|
Старословенски |
Внеси реплика | страница <1 891011> |
Автор | ||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Евангелос - многу едноставно нешто прашав. Немој со политички муабети "далеку сте вие, ништо не знаете". Знаеме доволно и имаме видено доволно (до пред некоја година на МТВ имаше десетици саати програма произведена од мене на овие теми...).
Та, каде имаш видено поп кој проповеда пеејќи?! Не знам како е воопшто можно тоа да се изврши... навистина... |
||
Do what is right, come what may...
|
||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А бе дете што се бламираш? Прво, си даваш самиот претпоставки јас колку време сум во Австралија, а воопшто тоа го немам ни спомнато и да знаеш дека си во грешка. Второ, што се занесуваш, не знам. Сакаш да кажеш дека овде нема Литургија, овде православните свештеници не проповедаат? Eве една убава проповед на владиката Агатангел на денот на постригот на монахот Авакум. Проповед Можеби ќе се поучиш од беседава да не судиш! Изменето од Maran Ata - 24.Октомври.2008 во 06:13 |
||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Гледам - нешто не ја пее проповедта Владиката...
|
||
|
||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Секоја чест, зидарски. Значи, имаш информации од прва рака. Не само што си верник кој оди в црква на Богослужба, туку и си бил низ многу православни цркви низ светот и си снимал емисии на тие теми кои се емитувале на национална телевизија. Е, ова вреди да се испоштува. |
||
|
||
makarios
Сениор Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Титни ми мене, јас сум во Скопје. И носи ме кај попот шо пеел на проповед.
|
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Морам да признаам - не сум од најредовните... одам многу често - ама не сум редовен... |
||
|
||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кој признава пола му се простува. Сепак, битно е признанието и покајанието. Ај од сега поредовно, брат ми |
||
|
||
Miki_P
Сениор Регистриран: 29.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 985 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Верувам дека се чувствуваш ептен среќен кога свештенослужителите на Христовата Православна Црква во Македонија ги нарекуваш попови - дали може да претпоставиме дека станува збор за некултура или недостаток на воспитание. Ако е вистина дека си одел на литургии, како што велиш ти, тогаш има еден друг проблем, твоето присуство сигурно ширело негативна енергија. Немој друг пат да одиш, зашто со тоа го сквернавиш храмот и ги обесчестуваш светите богослужби. Изменето од Miki_P - 09.Декември.2008 во 15:01 |
||
izvoren
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 700 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мики, муабетот е дека поповите употребуваат немакедонски говор и вршат мистични ритуали. Во врска со ова треба да кажеш нешто, а не дали некој ви шири негативна енергија па ви пречи во извршување на вуду ритуалните обреди. |
||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kakvi be misticni rituali sto ne ti e jasno
prestanete da shirite propagandi... |
||
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
||
izvoren
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не се пропаганди.
Пренесување на свеките во текот на литургијата,и други предмети , вртење во кругови околу одредена точка и други специјални движења со специјална намена се дефинитивно еднакви на ритуал |
||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a ti koga si mies zabi imash ritual a?
|
||
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
||
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne i da
|
||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
||
izvoren
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Миењето заби не е поврзано со некое божество. |
||
Внеси реплика | страница <1 891011> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |