|
pomos |
Внеси реплика | страница <1234 6> |
Автор | ||
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Папче, и со 400D за работата што мислиш да ја работиш можеш да добиеш прекрасни резултати (истото го мислам и за D80). Немој да мислиш дека преминот на 50D или D200 ќе ти понуди којзнае што, реално. Ќе добиеш по издржливо тело (механички), побрзо мислам на број на фотографии во секунда, што за свадби незнам колку ќе ти треба...
Мислам дека лошо го постави прашањето но ОК.
|
||
branko_k
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 10.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 682 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da, vo odnos na kvalitet na slika samo so premin na 5d dobivas poznacajna razlika
|
||
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И стаклата да не се заборават. Џабе 5D ако ставиш 18-55мм. 3.5/5.6
|
||
branko_k
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 10.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 682 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
staklata se posebna prikazna so 5d... samo L... sto bi rekol Spiro: tuzno, ali vistinito
|
||
Александар_А
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па дури и не се што е со L ознака. Сега Папче кога ќе удри една математика, ќе се предомисли од замена на апаратот. |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mi treba slika granka od bor so sisarka
koj kje mi ja pokloni 300 dpi golemina 3000 x 3000 Изменето од anakin - 16.Октомври.2008 во 11:35 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Janus
Сениор Регистриран: 07.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
E, nemojte samo L.
Ima evtini prime-ovi sto se epten ok. Od legendarniot 50 1.8, preku 50 1.4 itd. Zumovi nema spas, mora L. |
||
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ako se nema sredstva za objektivi i mora da se koristi samo eden, za filmskite 35mm kameri edinstvena opcija beshe 50/1.8. So toj objektiv mozhe da se slikaat grupi i portreti.
Ako se imashe neshto pari, togash postoeja dve opcii: - 35mm (28mm) + 85mm - zum vo priblizhno ovoj raspon Mislam deka ovoj sovet ostanuva i natamu validen i kaj DSLR-ite, se razbira, zemajki gi vo obzir nivniot krop faktor. |
||
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ako imas 400D, ne znam sto bi dobil povekje so D200 ili 50D za da izgubis pari vo preprodazba. Najdobro e da mu ja izvadis masta na 400D i da zarabotis pari za Full Frame DSLR. Vaka samo kje gubis pari. Uste sega mozes da si kupuvas dobri stakla za FF, pa potoa da go smenis samo teloto.
Sepak ti gi pravis fotkite ne kamerata , a 400D e odlicen. |
||
That is called grain. It is supposed to be there.
|
||
Александар_А
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Поговорката која многу често ја користи Јане: "У рукама Мандушиќа Вука свака пушка биче убојита".
|
||
Janus
Сениор Регистриран: 07.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zoki, kaj filmskite kameri velicinata na kadroto bese kako kaj kropiranite canon, nicon... Taka sto kaj niv e ekvivalentno, dodeka kaj FF e posiroko za 30-35%~.
Ako se cudite sto lupetam, da ve potsetam deka filmot kaj kamerite ide vertikalno, a kaj Foto-aparatite horizontalno... |
||
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Janus,
Zoki veli "kamera" i za foto-aparati... mozam da se kladam deka zbori za foto-aparat |
||
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
||
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mire, ja dobi opkladata! Janus te chesti edno pivo ili makijato (zavisi sto miluvash vo dadeniot moment).
|
||
aboskovski
Сениор Регистриран: 09.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eeee, ova ti e "svadbar", a ne ko onie nasite... Go znam, omilen mi e. Pogledni gi i onie MF, tie gi pravi so poseben keif. Zoki, koga mozeme da ocekuvame nesto vakvo od tebe? http://www.flickr.com/photos/edwardolive/2354527262/ http://www.flickr.com/photos/edwardolive/2663177759/ |
||
Внеси реплика | страница <1234 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |