IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Предизвикува ли среќата страв?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Предизвикува ли среќата страв?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 10>
Автор
Порака
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Статус: Офлајн
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2008 во 16:56
па пред некое време,имав убав момент со моите најблиски............и кога се чуствував среќна низ главава ми пролета
Не знаеш кои од овие луѓе набрзо може да ги нема??
Помислив на тажни работи, и на се неубаво што животот може да ми донесе
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2008 во 17:39
Се си има своја цена па и среќата. Само цициите се плашат да платат.
Кон врв
bibce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Септември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 2203
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bibce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2008 во 17:46
da normalno deka predizvikuva.................sekoja sreka vo potsvesta  ti dava signali deka moze nesto loso da se desi..................
Кон врв
defma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 716
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај defma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2008 во 22:20
Да, затоа што скоро секогаш важи правилото на плус и минус, или после среќа следи несреќа и едноставно се плашиш да бидеш среќен од помислата што следи после тоа.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2008 во 13:42
Koga gi gledam svestenicite kako uzivaat vo religioznata biznis sreka si zamisluvam kako Isus doaga i gi zamaa so toa stapot kako so maase u Erusalim 
Кон врв
dejanpp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Април.2008
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dejanpp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2008 во 17:44
SREJKATA  PRIDIZVIKUVA  STRAV  SAMO  KOGA  KE  NASETIS  DEKA  TAA  KE  SI  ODI
Кон врв
Рокси Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Септември.2008
Поени: 101
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Рокси Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2008 во 18:06
Originally posted by mrzla mrzla напиша:

Многу луѓе се плашат да да бидат среќни,за да се биде среќен сепак треба да се откажеш од многу нешта и навики
Си мислиме:Подобро е да не се напиеме од пехарот на радоста,затоа што ќе страдаме кога еднаш ќе го снема....од страв дека ќе плачеме некогаш престануваме да се смееме

На овој текст ќе додадам еден пост на filmadzika.......... дека таа се плаши од радоста без причина,оти по неа по правило си доаѓа тага со причина...............ова ми беше како доказ дека не сум единствена која си помислува дека додека трае среќата, нешто лошо ја прекинуa

ШТО МИСЛИТЕ ВИЕ??

Не знам дали добро те сфатив, ама како и да е ќе го кажам моето мислење...
Секогаш јас се водам според поговорката: После дождот доаѓа сонце и обратно - после сонцето доаѓа дожд... па кога сум среќна, ќе помислам на тоа и ќе си речам: леле што ќе правам кога ќе дојде дождот? Но таа мисла брзо “испарува“ бидејки во тој момент сум среќна и не сакам да дозволам ништо да ми ја наруши хармонијата... а кога сум тажна, нова надеж ми се раѓа кога ќе си помислам на “сонцето“ што доаѓа во иднината....
Eternity is a mere moment.. just long enough for a joke!
Кон врв
sladjana_d Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Мај.2008
Поени: 45
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sladjana_d Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2008 во 17:30
ja licno ne se plasam od srekata tuku od momentot koga taa ke prestane i od ona sto ke ostane posle nea...
The first step to getting the things you want out of life is this: Decide what you want.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2008 во 20:23
I te kako predizvikuva koga znaes deka zad sekoe cuci - muci stoi zakacena cena kako na palto vo prodavnica vo vnatresen dzep
Кон врв
gagaDNZ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Октомври.2008
Поени: 168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gagaDNZ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2008 во 20:37
starv deka nekogas toa sto ke go imam ke go izgubam ili deka nema da bide celosno moe nikogas samo privremeno da,me plasi
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 09:38
Секој кој не е навикнат на среќа се плаши.
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 09:53
медо- страв
мене - не
Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 13:46
Toj sto e postojano srekjen ne se plasi od nisto.
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
butterfly5 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Октомври.2008
Поени: 1388
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butterfly5 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2008 во 00:16
normalno e da se plasis od srekjata...oti logicki..po nekoj redosled na rabotite vo zivotot..posle srekja doagja nesrekja..pa dodeka sme srekni se plasime od nesrekjata koja ke ne stigne posle kako kazna na momentalnata srekja
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 10>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.