|
ПОВИК КОН ПОКАЈАНИЕ |
Внеси реплика | страница <1 34567 10> |
Автор | ||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Епа чекам твое толкуање на стиховите каде што што Господ им вели на апостолите дека се што ќе простат на земјата ќе биде простено на небесата... Ајде... |
||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pokajanie i prostuvanje ima za onie koi znaat vistinski niz dela da go pokazat toa
|
||
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како што реков Евангелос, не ме разбра... Верувам дека е ненамерно, па затоа, еве прочитај уште еднаш:
а еве што вели Маран Ата за официјалниот став на црквата:
Како што гледаш - за да се исповедаш, не треба свештеник, можеш да го направиш пред било кого. Но... за да си разрешен од гревовите - не можеш без свештеник. |
||
Do what is right, come what may...
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А зашто па пред било кого?
Кога добро знаеме дека -Исповедта свештеникот не смее да ја злоупотребува-тоа е смртен грев. Исповедта треба да ја чува како света тајна. Додека секој еден друг може да те издаде....тоа ли е права исповед? Да се пазам што ке кажам за утре да не ми е префрлено!? |
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ЕПИТРАХИЛОТ НА ПРЕЗВИТЕРОТ (СВЕШТЕНИК) Е РАКАТА (МИЛОСТА) ХРИСТОВА КОЈА НЕ МИЛУВА И ГАЛИ ...
|
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
izvoren
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 700 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако си го прифатиш Христос за свештеник и ги баталиш овие земниве нема од што да се пазиш. |
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
Pentakostalec
Сениор Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Boze prosti mi za site moji prestapi grevovi menuvajme vo imeto na ISUS amin
|
||
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
||
izvoren
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 700 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Никаде не пишува точно дека свештениците ти требаат да им се исповедаш.Ако има такви напиши.
|
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
Miki_P
Сениор Регистриран: 29.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 985 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Maran Ata: Tочно е дека свештеникот, односно духовникот, е тој што ќе може да те води во духовниот живот. Но за да бидеш разрешен од гревовите - СВЕШТЕНИКОТ Е НЕОПХОДЕН. Никој не може да ти разврзе грев, освен свештеник, а инаку можеш да се исповедаш и да си ги кажуваш своите гревови кај кого сакаш, но дали тоа ќе биде од корист и дали ќе ти бидат разврзани... Овој став е во согласност со учењето на СВЕТАТА ПРАВОСЛАВНА ХРИСТОВА ЦРКВА. |
||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
najvazno e da se pokaeme znaci si ja priznavame greskata
|
||
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
||
Опитен
Сениор Регистриран: 20.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 699 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i da si go smenime zivotot. Priznavanjeto na greshkata e samo vrakanje na pochetnata tochka. |
||
Господи Исусе Христе помилуј не
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sveshtenikot nema nikakov avtoritet da razreshuva ili prostuva nichii grevovi. Toa e edna najgolemite teoloshki arogancii! Samo eden mozhe da razreshi i da prosti i nikoj drug. Onoj koj pravi takvo neshto samoinicijativno ili pod naredba na bilo koe organizirano telo neka se sprema samiot pred edinstveniot i vechen sudija za VISTINSKO pokajanie. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Внеси реплика | страница <1 34567 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |