IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Најголема љубов
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Најголема љубов

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 7>
Автор
Порака
sladjana_d Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Мај.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 45
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sladjana_d Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Најголема љубов
    Испратена: 06.Октомври.2008 во 21:51
Vasata najgolema ljubov vo zivotot... na koja vozrast se sluci? Kolku dolgo traese (ili mozebi se uste trae...)? Sto se bi napravile za licnosta koja VISTINSKI ja sakate? Dali vi se slucilo da se zrtvuvate za onoj sto go sakate da bide srekjen? i uste milion vasi odgovori i misli povrzani so najgolemata, najsilnata i vistinska ljubov...
The first step to getting the things you want out of life is this: Decide what you want.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2008 во 21:55
сите беа најголемитага

Изменето од anakin - 06.Октомври.2008 во 21:55
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
sladjana_d Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Мај.2008
Поени: 45
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sladjana_d Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2008 во 21:59
Bea??? A sega postoi nekoja?
The first step to getting the things you want out of life is this: Decide what you want.
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2008 во 23:05
нема наj голема...
има лjубов коjа се памти, не се заборава.
тоа што са заборава не е било ни наj малку важно.
таа што ке jа памтам ке остане наj несрекната...
а таа што jа имам нема како да jа заборавам.
да - на по голема возраст се ми.
и двете.

Изменето од pagane - 06.Октомври.2008 во 23:08
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2008 во 23:05

имав една голема љубов.велам имав,зашто заврши недоречено...заврши без крај,без навреди,без кавги.можеби затоа во моите мисли остана како голема,убава...траеше една година...потоа секој по својот пат...секој во својот град...со ветување дека пак ќе се сретнеме,зашто заедничкиот пат не беше дооден,заедничкиот сон недосонуван...но,врските по телефон знаеме како завршуваат...далечината го прави своето...сега ја имам втората голема љубов која трае...веќе 18 години...со свои успони и падови...но сеуште убава како првиот ден...(ау ама се распишувавтрепкање)

Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2008 во 23:42

мокар, искинат и доцнев- poezija vo proza

успеав! ја убедив за состанок...
да, денес бил тој ден, всушност, веќе вечер,
не, не доцнев, излегов на време

уште малку и ќе стигнев на автобуска станица...
се сетив, тука во дворот на таа куќа растат прекрасни рози,
ги гледав секој ден, проаѓајќи покрај нив, секој ден..

прескокнав ограда, во темница ја пронајдов најголемата,
лесно се вратив како и што влегов, но лажам, не толку лесно...
скинав дел од фармерките,

но не пречи, ја имав за неа најубавата роза...
на светлината крај автобуска станица видов:
Боже, розата е полна со вошки!

време, време немам, немав и ќе немам, но во близина на станицата 
на тревникот тече вода од несопрен хидрант...
толку се познавам, демек луциден, ја миев, миев розата,

мора, мора да ги снема сите проклети вошки!
трк на автобус, доцнам, наводенет, искинат... 
ме забележа кога се симнав од автобус,

доцнев, наводенет и искинат, но сјаев во лицето,
и ја подарив најубавата роза...
седнавме во најблиското кафуле, јас расположен - таа не,

ја гледа розата, забележав и јас , многу од вошките останаа,
црни, малечки, но мене ми личеа на куп црни дупки во вселената...
потоа ме погледна, наводенет, искинат, се насмевна,

молчешкум замина во тоалет со розата...
хм, толку од луцидноста моја!
се врати... розата измиена, сјае , жолта како сонце,

а таа со раскрварени прсти од откинатите трње,
ми рече: никогаш не добив толку убава роза!
прв пат ме бакна...

не верувам дека ќе ја добиев мојата судбина без розата, неискинат и сув!
таа вечер јас бев малиот херој, а таа ...
се извинувам, не ми текнува збор, што беше таа во моментот,

што е и нормално, оти на малите херои не им текнуваат големи зборови...

prevzemeno od nekoj BLOG

Изменето од anakin - 06.Октомври.2008 во 23:45
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Lady Blue Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Октомври.2007
Поени: 8431
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lady Blue Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2008 во 20:26
Mojata najgolema ljubov...... pocna i zavrsi odamna... ama uste e ziva, zivee i se hrani od sekavanjata dlaboko vo mene... Neznam zosto zavrsi, verojatno bez nikakva posebna pricina kako sto zavrsuvaat site golemi nesta vo zivotot. No jas i deneska pak sakam so istata golemina i so istiot zar, ama taa bese i ke ostane mojata PRVA NAJGOLEMA LJUBOV.среќа 
Кон врв
mmomirovski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Септември.2008
Локација: Tuvalu
Поени: 1219
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mmomirovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2008 во 22:44
Што и да напишам би било премалку за мојата најголема љубов, ја сакав, и секогаш ќе си ја сакам, ете ја гледам сега, ама муабет не иде веќе, нешто што било во минатато, никогаш неможе да се врати, затоа ќе си ги имаме само спомените, на едно прекрасно време, кое поминало, I wish you were here..., но желбата е едно, реалноста е друго , така да, некои работи се најубаво да се остават во минатато, ама сеќањата ќе останат...
Кон врв
defma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 716
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај defma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2008 во 23:42
Почна пред 6 години и сеуште трае. Почна неочекувано и од радозналост, а излезе дека тоа е она вистинското на што сум чекала цел живот.
Кон врв
lotus flower Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Септември.2008
Поени: 6937
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lotus flower Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2008 во 18:03
Site ljubovi mi bile golemi i ubavi dodeka traele,a koja bila najgolemata nemozam da izdvojam...
~Live the life you love, love the life you live~
Кон врв
nemo84 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Young Modern

Регистриран: 24.Јули.2007
Поени: 500
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nemo84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2008 во 19:34
Имав 19 години и таман дојдов во нова средина.
Имав само еден другар, што испадна доволно затоа што преку него ја запознав.
Немав некоа искуство со девојки до тогаш, а таа беше постара од мене.
Не беше тоа љубов на прв ни на 10-ти поглед. Во неа се заљубив поради одреден сплет на околности.
Беше (се уште е) многу убава, беше постара, паметна, женствена, знаеше што како и кога да каже...едноставни вистинска жена, во секоја смисла на зборот-таквите ги нема веќе за жал.

Од почеток дури и ми беше одвратна, затоа што на тие години бев со се уште тинејџерски размислувања за кремци шмизли итн а јас бев во рокерски филм ставен така да...
Но и покрај тоа, после 2-от или 3-от месец од нашето познанство почнав веќе да ја сонувам. Што ми беше многу чудно, и од првин мислев тоа е бидејќи во тие моменти немав контакт со многу девојки па можеби она беше важна за мене.
Но тие сонови се зачестија и секогаш имаа иста тематика, а секој пат кога ќе ја видев имав пеперутки во стомакот, станував среќен и сите тие пропратни работи.

..........

пошо ме мрзи да пишувам ќе скрата, бев ко зомби, не можев да дишам, ми се умираше, сакав да се убијам, апсолутно на тие години таа ми беше центарот на моето постоење...после неа решив да не се заљубувам негде додека да напунам 30-каголема%20насмевка
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2008 во 23:19
..nema golema ili mala ljubov... ima samo ljubov... 
Кон врв
SLABICKA Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Март.2008
Поени: 46
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај SLABICKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2008 во 09:54
se uste ne sum doziveala najgolema ljubov.site moi ljubovi vo zivotot podednakvo sum gi sakala.sakav da bide poinaku no ne mi dozvoli.....................ljubovta
predizvik
Кон врв
Farfalla Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Октомври.2008
Поени: 27
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Farfalla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2008 во 23:59
го запознав пред 8 ипол месеци...не ни помислував дека ке биде вака...како ке биде понатака незнам ама знам дека сакам да трае...и знам дека ова е правата љубов...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 7>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.