|
Што не’ учи библијата? |
Внеси реплика | страница <1 23456 13> |
Автор | ||
neo_wmaster
Сениор Angel of Death. Регистриран: 29.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 660 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ова првото нека биде светлина е кажано со друго значење. Тоа "Нека Биде Светлина" е "Нека биде Почеток", а светлото од Сонцето и Месечината е нешто сосема друго. |
||
I love Daphne Millbrook.
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Алтан, што ти е поентава?
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Златник.... ајде не не држи во неизвесност
|
||
|
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи повторно во библијата има пропуст или недореченост. „Некое друго значење“ Кое значење? Кој го определува за веродостојно тоа значење? Повторно се остава простор за различно толкување, овој пат на поимот светлина, односно на изворот на светлина. Од каде таа доаѓа? Ако е ден тогаш таа светлина е од Сонцето. Истото тоа беше наведено (т.е. потврдено) и од форумџиките погоре. А во библијата на две места се спомнува правењето на Сонцето, во првиот и во четвртиот ден. И, прво се прави Земјата а потоа Сонцето па Месечината, па ѕвездите. Нели е малку нелогично? Токму тоа е поентата (Марија Магдалена) - нелогичностите на религијата (библијата). Изменето од Zlatnik - 13.Октомври.2008 во 21:27 |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
neo_wmaster
Сениор Angel of Death. Регистриран: 29.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 660 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Интересно прашање, на кое не верувам дека некој би дал одговор. А што ако првите четири дена Бог ја осветлувал земјата? |
||
I love Daphne Millbrook.
|
||
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ubava mu e poentata, na Zlatnik, vaka i tie sto samo ja procitale Biblijata, t.e. ne se zamislile da ja pobaraat vrskata so realnata (od naucen aspekt) slika , tuku samo ja prifatile taka, aha da sedum dena-sigurno e taka, ke naucat sto kazuva samata Biblija
|
||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да одиме понатаму или да оставиме за утре?
Ај доста е за денес. Денес срушив рекорд. Цел ден „висам“ на нетов. Веќе почнаа очиве да ми шарат. Ај, се гледаме т.е. се читаме утре. Останете ми со здравје! |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас на едно место реков дека во еден псалм се вели дека 1 ден кај Бог=1000 години, 7 дена за Бог не мора да се 7 дена какви што ние ги разбираме.
|
||
|
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да, точно. Затоа го спомнав ст.хебр. збор јом кој значи и подолги периоди од 24ч. А според објавите кои се примени во Универзален живот, се кажува дека 2000 години во Бога не се ниту еден цел ден. |
||
Sunny
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tocno, nekolku pati spomnato e deka Jom e neopredelen vremenski period (znaci moze i 1 milijarda da e), no jas sretnav i nekolku na forumov(a i licno poznavam takvi) sto veruvaat deka bukvalno e stvoren svetot za sedum dena.
Изменето од Sunny - 13.Октомври.2008 во 22:03 |
||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
||
gospel
Сениор Регистриран: 01.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 405 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пријателе, Нелогичности можи да има кај тебе, но кај Бога неможи. Тоа што кај тебе е нелогично кај Бога е логично. Најголемата нелогичност кај луѓето е таа што најпрво Бог ја создава светлината, а потоа сонцето и месечината. Но што ќе речиш на овој стих каде што пишува дека сонце и светила повеќе нема да има, бидејќи господ ќе ги осветлува. „Ноќ нема да има веќе и не ќе им биде потребна светлина од светилка, ни светлина од сонцето, зашто Господ Бог ќе ги осветлува, и ќе владеат во веки веков.“ (Откровение 22:5) Немој никогаш да се сомневаш во вистинитоста на Библијата. Во Библијата не постојат никакви нелогичности. Тоа што некогаш Бог не ни отворил да го разбереме, не значи и дека не е така како што пишува. Зарем Бог не е способен светот да го создаде за 6 буквални денови од 24 часа? Зарем на Бог потребни му се илјадници години за да создаде нешто? Словото вели:„И БИ ВЕЧЕР И БИ УТРО, ДЕН ПРВИ.“ Според вас кои што тврдите дека еден ден траел илјада години, тогаш би значело дека 500 год било светлина(ден), а 500 год темнина (ноќ). Јас тука гледам поголема нелогичност, отколку дека еден ден е буквално еден ден од 24 часа. Немојте да ја испревртувате и расколчувате Библијата како што вас ви одговара. Со почит, Госпел. |
||
Sunny
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мојсеј напишал ЈОМ, фала Богу си имаме научници, историчари, лингвисти... Е, овие баш, кажуваат дека Јомот се употребувал за неопределен временски период, не значи баш 24ч, што не значи дека не би можеле да бидат 24ч, но исто така може да значат 24 денови, 24 години, па дури и 24 000,000,000 години. Еве слободно провери, во најмала рака прашај некој теолог и тие го знаат тоа.
Значи не кажувам јас дека не е баш еден ден, дека така ми одговара мене, туку така е. |
||
|
||
gospel
Сениор Регистриран: 01.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 405 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А КАКО ПИШУВА ЗА : И БИ ВЕЧЕР И БИ УТРО - ДЕН ПРВИ. ?
|
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи може и да се преведе вака: „И би вечер и би утро: Циклус први.„ или „...епоха прва„ Изменето од Majkl - 14.Октомври.2008 во 00:54 |
||
Внеси реплика | страница <1 23456 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |