![]() |
|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3637383940 138> |
Автор | |
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
21 Октомври, 2008 - 13:45
АХООООЈ
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
NiNa1 ![]() Сениор ![]() ![]() Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
pffffffffff
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Колку лесно е
да се плива низ море од солзи туѓи брзо што испаруваат, а колку тешка е само една наша. Колку ли чаши со солзи туѓи да испиеме можеме. а ништо да не ни биде, а само една наша ќе не отруе. Колку ли сладок вкус имаат солзите на оние што никогаш ги не бевме виделе, а наша една само невкусна од пелин погорчлива. |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Горе Венера светка
со своите брегови славни ама жешки ептен оти и метал омекнува, а не па друго нешто и колку сака пати јунак да се прави може пред сила таа да падне мора кога и да е безживотен и свиснат пред жешкиот брег Венерин кој гордо ист останува докажана вредност што владее пред било каков задишан здив пред било кое време што дошло и отишло како комарец ситен што ќе боцне и ќе си замине заборавен по само чешање кратко. |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
некогаш Некогаш е многу подалеку од никогаш.
Секогаш е како Инфинити, нема крај. Како постојано веќе виденооооооооооооооооо.
Никогаш е како Хоуп, нема почеток.
Како никогаш не виденоооооооооооо. Сакам некогаш, тоа е тоа. Оти? |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
хаику
Твојата смеа - моето омилено годишно време. |
|
![]() |
|
твојот сонДенес се покрив со твојот сон. Денес се покрив со твојот сон.
(Старо куче не може да научи нови трикови) Изменето од anakin - 24.Октомври.2008 во 21:30 |
|
|
|
![]() |
|
Мисли ли се невистинити,
ако расеан сум стално, заради една цел неможна, заради еден копнеж беспрекорен, толку чист, а сепак безимен. Допир ли е лажен со рака притресена како од струја продрмана, заради несакање една магија прекината да биде макар на кратко една вечност кратка. Поглед ли е нечитлив што од видик да те изгуби не сака, заради вистина една помила невозможно да најде. |
|
![]() |
|
NiNa1 ![]() Сениор ![]() ![]() Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
Nautro stanuvam namerno porano, da imam vreme da se spremam, ne sakam koga moram da brzam.
Ako denot so brzanje mi zapocne, sigurna sum deka cel den taka ke mi bide, se na brzina i neplanirano. Kako i sekoe utro ovaa nedela go navivam satoot vo 05:00 prodolzuvam uste 15 min taka da dremam i stanuvam. Nisto posebno, taka i denes, se spremam i izlagam da go fatam vozot za na rabota. Zaklucuvam varata, sl*gam po skalite i dodeka sleguvam go spremam mojot iPod, bez muzika ne sakam denot da mi zapocne:-) cekam na avtobuska stanica na avtobusot koi direktno na zeleznicka stanica me nosi. Na zeleznicka zemam edna novina! Po skalite za na peron pocnuvam veke vo novinata da listam i da citam. Cekam... se kacuvam vo vozot, sednuvam, slusam muzika i citam. se prekacuvam vo drug voz i sleguvam za na rabotno mesto... toa kako i sekoj den isto taka i denes go napraviv. Normalno brzam da vlezam vo zgradata kade sto rabota i da se kacam na 3 sprat...NO denes... denes, slegov od vozot, sakav istoto da go napravam no ne go napraviv toa... poleka odev na kaj zgradata,zastanav i posmatrav lugeto kade vrvat... se cudev... se prasuvav... se msilev... Cuden zivot ziveeme nie lugeto tuka...sekoj den... rabota, doma, rabota doma... i toa vo edno zivotno tempo sto e enormno brzo... taka zastanav, gi gledam lugeto... koj trca za na avtobus, koi vo brzo tempo cekorata za na rabotno mesto... ne zastanuvaat ... ne gledaat ni levo ni desno... se prasuvam dali nekogas ovie osobi koi ne gi poznavam, no sepak mi se dobro poznati po dvizenjeto nekogas isto taka kako mene zastanuvaat, se isklucuvaat od ovoj svet, i samo kako nekoja ptica od neboto posmaatrat? kako okolu nisto da ne postoi, kako da gledas nekoja snimka... ? Se prasuvam dali po nekogas smanuvaat brzina,brzina na tempo od zivotot, kako jas utrovo? |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
.. Se prashuvash zarem toa bea tvoite sonishta... zarem zatoa brzashe da go izodish patot. Kade brzashe, zoshto tolku itashe? Temnicata e teshka, breme shto gushi. No naednash zablesnuva sjajot. Prvata furija vleguva, nasmeana, srekjna. Te gushka onaka na brzina i so pogled ti kazuva deka se raduva shto si sekogash tuka, ako mu pritrebash. Sheretski ti namignuva i znaesh deka e srekjen, vesel, go zivee ona shto ti si go nadziveal. I dodeka nego go isprakjash so grizliv, majcin pogled i molbi gospod da go cuva doagja drugata furija, seriozen, podzamislen. Sakash da mu gi prezemesh grizite, no znaesh deka vekje ne e ona malo mamino dete koe barashe da mu raskazesh prikazna i mu gi galish loknite dodeka zaspiva. Sega e maz, golem, no sepak sin na mama. Zaminuva vo soba da uci, pritisnat od bremeto na posledniot ispit, a ti vo mislite gi prokolnuvash profesorite iako znaesh deka tie ne se vinovni, samo si ja rabotat svojata rabota. Kako senka odish po nego, mu nosish cafe, blago, onakvo kavo najmnogu saka da pie i krushevski lokum. Se nasmevnuva otsutno, znae, go cuvstvuva tvoeto prisustvo, tvoite misli, tvojata nemokj i zelba da mu pomognesh. Zamavnuva so rakata, zadlabocen vo teoriite i tezite. Se vrakjash, go baknuvash vo celo, mu davash sila da izdrzi. Srceto majkino bie silno, cekorite stanuvaat tivki, necujni.
Изменето од mamamd - 24.Октомври.2008 во 22:44 |
|
![]() |
|
mamamd
![]() |
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
мамичке, сум се окезила на мониторов, еве вака----->
![]() колку си ти едно душиче чувствително ![]() ми се допаѓа што е напишано во второ лице |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
..ti si posvoen od mene ...odamna...tivko i nenametlivo ![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3637383940 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |