![]() |
|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3738394041 138> |
Автор | |
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
...toa sme site nie...majkite... ![]() |
|
![]() |
|
butterfly5 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1388 |
Лежам....постела празна
...ладна.. Празна е и мојава душа страдна Гледам,а не гледам ништо Слушам,а се е глуво чисто Празнина од тебе ...отсуството твое Желба за тебе ..во срцево мое Копнеж кој го гори секое делче од моево тело Чекам,мирна сум,чекам,ке дојдеш тоа е твое дело Ке се појавиш за миг ке светнеш ко блиц А јас ке останам пак сама,со прашање: „Дали е ова виц?“ А добро знам,те познавам, тоа си ти Доаѓаш и заминуваш во моте сни А добро се познавам тоа сум јас Ке останам пак тука до последен час Чекам,но не страдам се спознавам Чекам но не плачам те познавам Чекам,и не ме боли тишината твоја Чекам,среќна сум ти си судбината моја |
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Se sakame zarem ne? Ti si gledash utakmica, pcuesh po nekoj sudija peder, pa po onoj faten vo nozete. Jas pred kompjuterot na forum si citam, pishuvam. Ama zaedno sme neli. Se opomenuvame na tishina. Ti mene:-Zoshto tolku silno tropash po tastaturata? Morash li sega koga ima vazna utakmica! Shto ne izlezish po dukjani da si kupish neshto. Zaboravash deka e nedela, deka se e zatvoreno. Eh da beshe deneska petok, ili bilo koj drug den, ne kje trebashe dva pati da mi kazesh. Kje me moleshe posle moeto shetanje po prodavnici nikogash povekje da ne odam na kupuvanje. Ama neshto deneska tebe kockite ti se naredeni. Ima utakmica, darezliv si a jas ne mozam da go iskoristam toa. Me mori taga. Vo sebe im gi karam tatkovcite na Garsija, Furlan ta i na site onie shto trcaat po topkata, davaat golovi, promashuvaat i zaradi niv jas mora da molcam. Moite prsti zaradi niv stanaa balerini. Trckaat tivko po tastaturata. vazno jas i ti si sesakame, dodeka ...
Изменето од mamamd - 26.Октомври.2008 во 20:49 |
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
dusicka ubava taa
sto posto te saka nema sansi tebe nekoj da ne te saka ![]() |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
![]() |
|
...abe si znam... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
potvrduvam!
kaj treba da se potpisam??? ![]() |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
![]() |
|
..receno...peceno...
![]() |
|
![]() |
|
butterfly5 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1388 |
SKRIENA STRAST POD OKLOPOT NA NAVIDUM BESCUVSTVITELNA "BITCH"..LADNA..LEDENA.TRAGAV PO TOPOL BRAN OD CUVSTVA,KOJ KE JA ISTOPI LEDENATA POKRIVKA OD MOJATA DUSA I KE JA PRETVORI VO MORE OD CUVSTVA.SEKOGAS NAIDUVAV NA POGRESNI LICNOSTI KOI USPEALE DA JA DOZAMRZNAT I POSLEDNATA KAPKA OD DUSAVA MOJA,KOJA OSTANALA KAKO ZABORAVENA KNIGA...ODAMNA PROCITANA I ZAFRLENA NA STARA POLICA,PREKRIENA SO SLOEVI PRASINA I OBVITKANA SO PAJAZINI ISPREPLETENI OD ZALUDNITE OBIDI NA PAJACITE DA DOPRAT DO VNATRESNOSTA.EDINSTVENO STO USPEALE E DA GO ZACVRSTAT VEKE POSTOECKIOT STIT I SO SVOITE PAJAZINI DA JA SOKRIJAT OD TUGITE OCI I RACE.
ODVREME-NAVREME NEKOJ KE JA PREBRISE NATALOZENATA PRASINA,NO SAMO POVRSNO.NE DEKA NEMALE MOZNOST..NO...TOLKU SUM DOZVOLUVALA DA DOPRAT,NAMERNO KRIEJKI JA SVOJATA VNATRESNA UBAVINA POD TRAGITE NA DEBELITE SLOEVI OD PRASINA I SAMOSOZALUVANJE.ZAPLETENA VO MREZITE NA PAJACITE ODNADVOR...NO ODVNATRE...ODVNATRE E TAA ISTATA,CISTA,ISKRENA,VESELA,NERASIPANA DUSA...DUSA NA DETE KOE NIKAKO NE USPEALO DA SE OTTRGNE OD TRAUMITE NA DETSTVOTO I NIKOGAS NE IM PROSTILO NA TIE KOI MU ZGRESILE.......... |
|
![]() |
|
Baknez.
Sto e toa? Dali e toa koga ti sakas, a nesakas, da gi dopres usnive vreli, koi ti se nudat kako jagodi zreli? Dali e toa koga jas sakam, a nesakam,da gi dopram usnite tvoi koi gi kries,i begas od dopirot na usnite moi? Ne gi gledas li solzive dve? Ne ti kazuvaat li tie se? No...NE...ne dopira toa do tebe, ti si drzis samo do sebe. |
|
![]() |
|
Inspiracija nemam
nad parcevo hartija dremam. Vinovnikot za toa go znam vregja i napagja bez sram. Se prasuvam sega? Od sto li bega? Od ova sto go pokazuvam jas,od mene? Ili samo bega od samiot sebe? Ke svati li konecno,na kraj deka toj e vo okoto moe sjaj. Ke razbere li nekogas deka ke go sakam sekogas. Ke nauci li veke ednas toj deka ne baram da bide moj. Sakam samo malo vnimanie ne sakam vostanie. Sakam ljubov cista,pa makar i mala toe se sto odsekogas sum sakala. Изменето од butterfly5 - 27.Октомври.2008 во 01:39 |
|
![]() |
|
Stravovi svoi imas
no bez strav prijatelstvo primas. Pottik mi dade svoj da se digne na piedestal talentot moj. Ti go stvori mojot tron duri imene mi se cini deka e samo son. So lesna raka stihovi se redat ostavaat tragi koi nikogas nema da izbledat. Te pocituvam prijatelu moj Dolgo ke me imas za prijatel svoj. So pocit za mojot drag prijatel....si znae on ![]() |
|
![]() |
|
Utro e.
Tmurno,mracno,oblacno. Kako i dusava moja denes. A koj kogo prati? Utroto moite cuvstva.. Ili jas utroto? Koj li ke znae... vazno se osekjame... Se pratime,da ne zaostane Nekoj od nas ponazad. I zosto? Zatoa sto veruvame na dve oci? Oci koi mozat da te dovedat do ludilo, Koi lazat naivno,najdobro od site A nie slepo im veruvame Pa ako....i luda i gorda sum na toa Ljubovta e vo mene, Okolu mene, Nemozes da mi ja zemes Nemozes da mi ja zabranis Moze samo TI da ostanes bez nea... Bez mene... Pa i bez samiot sebe. |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Траги од солзи згаснати
на камен истопен како стакло прозирен а во него срце чука и покрај се. Ништо не е онака какво да го видиме сакаме и какво ни треба со чувства и правда задоволена, образот наш насушен како кора од даб столетен по прсти гребе. Одиме и се лизгаме по скали од солзи замрзнати не водат каде се другите сите оние сто ги знаеме, се наоѓаме а да се пронајдеме во нив никако не можеме. |
|
![]() |
|
O boze zoshto i ti frli kamen i ne ostavi na milost i nemilost na ovie leshinari?! Ta neli sme tvoi ceda, ta neli plakjash za nash*te grevovi. A nie nemame grevovi, ti plakjash za niv, tie imaat grevovi ama imaat i polni dzebovi. Se nafrlile vrz nash*te zivoti kako leshinari kollvaat od nash*te zivoti, kinat zivo meso i predizvikuvaat bolka. Lelekot nash odi do nebo, i pogore nakade kade si se zakril ti. Eden mudar starec veli deka i ti si se moderniziral, si stavil slushalki na ush*te za da ne cuesh. Velat lut si na nas, ne kznuvash zatoa shto sme kukavici i neznajkovci. Lut si zatoa shto si ni dal razum i mokj a nie ne gi koristime. Ne luti ni se. Se budime od hipnozata i deluvame. kako? Pa onaka, bavno.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3738394041 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |