|
pomos |
Внеси реплика | страница <1 23456> |
Автор | ||
dimi
Сениор Регистриран: 20.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 406 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Papce Canon 40d ili 50d kje bidat znacitelna nadgradba vo odnos na 400-kata. Kolegive od forumov malku oreteruvaat koga velat deka razlikata e zanemarliva i ako vistinski sakas nekakov napredok vo fotografskiot alat togas ful frejmot e vistinskata rabota Ocekuvam da me raspnat za ovoj moj stav, ama slobodno kupi si 40/50d -razlikata e ogromna i vednas kje ja zabelezis!
- Dinamickiot opseg na 40-kata e eden od najgolemite megju DSLR aparatite, a maliot DR uzasno mnogu mi smetase kaj 400-kata.
- Ergonomijata na teloto, kako i negovata golemina i tezina, se prednost vo odnos na maloto telo na 400-kata, pa filingot e sosem poinakov. Ednostavno elementite se rasporedeni za prakticna i dolgotrajna rabota. Toa osobeno se zabelezuva koga kje mu montiras pogolem objektiv!
Goleminata i tezinata na 5-kata ponekogas mozat da bidat tovar.
- Ako ti e vazna brzinata togas 6,5 frejma vo sekunda se vazna nadgradba vo odnos na 400kata i nejzinite 3,5 frejma.
I znam deka 400-kata i 40-kata imaat ist senzor, no cuvstvoto e deka 40-kata e alat za rabota, dodeka 400-kata e igracka so koja moze i da se raboti.
IMHO edinstvenata prednost na FF e DOF-ot i filmskiot izgled na fotografiite, no toa doagja so "price tagot" na objektivite koi bi mozele da go "nahranat" FF senzorot.
Zasega sum srekjen so 40-kakta, a za Full frame tuka mi e Canon A-1
koga kje kupam 5-ka, 40-kata sekogas ke funkcionira kako odlicen backup
|
||
Papce
Нов член Регистриран: 12.Септември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Fala vi mnogu na site za komentarite t.e SOVETITE ke ispadni deka go poslusav dimi no naracav 40ka od canon po mnogu povolna cena pa ke vidime koga ke stigni kako ke se pokazi. Inaku i jas mnogu bi sakal da imam 5ka ili pojak ali sepak kolku se isplajka za svadbi da go koristis so ogled na denesnava cena na svadbite pogotovo kaj nas vo bt
kade sekoj koj stignal do aparta (kako i jas samiot) stana slikar po svadbi. Samo da naglasam deka jas barem vlozuvam vo sebe i vo opremata za razlika od drugive BITOLSKI SVADBARI |
||
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas mislev deka ima 400D, pa sega saka nesto podobro.
Za svadbite. Kaj nas retko koristat FF DSLR. I sum 100% siguren deka ako kupis 5D i serozno dobro go rabotis, togas razlikata kje ja vidat i klientite . A 5-6000 evra za profesionalen alat e bagatela, DZABE. Jas da slikav svadbi, utre zimam kredit i komu ide |
||
That is called grain. It is supposed to be there.
|
||
hypertech
Сениор Регистриран: 02.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
svadbarive se pretezno na nikon D200 i D80 momentalno (proverena rabota)
|
||
eos 1D mk4 , EF 24L , EF 50L , EF 85L , EF 135L , EF 200L , EF 400L
|
||
Papce
Нов член Регистриран: 12.Септември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa pred se 400d go menuvam zaradi problemot koj mi se javi znaci err99.I ako nekoi ovde mi rekoja deka da smenam objektiv i bi bilo se ok. citav po forumi i kontaktirav ovde so impegna od kade e kupen i dobiv pa 10 varijanti so moze da mu bide a i ne mi se isplajka da go popravam.Pa ako racunam tocno 102 vikendi odnosno 205 svadbi ke mi treba da gi odrabotam za da gi izvadam parite za alatot barem kako stojat rabotite ovde vo BT.Tocno deka site svadbari se na nikon posebno kaj nas vo bt se 80 i 40 od nikonite. ali jas definitivno sega ke go imam 40d od canon
|
||
branko_k
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 10.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 682 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
? a shum? a per pixel sharpness? a dinamicki opseg? golemiot senzor nosi mnogu prednosti. se znae - ako sakas kvalitet na slika, ides na sto pogolem senzor, ako ti treba pragmaticnost, togas imas i drugi parametri vo igra... |
||
mobicom
Група Регистриран: 24.Септември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 65 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
eve ja razlikata medju 450d i 40d, iako ne e predmet na razgovor 450d
http://www.dpnotes.com/comparisons/canon40dxsi450d.php |
||
dimi
Сениор Регистриран: 20.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 406 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ama na covekot mu treba aparat za svadbi... ne veruvam deka klientite kje ja zabelezat razlikata vo per pixel sharpness, nutu pak deka kje gi koristi visokite iso vrednosti, za pomaliot sum da dojde do izraz...
|
||
branko_k
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 10.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 682 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ok, jas mislev deka zboruvas generalno koja e prednosta na FF
|
||
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Папче, таа грешка е поради објективот не поради апаратот.
можеби треба да си набавиш нов објектив или да се среди постојниот.
Ако треба нешто по конкретно ти стојам на располагање.
|
||
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зоран ,живо ме заинтересира оваа реченица, може мало објаснување зошто?
Благодарам.
|
||
Александар_А
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тегла, дај биди реален. Што вика Папче со денешниве свадби, т.е. цени тешко дека ќе можеш во наредните 2-3 год. да си ги вратиш парите, а камо ли да заработиш нешто.
|
||
Александар_А
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Само да дополнам, и на Canon 300D, 350D, 400D, 450D, многу поретко, 10D, 20D, 30D...
|
||
mdeni
Сениор Регистриран: 23.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne velam deka CLS e kojznae kolku podobar od drugite sistemi, ama da ne se pravime na 3,1415...
---- Nikon Flash System - CLS ---- Procitajte ovde: Ovde Изменето од mdeni - 21.Октомври.2008 во 13:04 |
||
Внеси реплика | страница <1 23456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |