IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - дали сегашните религии ќе се изгубат во времето
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

дали сегашните религии ќе се изгубат во времето

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3456>
Автор
Порака
Sunny Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Fantasy girl

Регистриран: 01.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 19874
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sunny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2008 во 20:54
Ok fala na oskudniot odgovor, molimte probaj da najdes nesto za toa, bas me interesira, a filmot go posociv cisto onaka toj prv mi padna na pamet,a toj filmot dokolu govori za toa deka e BRUNO bozji pratenik, bez da mi posocis bar uste eden fakt sto govori za to(sam vikas filmot bil istoriski zanr), osven deka bil protiv katolickata crkva, vo svoe vreme barem vo nekoi ubeduvanja, izvini ama toj film ne mi e nisto poinakov spored mene od "Intervju so gavolot" (dokolku filmot kazuva deka e Bruno bozji pratenik, ako samo ja sledi negovata biografija, ona so istorijata go tvrdi, togas da e istoriski z.)
se nadevam me razbiras so sakam da kazam
pozz
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!    
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2008 во 21:07
Originally posted by Sunny Sunny напиша:

Ok fala na oskudniot odgovor, molimte probaj da najdes nesto za toa, bas me interesira, a filmot go posociv cisto onaka toj prv mi padna na pamet,a toj filmot dokolu govori za toa deka e BRUNO bozji pratenik, bez da mi posocis bar uste eden fakt sto govori za to(sam vikas filmot bil istoriski zanr), osven deka bil protiv katolickata crkva, vo svoe vreme barem vo nekoi ubeduvanja, izvini ama toj film ne mi e nisto poinakov spored mene od "Intervju so gavolot" (dokolku filmot kazuva deka e Bruno bozji pratenik, ako samo ja sledi negovata biografija, ona so istorijata go tvrdi, togas da e istoriski z.)
se nadevam me razbiras so sakam da kazam
pozz

Не...филмот не тврди такво нешто, дури во некои сцени Бруно е прикажан како фраер што соблекува напалени женски а после ги остава така само со мистично-духовни изјави за единството на природата и човекот Филм си е филм, колку и да е историјски.

Меѓутоа појавувањето на Бруно не е случајно во тоа време. Бог секогаш праќал просветлени души кои како луѓе делувале меѓу народот со цел да ја шират духовната свест. Тоа на демоните не им одговарало и коирстејќи ја наметката „христијански„ таквите мистичари ги обвинуваа дека се со нечестивиот, ги клеветела, мачела и честопати убивала.

Се сеќавам дека на предавањето беше кажано дека него црквата не го обвинувала за Копернизмот туку на пр. за верската ерес(според мене вистина а не ерес) што ја ширел на пр. дека и ѓаволот еден ден ќе биде спасен(преобратен), дека Светиот Дух е душата на светот - но многу е битно во кој контекст се набљудуваат овие работи, затоа и реков дека во голема мера се поклопува со моите верски убедувања.

Изменето од Majkl - 06.Октомври.2008 во 21:09
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Fantasy girl

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sunny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2008 во 21:10
ok se izvinuvam ne te razbrav dobro
inace i Galileo i Kopernik se Bozji pratenici? (i tie tvrdea isto)
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!    
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Fantasy girl

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sunny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2008 во 21:11
p.s.Za filmot mislev ne te razbrav, ne za drugoto
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2008 во 21:15
Во кина една милијарда и кусур се атеисти
нивното време ја изгубило нивната религија Будизам
која успешно ја донесоа во Јапонија и Шогун ја прифати

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2008 во 21:16

Не. Патем Галилео јавно и се откажа од својата идеја, а тоа не е карактеристично за божјите пратеници, бидејќи ја гледаат врвната реалност и немаат страв пред смртта која за нив е само премин во друга димензија, а воедно мораат да го изговорат и исполнат налогот кој Бог им го дал.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2008 во 21:18
Originally posted by anakin anakin напиша:

Во кина една милијарда и кусур се атеистинивното време ја изгубило нивната религија Будизамкоја успешно ја донесоа во Јапонија и Шогун ја прифати

Па не се баш милијарда. Има доста конфучионисти и лаоисти како и други вери, но Кина си има свој политички систем кој е атеистички, и од одредена точка на гледиште можеби и подобар доколку религијата се сфати икористи само како опијум за народ(што многу често било и е случај).
Кон врв
neo_wmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Angel of Death.

Регистриран: 29.Јуни.2008
Поени: 660
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај neo_wmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2008 во 21:19
Originally posted by Majkl Majkl напиша:

Не. Патем Галилео јавно и се откажа од својата идеја, а тоа не е карактеристично за божјите пратеници, бидејќи ја гледаат врвната реалност и немаат страв пред смртта која за нив е само премин во друга димензија, а воедно мораат да го изговорат и исполнат налогот кој Бог им го дал.

Ама Бруно не се откажа. Еве и јас немам страв од смртта, па не сум Божји пратеник. Уште сега ако треба да си одам ке си одам.
I love Daphne Millbrook.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2008 во 21:22

Во кина една милијарда и кусур се атеистинивното време ја изгубило нивната религија Будизамкоја успешно ја донесоа во Јапонија и Шогун ја прифати

Па не се баш милијарда. Има доста конфучионисти и лаоисти како и други вери, но Кина си има свој политички систем кој е атеистички, и од одредена точка на гледиште можеби и подобар доколку религијата се сфати икористи само како опијум за народ(што многу често било и е случај).

Majki ovoj podatok ne go istresov od rakav
od samite Kinezi mi e
povekje od milijarda ateisti

da znaete na planetata ima povekje ateisti nego vernici
pa vie verujte ili ne

Изменето од anakin - 06.Октомври.2008 во 21:23
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2008 во 21:27

Majki ovoj podatok ne go istresov od rakavod samite Kinezi mi epovekje od milijarda ateistida znaete na planetata ima povekje ateisti nego vernicipa vie verujte ili ne

Точно е дека има над милијарда кинези, но не се сите атеисти, тоа сакв да кажам. Инаку според хинхдуизмот еден ден на земјата ќе останат само милијарди и милијарди атеисти(според нив за дури неколку десетици илјади години) и потоа ќе се појавел Калки... и... летнаа главите
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2008 во 21:28
Originally posted by neo_wmaster neo_wmaster напиша:

Ама Бруно не се откажа. Еве и јас немам страв од смртта, па не сум Божји пратеник. Уште сега ако треба да си одам ке си одам.
Нигде не кажав дека тоа автоматски те прави Божји пратеник.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2008 во 21:41
да се разбереме
само 1.4% во кина се верници
па ти изброј

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2008 во 22:06

да се разберемесамо 1.4% во кина се верниципа ти изброј
Да де, да... те разбирам. Околу 10 милиони. Сеедно, тоа не мењава ништо.
Кон врв
Ane09 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Февруари.2009
Поени: 209
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ane09 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2009 во 15:49
Pravoslavnata VISTINA e APSOLUTNA za site vekovi.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3456>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.