|
DIY-Украси за домот и дворот |
Внеси реплика | страница 123 14> |
Автор | |
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 15.Октомври.2008 во 16:11 |
Покрај темата Прекрасни работи за вашиот дом ми текна да отворам тема каде ке можете да си кажете работи (предмети и сл) за домот кои можете сами да ги направите.
Искрено колку и да е евтино нешто мене поубаво ми е да си го направам дома ...некако повеке ми значи. Еве еден мој многу омилен пример. Дома, завеси знаеме како е. Може да ги имаш две и да ги менуваш но не можеш брдо завеси (освен нели ако не си добро ситуиран).... Затоа еве еден лесен начин да направите сами и да можете да смените кога ке посакате. Потребно ви е бела проѕирна завеса (може скроз бела или пак со банана сјај по ваш избор), едно јаже (дебело колку прст), и нитни. Пример еден.... Ако сте по морските работи и сакате да ве потсетува домот на плажа.... -На завесата ги ставаме нитните. На нитните правиме алки од јажето (сечеме по 5-6 цм и врзуваме во јазол и краевите ги разресуваме) и низ завесата (со шиење или со лепење како сакате) прикачувате разни видови школки...Околу 25 за стандард завеса...не многу густо. На ѕидот поставуваме јаже на кое ја прикачуваме завесата т.е. алките од завесата...нормално...ова прекрасно изгледа во соба каде што доминира дрвениот мебел или пак белата боја... -Ако ви се смачат школките....не сакате монотони работи...слободно извадете ги. Земете пластични сончоглетки или пак друг вид цветови и заменете ги школките со нив.... -Првиот пример со школките ми се допаѓа за лето а вториов за пролет... П.С. Ке заборавев да кажам.....одлично стои и како завеса околу креветот Изменето од blueprayer - 15.Октомври.2008 во 16:16 |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова е лен завеса....но од прилика вака нешто изгледа,...јасно јас тоа што го кажував е со понежен материјал и со поголемки школки...
|
|
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e za ova zboramm |
|
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да супер се..
само ти треба време за сето ова дома што сама сум си направила нешто во моментов што ми текна е,една кутија беше обична(незнам од што)од три прегради,на средната и додадов малку во висина и ја обложив со сребрена боја,со ситни циркони на налепив на предната страна за се ми служи,пенкала, моливи, привезоци, штипчиња,за се ми се наоѓа |
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a изгледа и дека никој не знае ништо да напраи сам
|
|
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ќе го пуштам маж ми после да ти напише шо се изнаправи по дома сам...
Детска соба цела изналепена со пеперутки, цвеќиња, мечиња, месечинки... изрежани од специјална хартија во боја... се утепавме два дена лепејќи ги...
Самопрајски оригинални полици во сите бои, материјали и димензии...
Префарбани парчиња од мебел, многу интересно и живописно, во пастелни бои...
Кутии за играчки од еден материјал (појма немам како се вика)... толку се интересни, повеќе си играат со кутиите отколку со играчките...
Шарено, весело, оригинално...
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
за пеперутки и јас знам
|
|
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Треба само креативност и фантазија...
И малку материјал, или да го искористиш она што веќе го имаш...
Ако те бива...
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
обожавам такви ствари
|
|
|
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ја сам си ги изнаставав бројните книги на полиците и толку
|
|
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kakvi stolni lampi pravam...mnogu ubavi....samo da gi slikam...se nadevam deka ke vi se dopadnat
|
|
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
edvaj cekam da gi vidam
|
|
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Наближува летото ,а со него и годишниот одмор и шетањето по плажите
Сите ние ,а најчесто децата уживаат во собирање на школките ,кои откако ке дојдеме дома се чудиме со со нив.Еве неколку мали идеи како да ги искористиме собраните школки кои ке не потсетуваат на прекрасното лето
или рамка за слика
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абажур од коноп
Овие ретро-абажури од коноп може едноставно да ги направите и вие самите, и тоa во различни димензии и бои. На нив може да нанижете и/или залепите перлички, туфни ... Препуштете се на фантазијата и уживајте во изработката! Материјал и прибор: • Клопче коноп • Балон на дување • Лепило за дрво • Ножици • Фломастер, игла Постапка: Надувајте балон и
заврзете го. Од неговата големина ќе зависи и големината на абажурот. Со
фломастер обележете го местото за отвор кое се одбегнува при намотување
на конопот, бидејќи низ него ќе треба да се провлечат електричните
инсталации и сијалицата.
Намачкајте го балонот со
лепило со помош на прстите. Замотајте го конопот во сите насоки околу
балонот и одвреме-навреме со прстите нанесувајте лепило и на балонот и
на конопот.
Кога ќе бидете задоволни
од густината на балонот, оставете го да се исуши преку ноќта. На крајот
треба да изгледа отприлика вака ...
Со иглата дупнете го
балонот и извадете го од абажурот. Сега е потребно уште да ја провлечете
електричната инсталација низ новиот абажур и да уживате во прекрасната
светлина.
Мали совети: • Доколку се определите за изработка со потенок коноп, може на одредени места да нанижете со игла стаклени перлички, па да продолжите со лепењето како на основниот пример. • Кога абажурот ќе биде готов може со акрилна боја во спреј да го обоите. • На абажурот како декорација може да се аплицираат свилени пеперутки или школки. • Доколку се работи за светилка над маса во трпезарија, може да направите и сет од прстени низ кои ќе протнете салвети. |
|
Внеси реплика | страница 123 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |