![]() |
|
DIY-Украси за домот и дворот |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 11121314> |
Автор | |
sneska_v ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Направи сам: полица
за компакт дискови
![]() Пред да почнеме со опишување на изработката, на сликата ќе ја прикажеме скицата на полицата каде сите димензии се во сантиметри. ![]() Сите делови од кои е изработена оваа полица се стари остатоци од дрвенарија. Позадинската плоча порано била странична плоча од ормар, материјалот е иверица со дебелина 18 мм, додека предните плочи се од медијапан, со дебелина 18 мм.
Прво ќе почнеме со спојување на предните плочи (од медијапан), при што прво се ги стегнеме со стеги, а потоа ќе ги зашрафуваме. Употребуваме шрафови со димензија 45x4 мм, бургија 3 мм. Медијапанот понекогаш знае и да испука кога се дупчи од бочна страна, па поради тоа треба да се внимава дебелината на шрафот да не биде многу поголема од дебелината на употребуваната бургија. Пред да го зашрафиме, секој шраф се потопува во лепило за дрво. Потоа фарбаме, со три раце бела основна и три раце светло сива боја.
Следи спојување на тие две плочи. Користењето на стеги практично е неизбежно, а употребуваме шрафови 6x70мм, бургија 4,5 мм. На крај, следи монтирање на полицата на ѕид. Употребуваме типли Ø10 (10x50 мм), шест шрафа (три од лева и три од десна) кои се со димензии 6x70мм и со нешто пошироки плочи како подлошки На тој начин добиваме полица која лесно се изработува и може да прими 354 CD-a. |
|
![]() |
|
sneska_v ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Абажур од коноп
![]() Овие ретро-абажури од коноп може едноставно да ги направите и вие самите, и тоa во различни димензии и бои. На нив може да нанижете и/или залепите перлички, туфни ... Препуштете се на фантазијата и уживајте во изработката! ![]() Материјал и прибор: • Клопче коноп • Балон на дување • Лепило за дрво • Ножици • Фломастер, игла Постапка: ![]() ![]() ![]() ![]() Мали совети: • Доколку се определите за изработка со потенок коноп, може на одредени места да нанижете со игла стаклени перлички, па да продолжите со лепењето како на основниот пример. • Кога абажурот ќе биде готов може со акрилна боја во спреј да го обоите. • На абажурот како декорација може да се аплицираат свилени пеперутки или школки. • Доколку се работи за светилка над маса во трпезарија, може да направите и сет од прстени низ кои ќе протнете салвети. |
|
![]() |
|
Delicia ![]() Сениор ![]() *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Наближува летото ,а со него и годишниот одмор и шетањето по плажите
![]() Сите ние ,а најчесто децата уживаат во собирање на школките ,кои откако ке дојдеме дома се чудиме со со нив.Еве неколку мали идеи како да ги искористиме собраните школки кои ке не потсетуваат на прекрасното лето
![]() ![]() или рамка за слика
![]() ![]() |
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
![]() |
|
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
![]() ![]() |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
![]() |
|
RUSHKA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Kakvi stolni lampi pravam...mnogu ubavi....samo da gi slikam...se nadevam deka ke vi se dopadnat
![]() |
|
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|
![]() |
|
Majkl ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Ја сам си ги изнаставав бројните книги на полиците и толку
![]() |
|
![]() |
|
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Треба само креативност и фантазија...
И малку материјал, или да го искористиш она што веќе го имаш...
Ако те бива...
![]() |
|
![]() |
|
за пеперутки и јас знам
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
![]() ![]() Ќе го пуштам маж ми после да ти напише шо се изнаправи по дома сам...
![]() Детска соба цела изналепена со пеперутки, цвеќиња, мечиња, месечинки... изрежани од специјална хартија во боја... се утепавме два дена лепејќи ги...
Самопрајски оригинални полици во сите бои, материјали и димензии...
Префарбани парчиња од мебел, многу интересно и живописно, во пастелни бои...
Кутии за играчки од еден материјал (појма немам како се вика
![]() Шарено, весело, оригинално...
![]() |
|
![]() |
|
a изгледа и дека никој не знае ништо да напраи сам
![]() |
|
|
|
![]() |
|
mrzla ![]() Сениор ![]() ![]() натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
да супер се..
само ти треба време за сето ова дома што сама сум си направила нешто во моментов што ми текна е,една кутија беше обична(незнам од што)од три прегради,на средната и додадов малку во висина и ја обложив со сребрена боја,со ситни циркони на налепив на предната страна за се ми служи,пенкала, моливи, привезоци, штипчиња,за се ми се наоѓа ![]() |
|
![]() |
|
![]() e za ova zboram ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Ова е лен завеса....но од прилика вака нешто изгледа,...јасно јас тоа што го кажував е со понежен материјал и со поголемки школки...
![]() |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 11121314> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |