|
Веронаука по изворно Христијанство |
Внеси реплика | страница <1 34567 9> |
Автор | ||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А бе јас не знам што толку си ласкаш. Оти мислиш дека до толку ќе губам време со некој што нема врска што зборува? Моите ставови се искажани, а на многу од нив немаш одговор. А и интересно е што секогаш кога се појавува некој православен кој си ја знае верата, ти мислиш дека сум јас. Затоа, те молам, не ми ваѓај муабети рекла-казала. А и не добив одговор какво е тоа христијанско предавање кое не завема никаков одреден став од било која вероисповед, а од друга страна проповеда верувања на баптистите? Изменето од Maran Ata - 21.Октомври.2008 во 02:37 |
||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Христијанското предавање завзема одреден став - тоа е ставот на изворното Христијанство. Тоа не треба да ти го кажувам, самата тема "Веронаука по изворно христијанство" го кажува ставот на кyрсевите.
На предавањата нема да се проповедаат верувања на никакви баптисти, туку ќе се проповеда Светото Писмо кое не е сопственост на баптистите, туку на Бог.
Сувишно е да правиме муабет што ќе се предава на кyрсевите, бидејќи тие сеуште не се започнати, и секоја твоја претпоставка (клевета) за она што ЌЕ СЕ предава, е неоснована, бидејќи ти ниту знаеш, ниту можеш да знаеш што во ИДНО ВРЕМЕ ќе се предава.
Јас, бидејќи сум ги следел кyрсевите, имам каков таков кредибилитет да кажам што ќе се предава, бидејќи веќе сум ги слушал тие кyрсеви. А ти не си ги слушала и затоа твоите препоставки се неосновани.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
makarios
Сениор Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еве да речеме, дека и јас еднашка бев на тие к*рсеви, и дека знам што се предава.
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ајде да видиме дали ја говориш вистината, или пак лажеш.
Кажи ми кога и на кој кyрс си присуствувал? Кажи ми каде се одржувал тој кyрс, кој го водел тој кyрс?
Доколку не одговориш на овие прашања сите ќе видат дека користите подли лаги за да клеветите нешто за што немате никакви информации. Ајде да те видам сега. |
||
|
||
makarios
Сениор Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
1998 година во Претор. Еден ден пред да си одиме од кампот се играше финалето на Светско првенство во фудбал.
Американци го држеа к*рсот и се нарекуваа христијани. Главен и одговорен уредник беше Ерик Палмквист, и невестата му Беки, а „пастор“ беше Мајк Гортон. к*рсот лукаво беше подметнат како Studying Advanced English, али на крај испадна, како је Мали Џокица замишљао хрисчанство. Ми подарија и нараквица WWJD (what would Jesus do). Хепи? Изменето од makarios - 21.Октомври.2008 во 03:51 |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Здружението "Божилак" никогаш, од моментот на своето основање, немало држено кyрсеви во Претор. Поточно, никогаш нема држено кyрсеви надвор од Скопје
Исто така и имињата кои ги спомнуваш прв пат ги слушам и немаат никаква допирна точка со здружението "Божилак", ниту пак со кyрсевите за кои што збориме тука.
Или зборуваш за нешто сосема петнаесто, што благе везе нема со темава, или пак злонамерно клеветиш. И во едниот и во другиот случај ќе ги замолам модераторите да те опоменат да не продолжуваш во таа насока.
|
||
|
||
makarios
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас не реков дека сум бил на к*рсеви на Божилак, туку на к*рсеви на луѓе кои се нарекуваат христијани.
Имено, Маран Ата не прашува, какво предавање ќе одржува Божилак, туку се прашува, какво е тоа предавње, што не зазема став од ниедна вероисповед. Јас сум бил на такви предавања (и не реков дека било организирано од Божилак). Пошто и тие тврдеа дека се non denominational Christians, а и ти го тврдиш истото, а вие библиските христијани се повикувате на Библијата, тогаш, предавањата на Божилак, би требало да се исти со предавањата на кои шо бев. Или... да не има раскол меѓу библиските христијани, пошто преѓе видов во Македонија има две баптистички цркви (да не ги спомињам методистите, евангелистите, методистите ет кетери, ет кетери...) |
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Макариос - последниот пост веќе ја одвлекува дискусијата во сосема друг правец.
Темата тука се к*рсевите на Божилак. Коментирајте само за тоа! |
||
Do what is right, come what may...
|
||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eve sega imam navistina interesno prasanje za tebe (moze i da se nekolku). Velis deka
A od druga strana pravis copy paste na site tekstovi sto se zalepeni na stranata na Bozilak sto ja promoviras. Za ikonite za svekite za mostite a drugite vi se vo obrabotka. E sega, od ova jas imam nekolku opcii na zaklucok: 1. Se propovedaat baptisticki filoZofii na ovoj k*rs po veronauka (sto nema vrska so izvornoto hristijanstvo) 2. Ti si clen na "drustvoto" i odlicno gi poznavas predavacite (nema da me cudi ako eden od niv e i g-din Grozdanov) 3. So tvojata copy-paste poteg samo potvrdi deka apsolutno se vodis po nekoe predanie 4. Gledajki vi gi tekstovite, mi izgleda deka si nemate druga rabota osven da napagate i da gi sudite drugite veri (pred se, PRAVOslavieto) E sega zaprasaj se koj bi sakal da dojde na edno takvo predavanje koe namesto da siri neutralni pogledi na hristijanstvoto i ljubov, se zastapuva za napagjanje i jadenje na bratot, i se nametnuva pod naivna slatkoreciva maska od tvoja strana? Ete vo sto e razlikata pomegu pravoslavieto i "izvornoto" hristijanstvo - site nasi PRAVOslavni web strani se orientirani za pouka na narodot i za sirenje na ljubovta, dodeka pak stranite na "izvornoto" hristijanstvo se nameneti samo za naoganje maani kaj drugiot. Zaklucok od sevo ova: Ama pouka ke izvlecam..... da osuduvam! p.s. ako ne sum vo pravo - argumentirano i so fakti popravi me! Изменето од Maran Ata - 21.Октомври.2008 во 14:58 |
||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||
makarios
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мене најмногу ми е чудно, срамот да се признае дека предавањата се потпираат на баптистичките верувања. Денеска разговарав со еден пријател, кој не е теолог, ниту монах, а најобичен мирјанин, со благослов да присуствува на таквите предавања. Во едно од таквите предавања бил и во куќата кај Дебар Маало. Моите сомнежи беа оправдани...Секако, идентитетот на мојот пријател нема да го откријам, но не бевме удостоени да ги чуеме имињата на предавачите, така што, сега сме еднакви.
*внимавајте со терминологијата Изменето од zidarski - 21.Октомври.2008 во 19:27 |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па, што е тогаш страшно тоа да се каже? Не е тајно нешто. Мислам да има плакати низ градот-а човек да не знае каде оди и кој ќе предава?
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Prethodnata nedela me posetija isto nekoi lugje od "Izvorno Hristijanstvo"-Dopisna Bibliska skola slucajno mi naidoja za da mi dadat materijal za nekakvi slicni predavanja na ovie pogore. I tokmu toa za cudenje zasto SITE se krijat zad imeto HRISTIJANSKO a ne si napishat adventistichko biblisko dvizenje..i kako da pojdes na predavanja a neznaes ni koi se shto se... |
||
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зар мора па се да се знае...кој денес прашува некого. |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
EvAngelos, se veli deka koga chovek ednash ke ja izgubi doverbata, povekje nema sto da izgubi... Na prvata strana od temava najiskreno vi chestitav na isplaniranite predavanja i te prashav koj se predavachite na ovie k*rsevi. Tvojot odgovor beshe:
Sega, na ovaa stranica velish:
Ne govorenjeto vistina ne samo sto ne e hristijanski, ne samo sto ne e Biblisjki, ne samo sto ne e vrednuvano nitu od edna vera i religija, vkluchuvajki gi i paganskite, tuku ne e vrednuvano nitu od posledniot ateista. Da mi odgovoreshe deka poradi nekoja prichina ne sakash sega da gi dadesh iminjata, potpolno ke te razberev. Vaka se diskretitira i kako chovek i kako chlen na ovoj sajt. A ako me izmami sega, togash kakva garancija imam deka ne si mamel i porano i deka nema da mamish i vo idnina? Ova navistina ne ti trebashe... |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Внеси реплика | страница <1 34567 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |