|
Молитва кон Пресвета Богородица |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 23> |
Автор | |||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Немам грешка. Молењето кон светци не е учење, ниту пракса на Библијата. Изменето од EvAngelos - 29.Октомври.2008 во 00:15 |
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ТУКА ЗАПИРА ВРЕМЕТО... ПОСЛЕ БИБЛИЈАТА НЕМА НИШТО!!!
21 ВЕК...
|
|||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Imam edno prasanje: Na koe mesto vo Biblijata ni e zapovedano da se molime na Presveta Bogorodica?
Imam vtoro prasanje:Kade vo Biblijata majkata na Isus e narecena Presveta Bogorodica? Imam i treto prasanje: Koj rece deka molitvata so koja e otvorena temata e od Biblijata? |
|||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pred smrtta Presveta Bogorodica posaka da gi vidi uste ednas Svetite Apostoli. I Gospod i ja ispolni ovaa zelba i apostolite noseni na oblai od angeli, oddednas se sobraa vo domot na Jova na Sion.So golema radost Taa gi vide svetite apostoli i gi uteshi, ohrabri, posovetuva a po ova mirno go predade Svojot Duh na Boga. Apostolite go zedoja odarot so nejzinoto telo i so mnoshtvo na verni go prenesoa vo Getsimanskata gradina vo grobnicata na Svetiot Joakim i Ana. Nekoj Evrejski sveshtenik Antonij dofati so racete so namera da go prevrti, no vo toj mig Angel Gospodov mu gi otsece racete.Togash toj pokajuvajki i poveruvajki vo Boga Hrista se pokaja i gi pomoli svetite apostoli i poveruva Bog go isceli preku svetite apostoli. Apostolot Toma pak po Bozja promisla izostana, za da se otkrie preslavnata tajna za Presveta Bogorodica. Tretiot den pristigna i Toj i posak ada go celiva teloto na Precistata Vladicica.No koga apostolite go otvorija grobot ja najdoa samo plashtanicata, a teloto nebeshe vnatre.Istata vecer im se javi samata Presveta Bogorodica na apostolite opkruzena so mnoshtvo angeli i im rece raduvajte se kje bidam so vas vavek. |
|||
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
|||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ев - кога упатуваш молба до некој светец, не бараш од него да ти каже тебе нешто (како што е случајот со Саул), туку бараш тој да се помоли за тебе пред Бога. Има голема разлика.
Давид - околу спомнувањето на нешто - погледни малку наназад во темава. |
|||
Do what is right, come what may...
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Тетратка, не реков јас дека молењето кон светците не е учење на православните преданија, туку само констатирав дека тоа не е учење на Светото Писмо - Библијата.
zidarski, кога упатуваш молба до некој светец, тој нема да те чуе за тоа зборам јас. Изменето од EvAngelos - 29.Октомври.2008 во 00:28 |
|||
|
|||
izvoren
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 700 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Треба да посочиш од каде ти е цитатот како што сите практикуваме.Ова не е од протоканонски книги, значи невалидно. |
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Kade konkretno da poglednam ? Na sto mislis pokoncizno kazi mi. Jas onolku kolku sto ja poznavam Biblijata sakam nekoj da mi posoci kade da gi najdam stihovite kade se navedeni ovie raboti. Koj znae neka mi odgovori pls. |
|||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Od apostolskoto predanie za koe svdocat apostolite!!!
|
|||
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
|||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ПА ВО БИБЛИЈАТА “НЕМА“ СВЕТЦИ ...
КОГА СЕ ПИШУВАЛА БИБЛИЈАТА НЕМАЛО СВЕТИИ... ТАА Е НАПИШАНА ОД СВЕТИИ!!!
Е сега да те прашам: Дали СВЕТИОТ ДУХ ПРЕСТАНАЛ ДА ЖИВЕЕ И ДА БИДЕ СО НАС, ПА ПОСЛЕ БИБЛИЈАТА НЕМА БОГОВДАХНОВЕНИ ПИСАТЕЛИ И ОТЦИ ...
ДАЛИ ТУКА СЕ ЗАПИРА
|
|||
|
|||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A vo Biblijata gi ima li ovie raboti? |
|||
makarios
Сениор Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ев, ... |
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Во Библијата немало светии? Сакаш да кажеш дека во времето на Исус и апостолите го немало ни Св. Илија? Ни Св. Јован Крстител? Изменето од EvAngelos - 29.Октомври.2008 во 00:33 |
|||
|
|||
Tetratka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ПОЧИТУВАЈ ИНТЕРПУНКЦИЈА - И ВИДИ ДЕКА ТАА Е НАПИШАНА ОД СВЕТИИ ...
|
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 1213141516 23> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |