|
Библиски христијани |
Внеси реплика | страница <1234 15> |
Автор | ||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa zarem ne toa isto i so Pravoslavnite hristijani ????? |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vo red e toa sto go kazuvas no i tie velat deka se vodat samo po biblijata ????? |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Templarius; православните не се водат само по Библијата, туку и по житијата на ткн. "свети отци", по делата (пишувањата) нивни, по одлуките на вселенските и помесните собори - сето ова ставено во едно купче за нив претставува Божји Збор. deshad, каква врска има тоа што го пишуваш со темава? Каква врска има динамичниот превод со библиските христијани? Каква врска има библиотеката, поточно, книжарницата Откровение со библиските христијани? Точно е тоа дека во таа книжарница се продава библиска литература, но пак ќе прашам, каква врска има тоа со темава?
Каква врска има црквата што ја спомнувате често "Радосна Вест" со библиските христијани? Да се согласувам дека таму има библиски христијани, но зарем само таму има? Јас знам најмалку уште 30-40 цркви во Македонија што исто така се библиски и во кои има библиски христијани.
Изменето од EvAngelos - 11.Октомври.2008 во 13:41 |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
neo_wmaster
Сениор Angel of Death. Регистриран: 29.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 660 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Има бе братче. Нели кажуваш дека библиските Христијани се водат според Библијата и само според Библијата. Не се водат до житија на свети отци и слично. Со самото преведување на Библијата на динамичен начин или како и да е, доага до погрешно сфакање и до погрешно толкување на Библиските стихови. |
||
I love Daphne Millbrook.
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
neo_wmaster, библиските христијани своите верувања не ги темелат на динамичниите преводи, па ниту на буквалните преводи на Библијата, туку на што е можно пооригиналните јазици на кои е сочувана Библијата (масоретските списи, Кумранските списи...). Зарем не сте го приметиле тоа кај мене? Кога дебатираме околу толкувањето на некој стих, кажете ми кога јас сум го цитирал тој стих во динамичен превод? Зарем не ви е преку глава од моето наведување на некои зборови на коине грчки, на хебрејски, на арамејски? Зарем не е тоа доказ за ова што го велам погоре?Динамичниот превод има друга цел, за која би те советувал да го прочиташ воведот на истоимената тема.
Поздрав!
|
||
|
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Верата без дела е Мртва вера ... ВЕРАТА БЕЗ ТРАДИЦИЈА Е НОВА ВЕРА - ПРАЗНА ВЕРА ... ... |
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Znaci ako smem da zaklucam vie se vodite samo po bozijot zbor ???? |
||
Give me your secrets
||
neo_wmaster
Сениор Angel of Death. Регистриран: 29.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 660 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да, да. Од тоа што го кажува Евангелос, така е. Тие се раководат само на божјиот збор. |
||
I love Daphne Millbrook.
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не, туку верата без додатоци, новотарии и сл. е СТАРА вера - чиста вера.
|
||
|
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
КАЈ ИМАТ ТАКВА? Изменето од Tetratka - 11.Октомври.2008 во 14:45 |
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da toa e vo red, no, istoto go velat i protestantite???? |
||
Give me your secrets
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Go prefrliv ovaa ovdeka za da odgovara na temava se nadevam nema da se lutis... Od ovaa sto go velis ti ,izlaga deka vie, imate nekoj poseben pristap do Biblijata, sto se razlikuva vasiot pristap do biblijata od pristapot na drugite???? |
||
Give me your secrets
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Евангелос, ти сведочам одново дека ЖИВОТО СЛОВО БОЖЈЕ за кое сведочи Библијата е вистинскиот животопријатен фундамент (темел) врз кого се темели ВИСТИНСКАТА ЧИСТА ВЕРА! ТОА СЛОВО е многу поголемо дури и од Најсветото Писмо на земјата (Библијата). Тоа може без Библијата а Библијата неможе безнего! Безнего никој неможе точно да ја разбере Библијата а кому тој ја открива тој е исполнет со Љубов кон секого а посебно кон оние што веруваат на името Христово! Шалом |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
AlDra
Сениор Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne znam zosto Bibliskite Hristijani gi karakterizirate kako protestanti. Pa nie ne protestirame! Nie go prifakame Bozjiot Zbor kako edinstven izvor na nasata vera. I ne dodavame nitu odzemame nisto od toa. Ako nekoj dodava nesto na ova toa se pravoslavnite. Pa spored toa pravoslavnite se protestani zasto protestiraat protiv Bozjiot Zbor i gi dodavaat i ucanjata na nivnite ,,Sveti otci" kako dopolnitelen del na Svetoto Pismo. Ako barate protestanti povelete vo pravoslavnite crkvi. Protestiraat i protiv Bozjite zapovedi.
Изменето од AlDra - 11.Октомври.2008 во 17:31 |
||
Внеси реплика | страница <1234 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |