ли име *пророкувавме? И зар во
Твое име бесови не изгонувавме? И не во Твое ли име многу чуда правевме?
*1.Кор.13,2;
23. И тогаш Јас ќе им
кажам: »Никогаш не сум ве познавал; бегајте од Мене вие што правите незаконски дела!«
24. И така, секој, што
ги слуша и исполнува овие Мои зборови, ќе биде како благоразумен маж, кој си направил куќа на камен.
25. И
заврна дожд и надојдоа реки, и дувнаа ветрови, и навалија на таа куќа, но таа не падна, оти беше изградена од
камен.
26. А секој, што ги слуша овие Мои зборови и не ги исполнува, прилега на човек глупав, кој си направил
куќа од песок.
27. И заврна дожд, и надојдоа реки, и дувнаа ветрови, и навалија на таа куќа, и таа падна, а
паѓањето $ беше страшно.”
28. И кога ги заврши овие зборови, народот се *чудеше на Неговото учење,
*Марко
1,22; *Лука 4,32;
29. зашто Он ги поучуваше како Оној, Кој има власт, а не како книжниците
Ова доволно говори за некои работи ... (тајно - јавно; лева - десна)
|
Датум на внесување: 18.Октомври.2008 во 15:36
Ти БЛАГОДАРАМ за потсетата!
Никогаш не е доволно да биде чоек потсетен на ВИСТИНАТА.
------------- https://www.youtube.com/watch?v=IYjUGBIpD8I" rel="nofollow - Through the Blood of His Grace, we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!
|
Постирано од: maria_magdalena
Датум на внесување: 29.Октомври.2008 во 08:40
Blagodarna sum sto spoznav sto znaci licemerie....
Dve sprotivstaveni -po stavovi-strani si dogovaraat tema a potoa otstrana gledaat seir mislejci kako ostanatite se majmuni.
I sto imame?
Edniot kuka sto nema poddrska, drugata strana se vozdignuva kako "macenik" vo ocite na svojata tajfa, treti apeliraat da se smeni temata- pojma nemajci kakvi se igri igra-Lukaviot.
E fala ti Boze sto me osvesti i za ova.
------------- МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
Постирано од: EvAngelos
Датум на внесување: 29.Октомври.2008 во 12:07
Благодарен сум што спознав што значи лукавштина, лицемерие, волк во јагнешка кожа...
Две страни се расправаат и во недоразбирање едната страна прави глупост (по своја иницијатива отвара недозволена тема), а трета особа, немајќи попаметна работа, се вмешува во пародијата и, иако не ги познава работите, дава заклучоци, дели правда, глуми христијанка.
И што имаме?
Простаклук невиден, лажни клевети, заклучоци неосновани, осуди непотковани, злоупотреба на други теми, лечење комплекси, излив на фрустрации итн.
------------- Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 29.Октомври.2008 во 12:23
EvAngelos напиша:
Благодарен сум што спознав што значи лукавштина, лицемерие, волк во јагнешка кожа...
Две страни се расправаат и во недоразбирање едната страна прави глупост, а трета особа, немајќи попаметна работа, се вмешува во пародијата и, иако не ги познава работите, дава заклучоци, дели правда, глуми христијанка.
И што имаме?
Простаклук невиден, лажни клевети, заклучоци неосновани, осуди непотковани, злоупотреба на други теми, лечење комплекси, излив на фрустрации итн. | Благодарност до мојот пријател Ев што знае другите колку знаат секоја му чест патем ај преведи ми го тоа глуми хриситјанка??? што е ако не е христијанка? муслиманка е?
------------- Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
Постирано од: makarios
Датум на внесување: 29.Октомври.2008 во 13:46
EvAngelos напиша:
Две страни се расправаат и во недоразбирање едната страна прави глупост (по своја иницијатива отвара недозволена тема), а трета особа, немајќи попаметна работа, се вмешува во пародијата и, иако не ги познава работите, дава заклучоци, дели правда, глуми христијанка.
И што имаме?
Простаклук невиден, лажни клевети, заклучоци неосновани, осуди непотковани, злоупотреба на други теми, лечење комплекси, излив на фрустрации итн.
|
Ев, доста зборуваме за земни работи. Ајде малце за духовни.
|
Постирано од: Maran Ata
Датум на внесување: 29.Октомври.2008 во 14:23
Му благодарам на Бог што преку овој форум ме учи на смирение и секој пат ми покажува колку сум бедна и горда, за жал. Му благодарам на Бога што ми даде да ве запознаам сите вас, без разлика на тоа што со некои си контрирам. Му благодарам на Бога што можам на вас да ви речам: Молете се за мене, грешната!
Му благодарам на Бога што имаме надеж дека, по молитвите на Богородица и сите светии, ќе погледне на нас со Неговата милост! Амин.
Да ги сакаме другите како што се сакаме самите себеси!
Љубовта покрива многу гревови+
------------- + Љубовта покрива многу гревови +
|
Постирано од: Опитен
Датум на внесување: 29.Октомври.2008 во 14:43
ИЗБОР
1. Гледајте да не ја покажувате својата праведност пред луѓето, за да ве видат; инаку нема да имате
награда од вашиот Отец небесен.
2. И така, кога даваш милостина, не разгласувај, како што прават лицемерите
по синагогите и по улиците, за да ги фалат луѓето. Навистина ви велам, тие веќе ја добиле својата награда.
1. Не *судете, за да не бидете судени;
*Рим.2,1; *1.Кор.4,5;
2. оти, со
каков суд судите, со таков ќе бидете судени; со *каква мерка мерите, со таква и ќе ви се мери.
*Марко 4,24;
3.
Зошто ја гледаш раската во окото на брата си, а гредата во своето око не ја чувствуваш?
4. Или, како ќе кажеш
на брата си - чекај да ти ја извадам раската од окото; а, пак, ете, во твоето око има греда?
16. По
нивните плодови ќе ги познаете. Се бере ли грозје од трње, или смокви од чичка?
17. Па така, секое добро дрво
дава добри плодови, а лошо дрво дава лоши плодови;
18. не може добро дрво да дава лоши плодови, нити
лошо дрво да дава добри плодови.
*Мат.3,10; *Јован 15,2-6;
20. И така, по нивните плодови ќе ги познаете.
21. Не секој што Ми вели: »*Господи,
Господи«, ќе влезе во царството небесно, а оној што ја исполнува волјата на Мојот Отец небесен.
*Рим.2,13;
*Јак.1,22;
22. Мнозина ќе ми речат во оној ден: »Господи, Господи, не во Твое ли име *пророкувавме? И зар во
Твое име бесови не изгонувавме? И не во Твое ли име многу чуда правевме?
*1.Кор.13,2;
23. И тогаш Јас ќе им
кажам: »Никогаш не сум ве познавал; бегајте од Мене вие што правите незаконски дела!«
33. *Но барајте го најнапред
царството на Бога и Неговата правда, и се ова ќе ви се придаде.
*1.Цар.3,13; *Псал.36,22;
13. *Влезете низ
тесната врата; оти широки се вратите и широк е патот што води кон пропаст, и мнозина минуваат низ нив;
*Лука
13,24; *Мат.24,4; 5,24;
14. а тесни се вратите и тесен е патот што водат кон животот, и малцина го наоѓаат.
7. *Сакајте и ќе ви се даде; барајте и ќе најдете; чукајте и ќе ви се
отвори;
*Марко 11,24; *Лука 11,9-10;
8. зашто секој што сака, добива, и кој бара, наоѓа, и на оној што чука, ќе му
се отвори.
24. И така, секој, што
ги слуша и исполнува овие Мои зборови, ќе биде како благоразумен маж, кој си направил куќа на камен.
25. И заврна дожд и надојдоа реки, и дувнаа ветрови, и навалија на таа куќа, но таа не падна, оти беше изградена од камен
22. *Светило за телото е окото. И така, ако твоето око биде чисто и целото твое
тело ќе биде светло;
*Лука 11,34-36;
23. ако, пак, твоето око биде лошо, целото тело ќе ти биде темно. И така,
ако светлината, што е во тебе, е темнина, тогаш каква ли ќе е темнината?
28. И кога ги заврши овие зборови, народот се *чудеше на Неговото учење,
*Марко
1,22; *Лука 4,32;
29. зашто Он ги поучуваше како Оној, Кој има власт, а не како книжниците
------------- Господи Исусе Христе помилуј не
|
Датум на внесување: 29.Октомври.2008 во 18:56
blueprayer напиша:
EvAngelos напиша:
Две страни се расправаат и во недоразбирање едната страна прави глупост, а трета особа, немајќи попаметна работа, се вмешува во пародијата и, иако не ги познава работите, дава заклучоци, дели правда, глуми христијанка.
И што имаме?
Простаклук невиден, лажни клевети, заклучоци неосновани, осуди непотковани, злоупотреба на други теми, лечење комплекси, излив на фрустрации итн. | Благодарност до мојот пријател Ев што знае другите колку знаат секоја му чест патем ај преведи ми го тоа глуми хриситјанка??? што е ако не е христијанка? муслиманка е?
|
So ogled na toa sto postot e vednas pod mojot, pomisliv deka mozebi se odnesuva na mene.
Ako e taka, eve vo kontekst na temata da se zablagodaram na "bratot" sto mi ja izvadi gredata od ocite i ukaza na moite osobini.
Jas sekako ce se molam Bog da me oslobodi od ovie grevovi no i frustracii, a se nadavam, eden den , koga ce se dvojat ovcite od kozite, deka ce go postavi kako asistent koj ce mu pomogne da gi raspoznava dobrite od zlite, ovcite od volcite, hristijanite od nehristijanite....
Blagodaram na Boga sto go isprati ovoj "brat-sudija" tuka na forumov, da mi ukaze mene (no i na ostanatite eretici kako mene) gresnata kakva sum, vo nadez deka seuste ke imam dovolno vreme na ovoj svet za kaenje.
Dotogas ostanuva da se molam....sto drugo mi preostanuva....a molete se i vie za mene.
|
Датум на внесување: 29.Октомври.2008 во 18:58
Maran Ata напиша:
Му благодарам на Бог што преку овој форум ме учи на смирение и секој пат ми покажува колку сум бедна и горда, за жал. Му благодарам на Бога што ми даде да ве запознаам сите вас, без разлика на тоа што со некои си контрирам. Му благодарам на Бога што можам на вас да ви речам: Молете се за мене, грешната!
Му благодарам на Бога што имаме надеж дека, по молитвите на Богородица и сите светии, ќе погледне на нас со Неговата милост! Амин.
Да ги сакаме другите како што се сакаме самите себеси!
Љубовта покрива многу гревови+ |
Се придружувам целосно и потполно на се што кажа!
|
Датум на внесување: 29.Октомври.2008 во 19:04
Се молиме и за тебе Марија (барем јас)
|
Датум на внесување: 29.Октомври.2008 во 19:08
maria_magdalena, не глуми некое "невино јагненце", кога сите можат да видат дека твојот осудувачки пост е ПРЕД мојот т.е. ти беше првата која ја злоупотреби темава за да се "заблагодари" на Бог а узпут се обиде да вади греда од моето око. Затоа доста со глумата, не си на театар.
Модератори, се додека не понудите алтернативно решение за офтопик препуцавања, едноставно немам избор а да не одам оф-топик.
------------- Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
Датум на внесување: 29.Октомври.2008 во 19:10
Извинете за Оф топик...но Ев.....Петре....другарче..претеруваш малце! Премногу си зимаш сила. Никој овде не е невин а ни самиот ти не си чиста душа. Така да смири страсти те молам.
|
Датум на внесување: 29.Октомври.2008 во 19:15
Датум на внесување: 29.Октомври.2008 во 19:16
Еве сега он топик...
Голема благодарност од мене за Марија Магдалена која ме прифати како сестра по вера ....значи деновиве повеке луге се молат за мене затоа јас сум толку мирна...зашто Бог ги слуша вашите молитви и ми помага.... Фала ти сестричке
|
Постирано од: KINGDAVID
Датум на внесување: 11.Ноември.2008 во 00:06
TI BLAGODARAM BOZE STO SUM ZIV I STO MOZE DA SE RADUVAM NA ZIVOTOT.
TI BLAGODARAM STO MI POMAGAS VO ZIVOTOT I STO POGLEDNUVAS NA MENE , IAKO NE SE CUVSTVUVAM SEKOGAS DOSTOEN DA TI SE OBRAKAM VO MOLITVA.
FALA TI ZA SITE BLAGOSLOVI KOI GI IMAM VO ZIVOTOT, FALA TI ZA SITE PRIJATELI I BLAGOSLOVUVAJ GI I NIV I POMAGAJ IM NA SITE LUGJE SO DOBRA VOLJA.
NAUCI ME DA GI BROJAM MOITE DENOVI DA BIDAM POLEZEN ZA SITE OKOLU MENE .
FALA TI STO NI PROSTUVAS KOGA GRESIME NESAKAJKI, ZASTO TI SI MILOSTIV BOG
TI BLAGODARAM STO GO PRATI SVOJOT SIN ISUS HRISTOS NA ZEMJATA ZA DA NI GI OTKUPI GREVOVITE I DA IMAME VECEN ZIVOT
TI BLAGODARAM ZA SE STO NAUCIV ZA TEBE OD BIBLIJATA ,TE MOLAM PROSTI MI MENE GRESNIOT , VO IMETO NA ISUS HRISTOS , AMIN!
|
Постирано од: melhisedek
Датум на внесување: 11.Ноември.2008 во 19:05
boze od mojata usta ne moze da izleze takva blagodarnost kakva sto na vistina ti prilega, pa sepak ti velam BLAGODARAM .
prostimi grsniot,si zamisluvam deka mozam da si objasnam sto stori ti za mene!!!!!!!!!!!!!!!!
------------- ----------osana--------
|
Датум на внесување: 11.Ноември.2008 во 21:30
Ти БЛАГОДАРАМ за секој кој ти БЛАГОДАРИ!
Уште појќе ќе ти БЛАГОДАРАМ, кога секој ќе Ти БЛАГОДАРИ!
|
Датум на внесување: 27.Декември.2008 во 21:28
Јас не можам а да не ја искажам својата благодарност до Бога што ми овозможи средба со еден форумски брат. Одамна се канев, ама Бог си има свој тајминг. Но како и да е, воодушевена сум......
Еднаш тој ме препозна на еден друг форум, каде пишуваме под инакви никови. Тоа до сега и успеало само на мојата родена сестра!!! која разгледувала по форумите и незнаејќи дека пишувам еднаш ме праша “Ма да не пишуваш ти на идивиди како м.магдалена?“
Ете, така овде си пронајдов вистински брат, но овој во Христа и многу сум Му благодарна на Бога за таа средба...Се работи за исклучителна личност...посветен христијанин...ма супер личност.
Многу сум среќна поради тоа братеСе гледаме...
|
Постирано од: Pravoslaven
Датум на внесување: 28.Декември.2008 во 13:14
maria, koj i da e toj, mu zaviduvam sto uspeal da ima sredba so posvetena i iskrena hristijanka kako tebe
Ete, jas sakam da mu blagodaram na Bog za vasata sredba
se nadevam deka i mnogu drugi brakja i sestri od ovoj forum ke imaat moznost da se sretnat i da go prodolzhat svoeto prijatelstvo i nadvor od ovoj forum.
------------- Православен значи правилно да ја славиш верата. А критериумот за правилност е Божјиот Збор - Светото Писмо !
|
Датум на внесување: 28.Декември.2008 во 13:45
АМИН!
|
Постирано од: Miki_P
Датум на внесување: 02.Јануари.2009 во 22:29
Ти благодарам, Господи, затоа што има кој да Ти благодари!
------------- Господи Исусе Христе, Сине Божји, помилуј нè.
|
Постирано од: Pravoslaven
Датум на внесување: 03.Јануари.2009 во 01:04
Ti blagodarime Boze za minatata godina. Ti blagodarime za site ubavi momenti vo nea, za site blagoslovi so koi ne oblea, za site novi prijatelstva, za site novi iskustva. Ti blagodarime za hranata, za oblekata, za toa sto imame krov nad glava i topla postela, ti blagodarime za grizhata, za toa sto beshe nasa potkrepa i zakrila vo teshkite momenti, vo nasite slabosti, vo nasite bolesti, vo nasite stravovi, vo nash*te emocionalni, ekonomski, psihichki, pa i duhovni krizi. Ti blagodarime sto bese, sto si i sto ke bides nashiot veren Bog, Gospodar, Vodac, Utesh*tel, Lekar, Pastir, nasha vera, nasha nadezh, nasha vechna ljubov, nashe SE. Ti blagodarime i za site loshi raboti sto gi zavrte na dobro, a so vera ti blagodarime i za site ostanati sto Ti doprva ke gi zavrstis na dobro za nas koi Te ljubime tebe. Nashata ljubov e daleku od ljubovta so koja Ti ne ljubis, no dozvoli ni mene i na site chlenovi tuka da ti ja izrazime nashata skromna, covecka i nesovrshena ljubov so ovaa blagodarstvena molitva, a so Tvoja pomosh i preku nash*te dela kon onie koi Ti gi nareche "najmalite". Vo Tvoite tatkovski race ja predavame i slednava godina i so vera ti blagodarime za SE sto Ti ke napravis vo nea za nas. Zaedno so site moi brakja i sestri na ovoj forum, za seto ova ti blagodarime i te molime vo Imeto na Tvojot Edinoroden Sin Isus Hristos, Amin!
------------- Православен значи правилно да ја славиш верата. А критериумот за правилност е Божјиот Збор - Светото Писмо !
|
Постирано од: Pentakostalec
Датум на внесување: 03.Јануари.2009 во 02:50
Boze fala ti za iscelenieto od sekjer za majkata na mojot pastor preku molitva vo imeto na ISUS AMIN.
------------- Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
Датум на внесување: 03.Јануари.2009 во 05:40
Fala ti SEMOKEN BOZE za godinata sto pomina .
Vo godinata sto pomina imase mnogu ubavi raboti koi gi napravi za mene, i jas TEBE ti blagodaram.
Vodi me i vo ovaa godina ,te molam bidi so mene ,so tvojot ponizen sluga, otkrivaj mi po koi patista da odam, so koi lugje da imam rabota i cuvaj me od zloto.
Nemam zborovi da ja opisam blagodarnosta do tebe Boze, samo Ti go citas srcevo moe.
Prosti mi za site nenamerni greski, bidejki sum nesovrsen,TI si milostiv Bog i vo tebe e mojata nadez.
Za seto ova Te molam vo Imeto na Tvojot Sakan Sin, a nas Spasitel, ISUS HRISTOS. AMIN!
|
Датум на внесување: 03.Јануари.2009 во 09:45
Pentakostalec напиша:
Boze fala ti za iscelenieto od sekjer za majkata na mojot pastor preku molitva vo imeto na ISUS AMIN. |
KINGDAVID напиша:
Fala ti SEMOKEN BOZE za godinata sto pomina ...
|
Pravoslaven напиша:
Ti blagodarime Boze za minatata godina. Ti blagodarime za site ubavi momenti vo nea, za site blagoslovi so koi ne oblea, za site novi prijatelstva, za site novi iskustva. Ti blagodarime za hranata, za oblekata, za toa sto imame krov nad glava i topla postela, ti blagodarime za grizhata, za toa sto beshe nasa potkrepa i zakrila vo teshkite momenti, vo nasite slabosti, vo nasite bolesti, vo nasite stravovi, vo nash*te emocionalni, ekonomski, psihichki, pa i duhovni krizi. Ti blagodarime sto bese, sto si i sto ke bides nashiot veren Bog, Gospodar, Vodac, Utesh*tel, Lekar, Pastir, nasha vera, nasha nadezh, nasha vechna ljubov, nashe SE.Ti blagodarime i za site loshi raboti sto gi zavrte na dobro, a so vera ti blagodarime i za site ostanati sto Ti doprva ke gi zavrstis na dobro za nas koi Te ljubime tebe. Nashata ljubov e daleku od ljubovta so koja Ti ne ljubis, no dozvoli ni mene i na site chlenovi tuka da ti ja izrazime nashata skromna, covecka i nesovrshena ljubov so ovaa blagodarstvena molitva, a so Tvoja pomosh i preku nash*te dela kon onie koi Ti gi nareche "najmalite". Vo Tvoite tatkovski race ja predavame i slednava godina i so vera ti blagodarime za SE sto Ti ke napravis vo nea za nas.Zaedno so site moi brakja i sestri na ovoj forum, za seto ova ti blagodarime i te molime vo Imeto na Tvojot Edinoroden Sin Isus Hristos, Amin! |
АМИН!
|
Постирано од: polzavce
Датум на внесување: 10.Јануари.2009 во 21:54
Фала ти Боже зашто ја слушна молитвата за сестра ми и и помогна........
|
Датум на внесување: 10.Јануари.2009 во 22:31
Pravoslaven напиша:
<FONT face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif" size=2>Ti blagodarime Boze za minatata godina. Ti blagodarime za site ubavi momenti vo nea, za site blagoslovi so koi ne oblea, za site novi prijatelstva, za site novi iskustva. Ti blagodarime za hranata, za oblekata, za toa sto imame krov nad glava i topla postela, ti blagodarime za grizhata, za toa sto beshe nasa potkrepa i zakrila vo teshkite momenti, vo nasite slabosti, vo nasite bolesti, vo nasite stravovi, vo nash*te emocionalni, ekonomski, psihichki, pa i duhovni krizi. Ti blagodarime sto bese, sto si i sto ke bides nashiot veren Bog, Gospodar, Vodac, Utesh*tel, Lekar, Pastir, nasha vera, nasha nadezh, nasha vechna ljubov, nashe SE.Ti blagodarime i za site loshi raboti sto gi zavrte na dobro, a so vera ti blagodarime i za site ostanati sto Ti doprva ke gi zavrstis na dobro za nas koi Te ljubime tebe. Nashata ljubov e daleku od ljubovta so koja Ti ne ljubis, no dozvoli ni mene i na site chlenovi tuka da ti ja izrazime nashata skromna, covecka i nesovrshena ljubov so ovaa blagodarstvena molitva, a so Tvoja pomosh i preku nash*te dela kon onie koi Ti gi nareche "najmalite". Vo Tvoite tatkovski race ja predavame i slednava godina i so vera ti blagodarime za SE sto Ti ke napravis vo nea za nas.Zaedno so site moi brakja i sestri na ovoj forum, za seto ova ti blagodarime i te molime vo Imeto na Tvojot Edinoroden Sin Isus Hristos, Amin! |
AMIN !
|
Датум на внесување: 10.Јануари.2009 во 23:59
polzavce напиша:
Фала ти Боже зашто ја слушна молитвата за сестра ми и и помогна........ |
Фалати Господи!
|
Датум на внесување: 11.Јануари.2009 во 00:14
И фала ти Боже зашто 100 000 пати скршнав од правиот пат, а ти неуморно, непрекорно ме враќаш назад.......
|
Датум на внесување: 11.Јануари.2009 во 12:40
Пред половина година им купив на децата музички систем. ТИе и двете ми се заблагодарија за тоа.
Во меѓувреме сите се навикнавме на новоста и која ни постана нешто потполно нормално.
Утринава доаѓа мојот син и ми вели со неговиот прекрасно нежен глас: Тато ти благодарам од срце за системот!
Секое дете е благословено но благодарните посебно!
Драги браќа и сестри - чеда на Вечниот Живот - без разлика на која деноминација во моментов и припаѓате: Да Му благодариме на ОТЕЦОТ (и Мајката) Небесен за знаените и незнаените дарови што Тој постојано ни ги дарува а посебно за МИЛОСТА Негова што се отелотвори во ИСУС!
АМИН
|
Датум на внесување: 08.Мај.2009 во 21:30
Вечерва мојот син - од сите негови врсници - го освои првото место а со тоа и златна медалјз во атлетика.
На идното регионално натпреварување, тој ќе ја преставува нашата област.
Одкако три години едноподруго освојуваше сребро, вечерва мојата жена за првпат дојде и присуствуваше на надпрварувањето.
Одкако во финалето ги остави сите задсебе и како прв влезе во целта, тој право се стрча кај својата мајка и силно ја заргли.
Јас вистински најгрешниот и најнезаслужниот човек на овој свет, чувствувам едноставно само Благодарност кон БОГА и Неговите верни приврзаници, за незаслужената добрина што ја доживувам од Него !
Со Бога се фалам за Неговото слово. Со Господа се фалам за зборот Негов (Псал 55:10)
|
Датум на внесување: 11.Мај.2009 во 16:00
фала ти Спирос за споделувањето на твоите животни случувања.......
И ние се радуваме со тебе за постигнувањето на синот......
------------- МИР со сите
|
Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 11.Мај.2009 во 16:29
Chestitiki spirose do tvojot sin!
Chestitiki i do tebe! Zabelezhuvam deka postojano velish oti si najgreshniot i najnezasluzhniot chovek na svetot... nemam namera da gi menuvam tvoite mislenja sto si gi imash za sebe, no toa sto go velish sigurno ne e tochno spored rabotite sto ni gi prenesuvash za uspesite na tvojot sin. Roditelite, svesno ili nesvesno, imaat ogromno vlijanie vrz svoite deca. Drugo, od kade znaesh dali si najnezasluzhniot i najgreshniot chovek na svetot? Dali gi znaesh site lugje na svetov i so toa site nivni sudbini?
Vo sushtina koga nekoj veli oti NAJnezasluzhen i NAJgreshen toa e isto kako da veli deka NAJzasluzhen i NAJnegreshen. Zabelezhuvash oti i kaj ednite i kaj drugite zborovi zaednichko e NAJ ? Znam oti koga se stavaat zborovite "greshen" i "nezasluzhen" zad NAJ, deluva navidum mnogu skromno i doblesno, no realno toa e se ushte NAJ. Toa se ushte znachi "jas sum prviot" megju site.
Vistinskata skromnost sledi od vistinskoto gubenje na egoto od sekoj aspekt, a toa e koga ne se zboruva nishto i koga ne se stava NAJ pred bilo koj zbor. Ushte povekje, vistinskata skormnost e koga nikogash ne se ni spomnuva skromnosta, doblesta, davanjeto, greshnosta i t.n.
Izvini ako malu zastraniv od temata i ako malu zvucham kako da solam pamet, no znam deka razbirash oti seto ova go velam iskreno i so najdobri nameri. Iako mislev ova da go napisham i porano, smetam deka sega e najdobriot moment za toa.
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Датум на внесување: 11.Мај.2009 во 17:26
Ти благодарам полжавче на радоста која многу ми значи и тебе месинџер на честитките и советите кои верувам дека се НАЈдобро мислени и можеби доаѓаат во НАЈдобриот момент.
Можеби имаш потполно право со тоа НАЈ и позаdи тоа се крие моето его, она исто его што сакаше поарно да го убие (abortira) синот одколку да се влече со тој “инавалид“ низ животот. Она исто его што сёуште задава бол на моите ближни и далечни солуѓе и не само луѓе!
На денот на натпреварувањето присуствуваше и фамилијата на една другарка на ќерками која има едно 100% хендикепирано братче.
Таа фамилија беше и еднаш кај нас дома со братчето и како што реков и на надпреварувањето. Кога би видел како го носат и љубат тие тоа дете ...!
Месинџер, јас не се сомневам дека на овој свет има и погрешни луѓе одмене, но јас лично непознавам таков!
Одсрце ти благодарам на НАЈискрените совети!
БОГ да ве благослови!
|
Постирано од: Templarius
Датум на внесување: 11.Мај.2009 во 20:53
Mu Blagodaram na Boga za toa sto sum ziv i sto me cuva sekoj den.
Mu blagodaram sto mi gi pazi decata i zenata tamu vo Makedonija.
------------- Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
|
Постирано од: ahmar1
Датум на внесување: 12.Мај.2009 во 10:17
Messenger напиша:
Vistinskata skromnost sledi od vistinskoto gubenje na egoto od sekoj aspekt, a toa e koga ne se zboruva nishto i koga ne se stava NAJ pred bilo koj zbor. Ushte povekje, vistinskata skormnost e koga nikogash ne se ni spomnuva skromnosta, doblesta, davanjeto, greshnosta i t.n.
|
Браво месинџер ова погоре тоа православниот во тебе го кажува.
поздрав и секое добро
------------- Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++
|
Датум на внесување: 12.Мај.2009 во 12:29
Јас не можам а да не искажам и на ваков начин, една голема благодарност до Бог кој овозможи исполнување на една голема желба, пред се на мојот син, но и на сите нас дома. Претходеше и напорна работа и труд за остварување на таа желба, но се препуштив во Божји раце и постојано велев “Тебе ти го предавам се ова Боже“, што ми овозможи да бидам релаксирана и полесно да минам низ се. Така смирено и трпеливо минував низ сите стресови што претходеа.
Кога се беше завршено, се заблагодарив на Бог со молитва, а потоа на свој начин дома, експлодирав, укључив музика до даска и славев-ме, се разбира проследено со енергично танцување.
Одеднаш се слушна тропот од комшишата над нас, небаре му скокам по таван, а маж ми му излезе и му викна “Што лупаш бре мајмуне“, а потоа славењето продолжи со исто темпо, зашто мојот темперамент е таков, ако не ми излезе радоста така, ќе ми биде лошо.
Така, благодарност упатувам до Бог а до сите вас ЖЕЛБА за голема радост со блиските, а пред се радост поради Бога во срцата.
Поздрав
|
Датум на внесување: 12.Мај.2009 во 17:06
Se raduvam so tebe Marija! [:D/]
Fala Mu na BOGA sto imas pricina za radost a na komsijata mu posakuvam od se srce MIR, pred se vnatresna MIR!
|
Постирано од: DDarko
Датум на внесување: 14.Мај.2009 во 19:16
Му благодарам на Бог, кој ми ги прости гревовите, кој Го даде Својот Единороден Син само за нас грешниците, му благодарам затоа што на овој форум најдов луѓе со кој можам да споделувам мислења за Божјото име, му Благодарам за Овој мој живот предаден Нему за Тој да ме води по патот кон спасението, му благодарам и вечно ќе пеам за Него, ќе го прославувам Неговото име и ќе се борам во името на Господ Исус Христос да го заштитам Евангелието и ќе се борам во името Христово против гревот кој не носи кон смрт.
Алелуја, да се слави името Божјо, зашто тоа е достојно за слава.
|
Датум на внесување: 15.Мај.2009 во 22:48
Денес пред една недела благодарев за успехот на мојот син а денес со него бевме во болница на периодична (двогодишна) контрола.
Наредниот петок, а и после тоа, ќе мораме повторно да одиме ...!
Ти благодарам ГОСПОДИ за сё! И за добрините а и за оние нешта кои јас (можеби) најгрешниот на овој свет, не ги разбирам.
Фала и Слава Тебе!
|
Датум на внесување: 16.Мај.2009 во 21:10
Благодарам на Бог, затоа за се што Го помолив во текот на оваа недела, на се ми се даде одговор и се исполни волјата Божја за мене.
-------------
|
Датум на внесување: 31.Август.2009 во 23:03
Mu blagodaram za posebniot Blagostvov...
Mu blagodaram poradi toa shto ja svativ smislata na zhivotot, najmnogu za toa. Mu blagodaram vo imeto na Hristos, Amin Amin Amin!
-------------
|
Датум на внесување: 20.Септември.2009 во 12:27
Му благодарам на ДАРИТЕЛОТ за сè, а пред сè за она што никој неможе да го купи со пари!
Благодарам за Небото и сè во него!
Благодарам за земјата и сè во неа!
Благодарам за Животот и сè во него !
Благодарам за сонцето!
Благодарам за земјата!
Благодарам за секој - поединечен - здив!
Благодарам за Милоста БОЖЈА, Која е единствениот ПАТ
преку Кого може да се биде вечно жив!
ХалелуЈАХ!
|
Датум на внесување: 20.Септември.2009 во 12:42
Му благодарам за Неговото Слово, кое е светилка на мојата нога и светлина на мојата патека.
|
Датум на внесување: 20.Септември.2009 во 13:08
Mu blagodaram shto vchera mi gi razjasni potrebnite raboti... I mu blagodaram shto se smiri topkata na zhestokite postovi...
-------------
|
Постирано од: pagane
Датум на внесување: 20.Септември.2009 во 13:10
Ти Благодарам дека ми дозволи да бидам маjка.
|
Датум на внесување: 20.Септември.2009 во 13:14
pagane напиша:
|
Cestitam pagane, fala Mu na Gospoda.
-------------
|
Постирано од: pagane
Датум на внесување: 20.Септември.2009 во 13:16
DDarko напиша:
pagane напиша:
|
Cestitam pagane, fala Mu na Gospoda.
|
Му Благодарам секоj миг...фала за честитките...веке ми има скоро година и половина.
|
Датум на внесување: 20.Септември.2009 во 23:55
pagane напиша:
|
Фала и Слава БОГУ!
|
Датум на внесување: 21.Септември.2009 во 20:16
Му благодарам што братот spiros го води цели 39 години и го чува од секакво зло... spiros среќен роденден, нека мирот и љубовта Божја биде со тебе, морав овде да ти честитам роденден, бидејќи инбоксот ти беше преполн со пораки.
-------------
|
Датум на внесување: 21.Септември.2009 во 23:24
|
|