|
Зошто Христос ја проколнал смоквата? |
Внеси реплика | страница <1 23456> |
Автор | ||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ај, интересна шала. Ама да се вратиме на сериозното определување зошто била проколната смоквата.
|
||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Инаку според мене Бог никого не казнува и не проколнува бидејќи тој е Апсолутниот Закон во кој владее чиста милост и љубов. Тој има само љубов! Поинаку кажано: може ли некој нешто да ти даде ако тој тоа не го поседува? Одтаму ни Христос, како син Божји, не можел да ја проколне и казни така сурово смоквата, ниту Бог змијата. |
||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Позната ме е твојата фолоЗофија - нешто слично на Оригеновата, а? А ако Бог не казнува (за да се поучиме, а на крајот и во пекол, ако не се научиме) зошто тогаш во Светото Писмо се вели дека секој татко кој го љуби својот син го казнува? Ова некак ми се коси со твоите видувања. |
||
|
||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ејјј, сега испаѓа дека Христос лаже??? |
||
|
||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од Majkl - 26.Октомври.2008 во 13:27 |
||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако имаш прашање или нешто да ми кажеш, повели, пиши ми во лп.
|
||
|
||
makarios
Сениор Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мислам дека темата е исцрпена. Одговорот веќе беше даден:
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пред тој одговор, беше даден многу подетален одговор:
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
НАЗАД НА ТЕМА! Две страни со глупости требаше да бришам!
|
||
Do what is right, come what may...
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne e toa negativnost od strana na Isus, toj so toa simbolicno sakal da pokaze deka nacijata Izrael ne donesuva plodovi i deka Bog ke ja otfrli nacijata Izrael kako izbran narod i od drugite narodi ke si izbere narod za svoe ime. Kako vtoro, sakal da ja pokaze silata na molitvata kako sto citame vo Marko 11:20-26, deka ako imame vera vo Boga, sto i da pobarame od nego a da ne se somnevame(normalno ako e vo sklad so negovata volja) ke dobieme |
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Можеби ова што го читате од мене малку ќе ви заличи како off topic, но сепак бидејќи се работи за
некои допирни точки со смоквата (дела, казнување), мислам дека е во ред
што ќе дадам коментар, односно што ќе поставам едно прашање, кое е „испровоцирано“ од овој цитат:
Прашањето ми е, како претходно (пред Ева да биде измаена) змиите се движеле? Судејќи според одговорот на Маран Ата (од стр. 3), за тоа дека смоквите порано не биле како што ние денес ги знаеме (!?), дали тоа би можело да значи дека змиите порано оделе? Или можеби летале? |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А судејќи по твоиве прашања, гледам дека многу работи прескокаш и читаш само тоа што сакаш да прочиташ. Ај те молам воздржи се од вакви детски коментари, цинизми и извртување на туѓите зборови! |
||
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa od kade bi izlegla poslovicata
KRIE KAKO ZMIJA NOZE Изменето од anakin - 26.Октомври.2008 во 23:11 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Внеси реплика | страница <1 23456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |