|
Digitalen ili film fotoaparat |
Внеси реплика | страница <1 234 |
Автор | ||
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
OK, time for reality check ... m-free, site so koi polemiziras na ovaa tema imaat i digitalci i analogni aparati i seuste gi koristat i ednoto i drugoto. Znaci, nikoj od nas ne vika "e*i digitalna tehnologija". Mozebi go nemame tvoeto iskustvo, navedeno vo prethodnite postovi na temava, no probaj da razberes deka ne razgovaras so ludje se od vcera vo fotografijata, nitu pak so tehnoloski zaostanati tipovi koi se plasat ako nesto ima povece od 3 kopcinja. Site znaeme sto sakame, ama retko koj ima pari da si gi ispolni zelbite do kraj. Ako debatirame od filozofska gledna tocka, se soglasuvam so tebe, od prakticna gledna tocka ... mene i na 95% od nas, ovde, nisto ne ni znaci sto Canon ima full frame senzor, ili sto moze da se kupat digitalni "zadnici" za MF i LF aparati. Ubavo e da se znae, ama nisto ne mi znaci. Gro-to od foto amaterite koga prasuvaat za aparat, zborat za masince do 400-500EUR, onie kako Bobi, Dimi ...mene ce ja doteraat do kaj 700-800, a sonistata si gi ogranicuvame na aparati do kaj 1200EUR. Toa e entry-level DSLR so 2 relativno traljavi objektiva. Ne e bas loso, no nemoze da ti gi ispolni site (fotografski) zelbi, a seuste e samo son! Za kraj, kolku pati si go cul prasanjeto: "Sto ce mi predlozis da si kupam za 200-250EUR?". Pozdrav |
||
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
||
dimi
Сениор Регистриран: 20.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 406 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ubavo kazano
|
||
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Se slozuvam so tebe Mire i uste ednas ke recham, sekoj fotograf koristi tehnologija sto smeta deka e najdobra za nego i za proektot sto treba da go ostvari. Ja skoristam digitalna kamera za edni raboti i sreden format filmska kamera za drugi. Imam prijateli fotografi koi ja probale digitalnata tehnika i se uste ne se ubedeni deka e superiorna vo sekoj aspekt vo odnos na filmskata, a onie koi koristat golem format filmovi kako i specijalni filmski panorama kameri se uste ne i pagja na um da prejdat na digitalna tehnika.
Veke sum umoren od vakvite prasanja i diskusii bidejki toa se samo retorichki raboti i ne znachat ama bas nisto za sekoj konkreten fotograf. Mislam deka lugjeto koi gi pottiknuvaat ovie muabeti go pravat toa samo da si gi opravdaat svoite investicii vo novata tehnologija, sto pokazuva deka samite ne se sigurni dali napravile dobro promislen izbor, pa baraat nachin kako da se potvrdat i osiguraat. Sto e vazno koj sistem e podobar? Dali toa ke te napravi podobar fotograf? Gledaj sto tebe lichno ti odgovara, a ne sto mislat drugite. Pozdrav do site moi prijateli od foumov, Zoran www.abcweddingproduction.com |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zoshto veke nema crno-beli televizori?,........................zoshto vo idnina nema da ima televizori so katodni cevki?,.......shto voopshto diskutirate za neshto ,shto poleka poleka, mu minuva vremeto,.......................kakvi fotografi ,be,....koj gi prashuva niv?
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
dimi
Сениор Регистриран: 20.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 406 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ama se uste ima vinil ploci :)
|
||
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Koga ce mu mine, ce prestaneme da diskutirame. As simple as that. Patem, kogo da prasaat za fotoaparati, ako ne fotografi? |
||
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
||
komandant
Нов член Регистриран: 08.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Analognata oprema e specificna i interesna na nekoj nacin i si ima svoj prednosti no i nedostatoci no digitalniot esovremen nacin na fotografiranje i sekogas treba da gi sledis trendovite mislam na sovremena i nova oprema
|
||
branko_k
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 10.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 682 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pearls of wisdom, brought to you by: sin mu na gutach plamena |
||
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne znam koi se nedostatocite na analognata oprema? Bi sakal da mi gi posocis, ako moze |
||
That is called grain. It is supposed to be there.
|
||
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne ve druzev na forumov koga se vrtel muabetov. Go procitav i se cudam na muabetive.
KOLKU SAMO PAMETNI MISLI SE KAZANI NA TEMAVA Ustvari sekogas se treskaat teski gluposti na VS temite. |
||
That is called grain. It is supposed to be there.
|
||
dimitarmisev
Група Регистриран: 30.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 72 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa ne e bas tolku daleku de.. analognite se mnogu pogodni za amateri na koi ne im e cel profesionalno da se bavat so fotografija i da pravat pari od toa. Zatoa sto mozes da izvadis sliki so manje vise isti kvalitet kako najboljite digitalci, so oprema koja kosta najmnogu 1/50 od cenata na digitalnata :-)
Hehe skroz isti si zemav, go cekam da stigne :-) Ovoj e vrvot na Minolta manual focus. Kakvi prvoklasni lekji znaci moze da se najdat za ovie, za smesni ceni. E da, nemaat auto focus i glupi anti shake zaebancii sto se rasipuvaat za 1 godina.. big deal :-D |
||
Внеси реплика | страница <1 234 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |