IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Мистерии и астрологија
  Активни теми Активни теми RSS - После смртта...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

После смртта...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 28>
Автор
Порака
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2008 во 19:56
POSLE SMRTTA NEMA NISTO!!!
AKO IMALO NEKA DOKAZE NEKOJ!!!
Кон врв
m_moon Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Септември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 15
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај m_moon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2008 во 19:58
ako se vratil nekoj ziv od tamu ....ke ni kaze,no postoi moznost da receme klinicka smrt-delumen dokaz
kontradiktornost postoii i vo mene vo taa oblas
Кон врв
motorola Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 02.Септември.2008
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај motorola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2008 во 21:15
Tamara, mi se dopagja tvoeto mislenje
Кон врв
rabani Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 02.Август.2008
Поени: 490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rabani Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 01:48
nefesh $ psixa(dusha na evrejski i na grchki)
makedonski prevod , koristejne na poimot dusha:toj samiot, pamet, zdiv, srce, osoba
ryah i pneuma(duhot na chovekot na evrejski i na grchki)
makedonski zborovi koi se koristat:zivot, pamet, zdiv, duh, vetar
"izleguva duhot negov(chovekov)i tos se vraka vo zemjata svoja;vo toj( moment)den ischeznuvaat site negovi pomisli
psalm 145:4 maked.vtoro izdanie
mrtvite nishto ne znaat , ljubovta nivna, i i omrazata nivna i zavista nivna veke ischeznale(propovewdnik 9:5,6)
cvovekot umira kako i zivotnite(propovednik 3:18)
ako dushata negde svesno prestojuva togash po ova i zivotnite bi trebalo da prestojuvaat
ili mozebi ne
marta mu reche:znam deka ke voskresne pri voskresenieto, vo posledniot den (jovan 11:23'24)
koga isus ke dojde da sudi , onie koi shto se vo grobovite ke izlezat, onie koi pravele dobro ke voskresnat za zivot, onie koi pravele zlo ke voskresnat za osuduvajne(jovan 5:25-29)
i eve ke dojdam skoro, i otplatata Moja e so Mene, za da mu dadam na sekogo spored delata negovi(otkr.22:12)
spored ova nie ne odime na neboto da ja dobieme nagradata, tuku isus ja nosi kaj nas
"Koga ke se pojavi prvosveshtenikot (ISUS), ke dobiete venec na slavata(1 petrovo 5;4)
apostol petar objasnuva deka nagradata e na zemjata ,a ne na neboto
toj objasnuva deka i samiot saka da voskresni posle vtoroto hristivo doagajne (dela 2:22
-36)
spored ova gorenapishanoto
dushata umira t.e. spie a bozjiot duh koj ni e daden pri krshtevajne se vraka na neboto so site zapisi za zivotot na chovekot
barem jas taka mislam
iako chesto vo biblijata se meshaat poimite duh i dusha
toa shto e od bog si odi kas bog(bozjiot duh vo nas)
toa shto e od zemja ostanuva na zemjata (dushata=psixata, sovesta, pametta)
"neboto e gospodovo nebo, a zemjata ON im ja dade na sinovite chovechki(psalm 113:24 mak. vtoro izdanie)
teloto duh e mrtvo(jak.2;26)
"Bog mu duvna vo liceto duh zivoten :i chovekot stana ziva dusha(1 mojseeva 2.27)
JOV. NI GOVORI DEKA "DUHOT BOZJI E VO NOZDRITE MOI(JOV 27.3, ISIJA 2;22)
BOG E DUH(JOVAN 4:24)
PO SMRTTA DUHOT SE VRAKA KAJ BOGA , A DUSHATA UMIRA t.e SPIE(VO SOSTOJBA NA BESVESNOST E)
SMTTA ZA TELOTO E RASPAJGAJNE , A ZA DUSHATA ODMARAJNE, DUSHATA NISHTO NE ZNAE PO SMRTTA
BOD MOZE DA JA POGUBI DUSHATA(matej 10:28)
drugi primeri kade shto dush*te se pogobuvaat se ;jezek.22;27:izreki 6;32: mojses 23:30 treta kniga
Niko0j ne ke moze da ja drzi vo zivot sopstvenata dusha(psalm 22:26)
ako ima poinakvo tolkuvajne , ve molam so bibliski citati
DOAGA ISUS SO 200000 SVETII
ZA DA IM STAVI KRAJ NA SITE PROKLETII
Кон врв
mmomirovski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Септември.2008
Локација: Tuvalu
Поени: 1219
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mmomirovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2008 во 00:08
После смрта во вечните ловишта на Маниту. Загор Те-Неј мислам дека тоа најубаво го знае :)
Кон врв
Spejs Nigrutin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Септември.2008
Локација: Macedonia
Поени: 74
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Spejs Nigrutin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2008 во 20:38
па бидејќи никој од умрените не се вратиле сметам дека тамо каде што одат е многу подобро одколку овде на овој свет
|живи живот свој и заеби све око себе|
Кон врв
stasi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Септември.2008
Поени: 166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stasi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2008 во 20:45
Koga ke umram ke se vratam i ke vi kazam
Кон врв
dark Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јуни.2008
Поени: 247
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dark Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2008 во 23:37
abe daj boze da nema zivot posle smrtta za da se iznaspijam najubavo a ne vaka ova napravi onanapravi i ke ti otide i toj zivot dur da trepnes
faster then light :D
Кон врв
russia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2008
Поени: 120
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај russia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2008 во 06:55
Kako prvo sakam da go demantiram "rabani",...
negde pri krajot na tekstot ima pishano deka koj ima poinakvo tolkuvanje neka iznese bibliski citati,a jas bi kazal deka seto toa toj sto go napisal dosega nema ni priblizno nesto kazano, sto e isto so nashata biblija(pravoslavna biblija,ja imam procitano poveke od 10 pati),neznam mozebi toj govori za nekakov drug vid na biblija,a sigurno ne komentira za onaa kniga BIBLIJA sto se prodava vo hramovite na MPC.
A sto se odnesuva dali ima nesto posle smrtta,sekako deka ima,odnosno toa e kruzenje na dusite vo relacija zivot-smrt
Кон врв
rabani Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 02.Август.2008
Поени: 490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rabani Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2008 во 00:31
Originally posted by russia russia напиша:

Kako prvo sakam da go demantiram "rabani",...
negde pri krajot na tekstot ima pishano deka koj ima poinakvo tolkuvanje neka iznese bibliski citati,a jas bi kazal deka seto toa toj sto go napisal dosega nema ni priblizno nesto kazano, sto e isto so nashata biblija(pravoslavna biblija,ja imam procitano poveke od 10 pati),neznam mozebi toj govori za nekakov drug vid na biblija,a sigurno ne komentira za onaa kniga BIBLIJA sto se prodava vo hramovite na MPC.
A sto se odnesuva dali ima nesto posle smrtta,sekako deka ima,odnosno toa e kruzenje na dusite vo relacija zivot-smrt

AKO ZNAESH DA NAPRAVISH RAZLIKA POMEGU DUH I DUSHA, NAPRAVI
AKO NEZNAESH DA NAPRAVISH NEMOJ DA PRAVISH
A, NE OD RUSKA ILI BUGARSKA ILI TURSKA BIBLIJA
I SPORED SITE PREVODI EDNO E ISTO
POIMOT DUSHA I TELO , RAZLICHNO SE PREVEDENI, KAKO I POIMOT DUH, ZA RAZLICHNI MESTA VO BIBLIJATA
KRUZNOTO DVIZEJNE NA DUSHATA VO RELACIJA ZIVOT-SMRT VO PRAVOSLAVIETO SE SMETA ZA OKULTIZAM(ZA TAKVO UCHEJNE BOGOMILITE BEA UBIVANI I PROGONUVANI, ZA ERES)
BOZJIOT DUH KOJ E PRIMEN PO KRSHTEVAJNE ODI KAJ BOG, DUSHATA I TELOTO UMIRAAT, A SMRTTA E SOSTOJBA NA NESVESNOST

Изменето од rabani - 13.Октомври.2008 во 00:33
DOAGA ISUS SO 200000 SVETII
ZA DA IM STAVI KRAJ NA SITE PROKLETII
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2008 во 00:37
nekoi ke bidat,..strashno razocharani !
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2008 во 15:54
... ah samo da mozam da dzirnam od nekoja strana... kako nekoi "prijatelki" go teshat mazot mi....samo tolku... 
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2008 во 15:59
mamo ami od kaj znaesh deka ke pojdesh prvo ti vo vecnite lovishta?
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2008 во 16:05
... pa da vidam dali mozam da imam doverba..da go ostavam sam....голема%20насмевка
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 28>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.