IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Што е смислата на животот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што е смислата на животот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3334353637 115>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
blagorodna Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 568
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blagorodna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2008 во 21:54
smisolov na ziotov jet da se zivej do poslednjo ako mnogu mislis ce ti projt dur trepnis
Кон врв
gagaDNZ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Октомври.2008
Поени: 168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gagaDNZ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2008 во 15:55
zivotot mozebi ima smisla megjutoa nie ne treba da se obiduvame da ja najdeme,ako ja najdeme toa e isto kako da nemas ponatamu za sto da zivees....smislata e da se zivee za da se umri ama dodeka ziveeme ima mnogu raboti koi cekaat na nas i koi vredat da se izziveat i duri potoa da kazeme deka vredelo sto sme ziveele i deka zivotot ni bil ispolnet...a dali ke ni bide ispolent ili ne ,toa zavisi od nas na koj nacin ke ziveeme...a ima dosta za biranje,,,koga zivotot bi imal smisla sto nie treba da ja znaeme i sogleduvame togas toa bi znacelo deka se ni e odnapred predodredeno,a ne deka sekoe utre e posebna prikazna samoto za tebe...
licno jas smislata ja naogjam vo toa sto ziveam sekoj den za da docekam novo utre,interesno e sto ne znam sto toa utre nosi,smislata ja naogjam vo nekoi posebi migovi minati so site lugje koi gi sakam a ne znam dali me sakaat i ne mi e bitno zosto mene mi se dopagja koga sum megju niv...smislata mi e da si najdam svoj svet i mir i da ne baram premnogu od nisto,tuku da ostavam se sto treba da se sluci.....smislata mi e da mislam deka zivotot nema smisla,a sepak da ziveam kako da ima
Кон врв
Foxy_lady Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2008
Поени: 118
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Foxy_lady Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2008 во 16:20
Што е животот и што е смислата за животот,за мене едно та исто.Па глупаво би било сега јас тука да ви солам памет што е животот.Можеби за 10тина години кога ќе имам 30 и некоја ќе ви кажам поинакво нешто.Затоа и живееме,за постојано да ја бараме смислата на животот и да си го појасниме како поим,ако го знаеме од самиот старт нема поента.Сите ќе целиме кон тоа,за брзо време ќе се реши и готово...Варијабилни се ставовите кон ова,индивудиални и неглобални.
За мене лично сега за сега смислата е одлично образование,искористување на потенцијалите додека е време,изградување на здрава личност,забава,благ однос кон себе и можеби наоѓање на љубовта на мојот живот.Краткорочна смисла,за понатака,ќе пишам понатака.
Сами ја креираме смислата на нашиот и само нашиот живот.
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2008 во 20:39
Да сватиш дека била бесмислено твоето сваќање за смисолот на животот
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 08:19
... Smislata na zivotot e da se dvizish po pateka koja sama kje ja  trasirash... da gi preskoknish preprekite, da ne se vrakjash nazad ili da cekash nekoj drug da pomine, pa ti da odish po nego. Grabni gi ubavinite koi ti se nudat, klocni ja loshotijata koja ti se preprecuva. Najdi ja srekjata vo malite, sitni neshta. Ne dokazuvaj, nekoi raboti, na nekoi lugje ne mozesh da im dokazesh, ne trudi se, ako razberat razberat, ako ne, nivni problem. Ne misli shto kje mislat drugite, tie sigurno ne se zamaraat shto mislish ti. Napravi dobro samo ako ti smetash deka treba, ne cekaj blagodarnost. Ne povreduvaj, sigurno ne sakash i tebe da te povredat. Sakaj i ne cekaj da te sakaat, zatoa shto mozebi niv nikoj ne gi naucil kako se saka.Ne baraj smisol-ZIVEJ.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 09:20
Секогаш кога не сум бил во глутница мудро сум играл, последното мешање во глутницата ме чинеше 15 000 еу
Кон врв
gagaDNZ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Октомври.2008
Поени: 168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gagaDNZ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 09:58
pa koja bi ja znaele nema da mi bide veke interesen zivotov
Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 13:40
Site sliki sto ke mi pominat pred oci pred smrtta da napravat dobar film vreden za gledanje.
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 13:41
Ако гледам туг  смеење  Мојот е зевање
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 13:41
ljubovta e edinstvenata smisla na zivotot
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 09:54
Да му наjдеш смислата.
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 18:39
da cekas devojka od kafana
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 23:32
Да издржиш. Во се.
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2008 во 01:15
Originally posted by *moon* *moon* напиша:

da cekas devojka od kafana

некоја кафанска пјевачица, или .........
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3334353637 115>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,438 секунди.