|
Опаѓање на коса |
Внеси реплика | страница 123 7> |
Автор | |
makedonkaaa
Нов член Регистриран: 23.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 26.Август.2008 во 12:06 |
mnogu mi paga kosata a i po priroda si imam mnogu retka kosa i nezznam sto da pravam nekoj vikaat da stavam kna nekoja pripodna farba....neznam kazete ako znaete nesto:):)
Изменето од mamma - 04.Октомври.2008 во 16:30 |
|
Vo zivotot si ili kral ili piun!
|
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nemam nekoj konkreten sovet, no znam deka dnevno od prilika 100 vlakna od kosata na glavata odpagaat, toa e sosema normalno, na nivno mesto rastat novi!
I isto taka normalno e vo prolet i vo esen kosata da odpaga pojse Ne ja vrzuvaj kosata silno, najdobro e da ti bide sekogas pustena!
Mozebi imas nekoj nedostatok vo krvta, dobro e da se proveri krvta a mozebi i hormonite. Ako imas nekoj nedostatok, na Primer Vitamin B ili slicno, ke ti kazat doktorite i ke znaes sto treba da zemas!
|
|
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па,... имаш многу шампони и спрејови против опаѓање на коса... можеби ќе ти помогне некој таков
а точно е дека во пролет и есен најмногу опаѓа косата имам забележано кај мене сега косата ми е некако изретчена,... мислам дека од многу пеглање... |
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јас го имам истиот проблем подолго време пробав се и сешто немам некое подобрување ама најдобро ми било грчки шампон и ампули FOLTENE и плакнење на чиста коса од зовриен и исцеден рузмарин........пробај ништо не можеш да изгубиш
|
|
konan
Сениор Регистриран: 27.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 749 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ama seto toa doagje od prekumerni i nepravilni dieti ne vikam deka i kaj vas e slucaj samo ako drzite nekoja dieta vednas prekinete i konsultirajtese so lekar |
|
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Литро комова ракија со две главици излупен кромид и исечен на четвртини. Се става и каранфилче(зачин за колачи), да не мириса. Сето тоа во една тегла да одстои 2 недели. Потоа се цеди течноста (значи се фрла кромидот) во некакво шише и секоја вечер пред спиење, како што се фарбаш- ќе си направиш патец со чешел и со памукче ќе се намачкаш од течноста. И така цела глава. Ќе се завиеш со пешкир и ќе си легнеш. Утредента сигурно нема да ти мириса главата.
И така едно 10-14 вечери, пред спиење. Ќе видиш дека се помалку ќе ти паѓа. Проверен рецепт.
|
|
makedonkaaa
Нов член Регистриран: 23.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ova moze i da se proba ...prirodno e ne za druo zs ne mi se stavaat nekoj vestacki samponi i drugi rab...tnxx
|
|
nikita
Сениор Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i jas go imam istiov problem...kaj mi e retka kosata,slaba i tenka uste i mi pagja se dovedov vo ocaj...se dvoumam dali da kupam ampuli na vichy protiv opagjanje cinat 1880 denari ili pa da napravam nekoj recept so maslinovo maslo,cimet i med...
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За малку ќе отворев ваква тема...ПОМОШ!!!
Последниов месец-два коста ми испаѓа во снопови, просто неможам да ја дочистам кадата, дека не е збор за нормално испаѓање ми покажува тоа што на некои места ми е ептен видливо проретчена, особено кај залистоци на чело, тоа во живот не сум имала. Страв ми е дури и да се чешлам
Што е ова?
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
П:С: Куме помагај...
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
mrzla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
од мое искуство....
Септември месец е најлош во годината за косата.....тогаш највеќе се забележуваат промени од се што пробав:ампули, лосиони,шампони (бев и кај Dr.vais) останува да пијам тотеми за железото и апчиња merz |
|
Vani
Нов член Регистриран: 06.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hello....dr.vais ke bide od golema pomos
|
|
Vani
|
|
mrzla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hello..........ама ако ти кажам што се ми препиша.....и колку сето тоа ќе ме кошта????????????
паметот ми се заврти |
|
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vidi na kozen- da ne e nekoja glivicna bolest, a moze i lupus?!!! eve nekoi soveti- lugje potta e normalna pojava na covekot, taa vo sebe sodrzi masti sto ja negirat kosata ( normalno vo odredeni kolicini, ne da smrdis) ,cestoto mienje na kosata vodi do izmivanje na tie masti od vlaknoto i korenot i vodi do isusavanje na kosata- predlog- mienje na glava na sekoj vtori den , a NE pet pati dnevno. Isto taka indirektno sonot mnogu dobro i godi na kosata. taka sto tie sto ne spijat mnogu ( dali od stresot) kosata pagja pobrzo. i da sto pomalku hemikalii- upotrebete prirodni sostojci, pomoznost da bidat masti (kako bese ,,cickovo ulje,,- neli ?) Изменето од BACHIOS - 07.Октомври.2008 во 08:31 |
|
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
|
Внеси реплика | страница 123 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |