|
Дали несовршеното може да направи...? |
Внеси реплика | страница <1234 8> |
Автор | |||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Kakva katastrofalna interpretacija, ubavo ti objasniv pogore, no nema vrska, odime ponatamu..Pozdrav
|
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Blasfemija !!!
Anatema !!! Bog da chuva !!! Sekoj si go odi svojot pat i sekoj stiga do krajot na svojot limit... koj samiot si go postavuva. Ne e sekoj zbor za sechii ushi. Amin. Изменето од Messenger - 15.Октомври.2008 во 20:24 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Опитен
Сениор Регистриран: 20.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 699 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не ми е јасно како може на оваа тема да се расправате или јас не ја разбирам фунтата
Восовршувањето во Христа е обратно пропорцијонално со восовршувањето во светот. |
|||
Господи Исусе Христе помилуј не
|
|||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас мислам дека нема совршени работи на светот..
Секое добро си има и своја лоша страна. Нема совршени нешта.. |
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас воопшто не се расправам, напротив се чудам зошто мојот пост наиде на толкава иронија, па токму сега го преиспитувам/препрочитувам...како може некој да напише таков одговор, не ми е јасно, макар и да има различнио погледи од моите... Изменето од maria_magdalena - 15.Октомври.2008 во 19:18 |
|||
|
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Во секој случај, еве драго ми е што ценет член од исламска вероисповед го дели ова мое мислење, токму како што кажав во постот, тој стремеж е присутен кај секој човек. |
|||
|
|||
rabani
Сениор Регистриран: 02.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
od nesovshen chovek mozi da ispadni samo edno neshto koe e sovrsheno, a toa e ljubovta
|
|||
DOAGA ISUS SO 200000 SVETII
ZA DA IM STAVI KRAJ NA SITE PROKLETII |
|||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ako Bog e sovrshen i ako sovrshenosta kreira samo sovrsheni raboti, kako togash Bog go kreira nesovrsheniot chovek, koj nikogash nemohe da dostigne sovrshenost?
|
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
evangelist
Сениор Bože ne znam šta mi je, pale m Регистриран: 16.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 201 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ako Bog e podoben na grncar koj go pravi svojot glinen sad, togas se nametnuva prasaneto dali glineniot sad, moze da spori so grncarot? - odgovor - absolutno NE!
a covekot spori so BOGA!!! luge svestete se!!! |
|||
Опитен
Сениор Регистриран: 20.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 699 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Прво, само еден е Совршен оти ако постои и некој друг совршен тогаш и Неговото совршенство не би било совршено, а друго, кога веке е така, затоа и Господ создал човекот според својот образ и подобие односно совршен во потецијал восовршувувајќи се од првобитниот образ до подобието Божјо и тоа восовршување е по благодат, а не по суштина како што го рковме тоа на почетокот.
|
|||
Господи Исусе Христе помилуј не
|
|||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ДОбра опаска! Соодветно на ова би било и спротивното. Ако совршениот создаде несовршено, во што е неговата совршеност? Ова се само реторички прашања. Оваа тема повеќе би одговарало да биде во топикот филозофија, бидејќи ако претпоставиме (како што некој спомна) дека само бог е совршен, и ако сите се согласиме со тоа, тогаш едноставно ќе нема за што да се дискутира. Суштински, треба да видиме односно да определиме што подразбираме под поимот совршенство, и во недостаток на тоа, што е несовршено. Па тек потоа да дискутираме. Овака само ќе филозофираме. Да не испадне работава како онаа дискусија на схоластичарите: „колку духови ќе можат да застанат на врвот од една игла„? |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Zlatnik, od tebe seuste nemam cueno konkreten odgovor - dali moze ili ne. Mi treba samo da ili ne, bez filozofiranje. |
|||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
|||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас не се откажувам од дискусија. Но, прво прочитај го она со црвени букви од горниов цитат. Мислам дека ме свати за што зборувам? |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
Внеси реплика | страница <1234 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |