|
Современ (Динамичен) Нов Завет |
Внеси реплика | страница <1 1617181920 22> |
Автор | |||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Евангелос - престани да изигруваш полицаец! Имаше недоразбирање - средено е. ТОА НЕ Е ТВОЈА ГРИЖА!
Премногу си дозволуваш, и коментираш работи што не ти е работа да ги коментираш. Да не ти се станува модератор?! |
|||
Do what is right, come what may...
|
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Стево - пишувај на тема!
|
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
zidarski, не ми се станува модератор, ниту пак некогаш ми се станувало. Но очиглено без моите интервенции ви треба саат време да утврдите дека Maran Ata 2 = Maran Ata. Messenger па уште ја прашува (да се прекрстам со лева рака ). А и двајцата бевте онлајн.
Без мојата интервенција ти немаше ни првиот пат да ја суспендираш. Без јас да те потсетам, ти ќе ги опоменуваш некои членови тука до 100 пати пред да ги суспендираш. Затоа, наместо да се лутите, вие треба да ми бидете благодарни што ви помагам во големиот дел од работата, што ги надополнувам вашите пропусти.
И зошто ми ја бришеш пораката со сликата на Тоше и динамичниот превод на Новиот Завет? Зарем тоа е оф-топик на оваа тема?
Или пак криво ви е што Тоше читал од него, па сега ја бришете таа слика
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Евангелос - за разлика од тебе - понекогаш сме учтиви и даваме можност да се даде објаснување.
Тоа што треба да средиме, ќе средиме и без твоето објаснување и реагирање. Нема потреба од дополнителна полиција. Премногу си земаш за право понекогаш. Пораката е оф-топик, затоа што овде зборуваме за преводот и за текстот, освен тоа - истиот пост го има во друга тема - како што гледаш никој таму ниту го тргнал нити реагирал. Така што - празни обвинувања и уште попразни муабети. |
|||
|
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ajde be ti stvarno se gubish....
|
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne znaev deka i Tose go cital Dinamicniot Prevod dodeka ne ja vidov ovaa slika.Pa nema nisto loso vo toa, se gleda deka covekot ja cital Biblijata , sigurno i drugi prevodi, ne samo ovoj.
|
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И што значи тоа што тој го поседувал овој превод?! Зборува за квалитетот на преводот?
|
|||
|
|||
stevompc
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 275 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
samo indirektno. bidejki covek sto ja cital biblijata vo toj prevod, gospodarel so ubavi hristjianski doblesti. znaci, sepak, i toj prevod proizvel (ili pomognal da se proizvedat) ubavi doblesti kaj citatelot. sekako, toa zboruva isto taka, deka teoloski toj prevod ne e katastrofalen, kako sto nekoi sakaa da pretstavat, inaku covekot ke bese monstrum, ako toa tvrdenje e tocno. |
|||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ТОа само зборува за широчината на ДУХОТ кој БОГ му го дари на братчето Тоше! Слава му! |
|||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас исто го читав динамичкиот превод - online. Но мојот заклучок е дека не е добар преводот и дека не ми се допаѓа. И? Тој превод произведе кај мене доблести? Освен тоа - како тоа можеш да кажеш дека тој превод произвел доблести кај читателот - тоа е само и единствено од Бога, а не од прераскажувањата на Грозданов. |
|||
|
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Zidarski, treba da go nabavis Dinamicniot prevod ama onoj od 1999 godina izdanie, so crveni korici e izdaden od HBC"Radosna Vest" vo 1999 godina.Vo nego ima vo fusnoti dadeno mnogu raboti koi se poucni, kako i tabeli vo koi se objasnuvaat nekoi istoriski pozadini koga se slucuvalo dejstvoto.Vo sustina toj prevod ne moze da go zameni prevodot na MPC ili na dr.D.H.Konstantinov i ne e pogoden za seriozno proucuvanje, no kako pomosno sredstvo e odlicen |
|||
stevompc
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 275 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
epa toa e razlikata megju tebe i tose. tose baral vo biblijata da go najde Boga. i zatoa mu pomognala vo formiranjeto na vistinski doblesti. ti si baral greski za dokazuvanje na forum. sledstveno na toa, ne si go pronasol bozjoto, tuku svoeto ego. za zal ne si edinstveniot koj Biblijata ja cita za da si gi dokaze svoite prethodni ubeduvanja i stavovi, a ne za da nauci nesto. |
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Стево - јас читам вистинска Библија, за да научам нешто, не прераскажана од некого.
|
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Тоа не е типично за еден кој себе си се нарекува православен. Православните веруваат дека Библијата без ткн. "светоотечко" толкување е неразбирлива за обичниот верник. Православните не ја читаат Библијата за да научат нешто, туку ги читаат раскажувањата на ткн. "свети отци" за да научат нешто од Библијата.
Така што бирај, или си православен кој ја чита Библијата преку толкувањата на ткн. "свети отци", или пак си библиски христијанин кој ја чита дирекно Библијата за да, како што велиш, научи нешто.
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
Внеси реплика | страница <1 1617181920 22> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |