|
Молитва кон Пресвета Богородица |
Внеси реплика | страница <1 1617181920 23> |
Автор | |||||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Имаш многу интересен став...
ТРЕБА ДА РАЗБЕРЕШ ЕДНА РАБОТА:
КОГА ЦРКВАТА ИЛИ НЕКОЈ ОД ЦРКВАТА ГИ ОСУДУВА ЕРЕТИЦИТЕ ИЛИ РИМОКАТОЛИЦИТЕ И ПРОТЕСТАНТИТЕ... “ИЗВОРНИТЕ ХРИСТИЈАНИ“ ЕВАНГЕЛОС, СТЕВО И Т. Н. ...
ТОЈ (ТАА - СЕ МИСЛИ НА ЦРКВАТА) НЕ ЈА СУДИ ЛИЧНОСТА НА ЕВАНГЕЛОС ИЛИ НЕКОЈ ЧЛЕН НА НЕКОЈА ДРУГА ВЕРСКА ГРУПАЦИЈА, А НИВНОТО УЧЕЊЕ ...
БИДЕЈЌИ САМО БОГ ЗНАЕ ЗА СЕКОЈ ЕДЕН ОД НАС - БЕЗ РАЗЛИКА КАДЕ ПРИПАЃА - ШТО ИМА ВО СРЦЕТО
И КЕ ТЕ МОЛАМ ПРАВИЛНО ДА ЈА РАЗБЕРЕШ ПРАВОСЛАВНАТА ЦРКВА, А НЕ “ДЕМЕК СУМ ПРАВОСЛАВЕН“ АМА НЕ СУМ ...
п.с.
овој пост сакам да биде правилно разбран - како реалност, а не како провокација
|
|||||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|||||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ne go razbiram toa kako provokacija,te svatiivsto sakas da kazes, ama citav edna kniga od eden svetec od Romanskata Pravoslavna Crkva vo koja zboruvase za Baptistite, Jehovinite Svedoci i za Evangelistite kako za gjacvolski sluziteli i da ne razgovaraat voopsto so niv....Mnogu tazno od eden Hristijanin toa da go rece za drug Hristijanin Imam interesen stav, vo pravo si.Jas imam prijateli monasi so koi razgovaram i gi pocituvam i tie me razbiraat. Pozdrav |
|||||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Токму така. Затоа јас многупати имам нагласено дека немам ништо против ЕвАнгелос или некој друг од форумов, но имам против нивното учење и кога ја судат мојата, односно Православната вероисповед. А имам и напоменато дека имам пријатели кои се од различни вероисповеди, не ги мразам и не ги судам како личности, туку не го одобрувам нивното учење. |
|||||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
|||||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
На EvAngelos го заболе уво што некоја Maran Ata не го одобрува неговото учење
На EvAngelos многу поважно му е дали Божјиот Збор го одобрува неговото верување, а воопшто не го тангира мислењето на некоја си Maran Ata.
EvAngelos на Судниот Ден ќе се појави пред Христос, а не пред Maran Ata, и затоа Тој се труди да се држи до Христовото учење, а не до она што го одобрува или не го одобрува Maran Ata или некој/а слична на неа. Изменето од EvAngelos - 29.Октомври.2008 во 02:24 |
|||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
ВАКА И ЛУЦИФЕР ИМ ЗБОРУВАШЕ НА ПАДНАТИТЕ АНГЕЛИ ....
ДЕМЕК ЗА ЗБОРОТ БОЖЈИ ...
|
|||||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
|
|||||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Оладете сите малку, не ми се бришат постови пак цела вечер!
|
|||||
Do what is right, come what may...
|
|||||
makarios
Сениор Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Утре ако ја најдам книгата, ќе напишам и некои чуда кои се случиле, откако луѓе се молеле на Пресвета Богородица. Книгата е од дедо Гаврил Светогорецот. Забутана е негде по куферите...
|
|||||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Евангелос и Маран Ата - ПРЕСТАНЕТЕ со лични расправии!
|
|||||
Do what is right, come what may...
|
|||||
Опитен
Сениор Регистриран: 20.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 699 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
имаш на преминпортал
|
|||||
Господи Исусе Христе помилуј не
|
|||||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
|||||
Опитен
Сениор Регистриран: 20.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 699 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Јас знам еден современ настан.
Сигурно ја знаете малата капеста црквичка на Пресвета Богородица, меѓу Скопје и Велес? Нели се наоѓа долу покрај течението на Вардар. Така едно семејство идејќи си надолу малото дете кое било со нив, случајно се лизнало и да падне долу од карпата некоја чудна сила го задржало и тоа се слегнало безбедно. Кога влегле во црквичето, детето ја видело иконата што стои насреде и рекло: „оваа зена ме задржа да не паднам“ Нека ви биде според верата ваша |
|||||
Господи Исусе Христе помилуј не
|
|||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Опитен, ќе може ли да ни дадеш повеќе информации за овој настан? Каде може да се прочита за него? Каде може да се најде детето?
|
|||||
|
|||||
Внеси реплика | страница <1 1617181920 23> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |