Предизвикува ли среќата страв?
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Филозофија и психологиjа
Опис на форумот: „Разно“ ама на повисоко ниво
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=15267
Датум на принтање: 07.Февруари.2025 во 13:41 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Предизвикува ли среќата страв?
Постирано од: mrzla
Наслов: Предизвикува ли среќата страв?
Датум на внесување: 28.Август.2008 во 02:24
Многу луѓе се плашат да да бидат среќни,за да се биде среќен сепак треба да се откажеш од многу нешта и навики
Си мислиме:Подобро е да не се напиеме од пехарот на радоста,затоа што ќе страдаме кога еднаш ќе го снема....од страв дека ќе плачеме некогаш престануваме да се смееме
На овој текст ќе додадам еден пост на filmadzika.......... дека таа се плаши од радоста без причина,оти по неа по правило си доаѓа тага со причина...............ова ми беше како доказ дека не сум единствена која си помислува дека додека трае среќата, нешто лошо ја прекинуa
ШТО МИСЛИТЕ ВИЕ??
|
Коментари:
Постирано од: seka
Датум на внесување: 28.Август.2008 во 08:55
vo zivotot se sto dozivovame i pravime ima nekoja pricina nisto ne e bez pricina i nist ne e slucajno!
Srekata ne mozes da e najdes kako 2 denari po patot! Srekate ide sama, taa tebe te pronajduva!
I zosto da se plasam od nea? Nemam nikakva potreba! uzivam vo nea i so nea!
I skrekata da me ostavi, da ne e so mene, pak ne se plasam, znam pak ke me pronajde
posle dozdot sekogas sonce izgreva
------------- Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta.
|
Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 28.Август.2008 во 09:08
Постирано од: james dean
Датум на внесување: 28.Август.2008 во 14:31
Не ми е јасно како може некој да се плаши да биде среќен... Кој не сака да биде среќен... ?
Ако сме веќе среќни, можеме само да се плашиме да не ја изгубиме таа среќа....
-------------
|
Постирано од: strowberis
Датум на внесување: 28.Август.2008 во 14:35
srekata sekogas pedizvikuva ogromno zadovolstvo,no pred se rezerva i pretpazlivost
|
Постирано од: connected
Датум на внесување: 28.Август.2008 во 14:39
кај мене да, и повеќе отколку шо треба
-------------
|
Датум на внесување: 28.Август.2008 во 18:31
james dean напиша:
Не ми е јасно како може некој да се плаши да биде среќен... Кој не сака да биде среќен... ?
| па тоа е всушност оваа тема,додека си веќе среќен,дали помислуваш дека ја губиш и дека доаѓа нешто што ја расипува.............а верувам дека секој сака да е среќен
|
Датум на внесување: 28.Август.2008 во 18:37
Pa normalno. Srekata ne e normalna zosto ne se slucuva cesto kako i se ona sto e raritet
|
Постирано од: IQ
Датум на внесување: 29.Август.2008 во 12:24
srekjata ne se gubi, lugjeto sekogash se srekjni, samo ne se svesni za toa
i srekjata ne predizvikuva strav
------------- http://imageshack.us">
[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=00001awbzx1.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/
|
Постирано од: fragola
Датум на внесување: 29.Август.2008 во 16:39
Da!Predizvikuva voznemirenost i stres kako i sekoja druga nagla promena.
------------- I get enough exercise...just pushing my luck.
|
Датум на внесување: 29.Август.2008 во 16:43
Da ! Zamisli na sred ulica mi se dzitne Pamela...brrr !...cel ke se stresam...
|
Датум на внесување: 29.Август.2008 во 17:14
Od strav ke izbegash
|
Датум на внесување: 29.Август.2008 во 17:34
Abe ajde, na sekoja keifot ke i go praam, baska ne e nevina, gledav so prese so toj na camecot, sram da i e !
|
Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 29.Август.2008 во 17:39
и мене некад ме фаќа страв коа ке осетам дека се е ок..... некако тоа не ми е нормално барем кај мене
------------- Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
Постирано од: james dean
Датум на внесување: 29.Август.2008 во 19:02
mrzla напиша:
james dean напиша:
| па тоа е всушност оваа тема,додека си веќе среќен,дали помислуваш дека ја губиш и дека доаѓа нешто што ја расипува.............а верувам дека секој сака да е среќен |
Па најдобро е, додека трае да уживаш во среќата, без никакви грижи и стравувања, за навистина да ја почувствуваш, вистински да ја доживееш... но секогаш да знаеш, да бидеш свесен и спремен дека ништо не трае вечно и секогаш да бидеш подготвен на секакви изненадувања.... за евентуалниот нејзин прекин да не те собори целосно....
-------------
|
Постирано од: којсумјас
Датум на внесување: 31.Август.2008 во 22:09
Samo kaj onie sto se plasat da go zivet zivotot... takov kako sto ime suden...
|
Постирано од: Орка
Датум на внесување: 31.Август.2008 во 23:22
"DA NE E STRAVOT NIKOGAS NE KE ZAKOCAM"Ayrton Senna
Srekata doaga no i zaminuva,nacinot na koj se izboruvame za nea i sredstvata koi gi upotrebuvame za da ja zadrzime go kontrolira stravot.Inace koj ne bi sakal da e sreken.Nema nisto loso da razmislis kogo ke povredis za licna sreka.I dali vredi
-------------
|
Постирано од: pagane
Датум на внесување: 04.Септември.2008 во 15:23
Стравот е од загубата на душата , не од загуба на срекjата... Да замислим: прва средба - дали она ке е последна...важното е дека секогаш останува прва. прв бакнеж - дали он ке е последен...магиjата е во тоа дека секогаш ке остане прв. прва лjубов - ами ако она е последна...чудото е во ниезината незаборава. прва загуба - ами ако она не е последна...жално,но факт загубите се дел од животот. а смисолот е дека преди загубата сме го имале чувството на припадност, срекjата со тие што сме загубиле. прва срекjа - последна или не ... дали ке jа задржам или ке се претвори како и обично во тага на недовршените зборови, бакнежи и лjубови...Па ке jа загубам срекjата, ако ме е страв да бидам срекен. прво дете или деца воопшто- еден ден ке ги загубам, они ке створат своjа фамилиjа...да, но ке ни продолжат нас. ние никогаш нема да се загубим докато тие ги има. прва младост- она секогаш е и последна... а што ке ми донесе старостта...ако младостта е богата на мигови/срекни несрекни,добри лоши, на придобиване загуба, лjубов омраза/ старостта никако нема да е бедна, барем не на спомени. во секое прво и последно сме вложили од себе си малку- многу , нема мерило...секогаш е многу пошто е наше, лично, од нас, во нас... Страв ни е да прифатиме дека сето тоа е миг , а мигот не се претвара никогаш во вечност. Страв ни е од совршеното чувство на поделjането на себе си со животот и во животот, коj секогаш е полн со луге... не со ствари... предмети...Стравот е дали тоа вложеното ке ни биде возвратено. Човекот секогаш бара возврат на уложеното од него.Животот не е бизнис- ке уложа малку а ке чекам да добиjам дупло. Ово и во бизнисот не се случува баш често. Стравот ке го победиме само кога заборавиме на возвратот и се потопиме во срекjата наречена наш живот и отдадеме душата си на тие кои ги сакаме... Да продолжим да ги сакаме ако и тие да не приметуват, ако и тие да не возвракjат ... секогаш чувството на себераздаване е по срекно од егоистичниот страв " што да давам од себе кога не знам дали мене ке ми биде дадено". срекjата не е 50-50 танто за танто, кон за кокошка, царство за кон... ако и понекогаш и тоа да ни е потребно. Па каков е таj живот полн со страв. Целта на човековиот живот е срекjата- не нашата, а на тие кои сакаме. Ако ги сакаме нивната срекjа ке ни е доволна да бидеме срекни и ние. Ако и често до срекjата да се стига со жртви. Секоjа жртва е оправдана ако носи срекjа на некого коj е важен дел од нашето Яс, т.е од нашиот живот.
|
Постирано од: Anthony
Датум на внесување: 04.Септември.2008 во 17:23
Предизвикува ли среќата страв?
Ne. Nikogash. Barem ne kaj normalni zdravi lichnosti. Srekjata e edna takva dushevna sostojba(=sostojba na duhot)koja shto e nespoiva so strav(opravdan ili neopravdan seedno). Ako tie dve bneshta se manifestiraat kaj nekoja lichnost zaedno ili ako srekjata e prichina za strtav kaj lichnosta i obratno (stravot da e prichina za srekja) togash toa e patoloshki i treba da se lekuva.
------------- It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
Датум на внесување: 04.Септември.2008 во 22:16
Uste od mali noze ne ucat na strav i disciplina, a srekata ne moze da se disciplinira.
|
Датум на внесување: 05.Септември.2008 во 11:55
Pa toa e isto kako na pr.zamislena i zadlabocena vo svojata taga i dosada si sedam na nekoja klupa vo parkot...i odednas mi izleze Brad Peet od grmushka pozadi mene...pa od pamet ke se izvadam moze i ke izbegam
|
Постирано од: ПодВодно
Датум на внесување: 05.Септември.2008 во 19:47
среќата предизвикува страв и затоа „навремено“ реагираме со сите одбранбени и средства за да се заштитиме од нејзините (макар и краткорочни) ефекти
|
Постирано од: Zdravko81
Датум на внесување: 05.Септември.2008 во 19:49
srekata predizvikuva zgolemuvanje na adrenalinot i WOW efekt
------------- Луѓето имаат избор, но важно е да се држат до тој избор
|
Датум на внесување: 05.Септември.2008 во 20:26
среќата-тоа ти е како една точка на вриење во организмот,и додека трае се прашуваш како ли ќе биде кога ќе истинам
|
Датум на внесување: 05.Септември.2008 во 21:33
Da predizvikuva...no sepak,jas da si ja najdam srekjata pa potoa lesno ke najdam nacin da se spravam so stravot
|
Постирано од: Lilija7
Датум на внесување: 06.Септември.2008 во 00:59
nisto nezdravo i nenormalno..........
nicij zivot ne e pravoliniski....srekja, pa taga, pa ramnodusnost, pa pak srekja, itn........
i poradi nekoja proekcija od minatoto nekogas pregolemata srekja koja ja cuvstvuvame moze da probudi cuvstvo na strav vo nas, zatoa sto site znaeme deka nisto ne e vecno........
samo sekogas treba da imame na um deka site ja zasluzuvame srekjata.,,zivej go momentot........
------------- ЧОВЕЧКИОТ МОЗОК Е КАКО ПАДОБРАН, ТРЕБА ДА БИДЕ ОТВОРЕН ЗА ДА МОЖЕ ДА ФУНКЦИОНИРА.
|
Постирано од: RUSHKA
Датум на внесување: 06.Септември.2008 во 01:59
Колку што се сеќавам...не сум имала чувство на страв
------------- 4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
Постирано од: Biba_G
Датум на внесување: 06.Септември.2008 во 11:08
Го обожувам чувството на среќа...И секогаш со задоволство го дочекувам
------------- Не е се’ така црно...Се наоѓа и по некоја плавуша
|
Постирано од: ZeZnAtA
Датум на внесување: 06.Септември.2008 во 11:24
james dean напиша:
mrzla напиша:
james dean напиша:
| па тоа е всушност оваа тема,додека си веќе среќен,дали помислуваш дека ја губиш и дека доаѓа нешто што ја расипува.............а верувам дека секој сака да е среќен |
Па најдобро е, додека трае да уживаш во среќата, без никакви грижи и стравувања, за навистина да ја почувствуваш, вистински да ја доживееш... но секогаш да знаеш, да бидеш свесен и спремен дека ништо не трае вечно и секогаш да бидеш подготвен на секакви изненадувања.... за евентуалниот нејзин прекин да не те собори целосно....
|
------------- Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
Постирано од: anakin
Датум на внесување: 06.Септември.2008 во 11:38
obavezno strav da ne se izgubi srekjata
------------- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 06.Септември.2008 во 15:59
kako ne?!,...eve jas na primer,...do nemaj kade,se plasham da ne dobijam sedmica na loto,...zatoa i ne mi pagja na pamet da ,..igram loto,....pust strav!!
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 06.Септември.2008 во 16:36
ова ми личи повеќе.............се плашам да имам пари ида бидам среќен.................
|
Постирано од: Shaxito
Датум на внесување: 06.Септември.2008 во 16:44
mrzla напиша:
Многу луѓе се плашат да да бидат среќни,за да се биде среќен сепак треба да се откажеш од многу нешта и навики
Си мислиме:Подобро е да не се напиеме од пехарот на радоста,затоа што ќе страдаме кога еднаш ќе го снема....од страв дека ќе плачеме некогаш престануваме да се смееме
На овој текст ќе додадам еден пост на filmadzika.......... дека таа се плаши од радоста без причина,оти по неа по правило си доаѓа тага со причина...............ова ми беше како доказ дека не сум единствена која си помислува дека додека трае среќата, нешто лошо ја прекинуa
ШТО МИСЛИТЕ ВИЕ?? |
Dodeka sum srekna uzivam ... i se prepustam na toa sto mi e dadeno za toa vreme. Ali sepak kako sto e ispisano od tvoja strana pogore NEkogas me sepnuva nesto cudno... poso znam koga sum srekna 3 dena ... znam deka polse se nesto loso mi se slucuva .. NE MORA DA ZNACI ali sepak toa go pomisluvam . . .
------------- ''Ceni se samiot ako sakas da te cenat i drugite''
|
Датум на внесување: 07.Септември.2008 во 21:08
Srekata predizvikuva cuvstvo na zivotnost i energija, starata sosotojba se izednacuva so umiranje ili vegetiranje
|
Датум на внесување: 11.Септември.2008 во 14:09
Доста сериозна работа е среќата,оти е многу кратка и ретка.Не знаеш кај ќе те начека и како ќе те изненади
|
Постирано од: maria_magdalena
Датум на внесување: 11.Септември.2008 во 14:14
Може да се појви некаков страв-на пример од губење на чувството на среќа.
Или пак да се искомешкаат емоциите, сепак центрите во мозокот за разни емоции не се далеку едни од други, а мозокот не е сосема испитан орган. Некои работи засекогаш ќе останат тајна.
------------- МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
Датум на внесување: 11.Септември.2008 во 15:07
Ne e tajna deka marija magdalena mi e tretiot angel . A ja sum roden vo tri casot
|
Постирано од: Eli
Датум на внесување: 13.Септември.2008 во 16:27
Da kaj nekoi luge predizvikuva strav,od pricina deka moze taa sreka brzo da ja snema..t.e kratko da trae..mnogu luge taka razmisluvaat namesto da uzivaat u momentot
------------- Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
Датум на внесување: 14.Септември.2008 во 10:22
Da,toa e strav od nepoznatoto.
|
Постирано од: becenevem
Датум на внесување: 18.Септември.2008 во 21:10
Srekata i stravot ne odat zaedno.
-------------
|
Датум на внесување: 18.Септември.2008 во 21:15
Ke bidam srekjna ako mi se plasat
|
Датум на внесување: 18.Септември.2008 во 21:47
Da, dodeka gi duva svekite od tortata, se plasi kosata da ne mu se zapali, inace e kelav.
-------------
|
Датум на внесување: 02.Октомври.2008 во 16:56
па пред некое време,имав убав момент со моите најблиски............и кога се чуствував среќна низ главава ми пролета
Не знаеш кои од овие луѓе набрзо може да ги нема??
Помислив на тажни работи, и на се неубаво што животот може да ми донесе
|
Датум на внесување: 02.Октомври.2008 во 17:39
Се си има своја цена па и среќата. Само цициите се плашат да платат.
|
Постирано од: bibce
Датум на внесување: 02.Октомври.2008 во 17:46
da normalno deka predizvikuva.................sekoja sreka vo potsvesta ti dava signali deka moze nesto loso da se desi..................
-------------
|
Постирано од: defma
Датум на внесување: 02.Октомври.2008 во 22:20
Да, затоа што скоро секогаш важи правилото на плус и минус, или после среќа следи несреќа и едноставно се плашиш да бидеш среќен од помислата што следи после тоа.
|
Датум на внесување: 03.Октомври.2008 во 13:42
Koga gi gledam svestenicite kako uzivaat vo religioznata biznis sreka si zamisluvam kako Isus doaga i gi zamaa so toa stapot kako so maase u Erusalim
|
Постирано од: dejanpp
Датум на внесување: 03.Октомври.2008 во 17:44
SREJKATA PRIDIZVIKUVA STRAV SAMO KOGA KE NASETIS DEKA TAA KE SI ODI
|
Постирано од: Рокси
Датум на внесување: 03.Октомври.2008 во 18:06
mrzla напиша:
ШТО МИСЛИТЕ ВИЕ?? |
Не знам дали добро те сфатив, ама како и да е ќе го кажам моето мислење...
Секогаш јас се водам според поговорката: После дождот доаѓа сонце и обратно - после сонцето доаѓа дожд... па кога сум среќна, ќе помислам на тоа и ќе си речам: леле што ќе правам кога ќе дојде дождот? Но таа мисла брзо “испарува“ бидејки во тој момент сум среќна и не сакам да дозволам ништо да ми ја наруши хармонијата... а кога сум тажна, нова надеж ми се раѓа кога ќе си помислам на “сонцето“ што доаѓа во иднината....
------------- Eternity is a mere moment.. just long enough for a joke!
|
Постирано од: sladjana_d
Датум на внесување: 18.Октомври.2008 во 17:30
ja licno ne se plasam od srekata tuku od momentot koga taa ke prestane i od ona sto ke ostane posle nea...
------------- The first step to getting the things you want out of life is this: Decide what you want.
|
Датум на внесување: 18.Октомври.2008 во 20:23
I te kako predizvikuva koga znaes deka zad sekoe cuci - muci stoi zakacena cena kako na palto vo prodavnica vo vnatresen dzep
|
Постирано од: gagaDNZ
Датум на внесување: 18.Октомври.2008 во 20:37
starv deka nekogas toa sto ke go imam ke go izgubam ili deka nema da bide celosno moe nikogas samo privremeno da,me plasi
|
Датум на внесување: 19.Октомври.2008 во 09:38
Секој кој не е навикнат на среќа се плаши.
|
Датум на внесување: 19.Октомври.2008 во 09:53
Датум на внесување: 19.Октомври.2008 во 13:46
Toj sto e postojano srekjen ne se plasi od nisto.
|
Постирано од: butterfly5
Датум на внесување: 27.Октомври.2008 во 00:16
normalno e da se plasis od srekjata...oti logicki..po nekoj redosled na rabotite vo zivotot..posle srekja doagja nesrekja..pa dodeka sme srekni se plasime od nesrekjata koja ke ne stigne posle kako kazna na momentalnata srekja
|
Датум на внесување: 27.Октомври.2008 во 01:34
Па коа вика - Леле, ме растури, ќе ме умреш ! Ја па наивен мислам стварно
|
Датум на внесување: 27.Октомври.2008 во 10:30
Среќата предизвикува страв кога мислиш дека не си ја заслужил. Како да си нашол 100 евра на улица - ем се радуваш, ем те тепа шубе.
|
Постирано од: kejt-d-grejt
Датум на внесување: 04.Јануари.2009 во 18:54
еден мој пријател некогаш ми рече
СРЕЌАТА Е НОРМАЛНА РАБОТА - НЕСРЕЌАТА Е НЕНОРМАЛНА
|
Датум на внесување: 04.Јануари.2009 во 19:22
pa normalno, koj saka da te gleda radosen vo ova vreme
|
Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 04.Јануари.2009 во 19:27
е па народот рекол-многу арно,не е на арно
------------- Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
Датум на внесување: 04.Јануари.2009 во 19:33
I zatoa gledame da ja posereme povremeno, oti koj sme pa nie da negirame poslovici
|
Постирано од: Kali
Датум на внесување: 04.Јануари.2009 во 19:39
filmadzijka напиша:
Како да си нашол 100 евра на улица - ем се радуваш, ем те тепа шубе.
|
Ха! Ова ми звучи познато! Мислев дека е скриена камера и дека некој ме мести!
Инаку, мене не ми е страв од среќа, ама понекогаш ми е ..ту мач то хедл вит. Безвезе нели? Како кога читаш убава книга или гледаш убав филм....и таман стигнуваш до МОМЕНТОТ, до кулминацијата, до откритието !! И почнува да ти се чини дека ти снемува воздух.... ти се врти во глава... и се мрднуваш од премногу среќа!!
|
Датум на внесување: 04.Јануари.2009 во 19:57
Pa kako da ne mi e strav koga sekogas mi se pojavuva na kratko,samo da me zalaze...
|
Постирано од: tamara1990
Датум на внесување: 05.Јануари.2009 во 19:59
Za mene predizvikuva.Sekogas koga sum srekna mora da se slucu nesto sto ke mi ja unisti srekata....
|
Постирано од: Eli
Датум на внесување: 05.Јануари.2009 во 20:21
Da strav deka mozebi eden den ke ja snema taa sreka,ili pak deka kratko ke trae..
------------- Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
Датум на внесување: 05.Јануари.2009 во 20:46
Па фатив да пијам сируп за смирување на кашлица на кој во упатството пишува дека ме се расипат забите и нема да ми се дига...не пишува баш така, ама ја така сватив
|
Постирано од: bagrem
Датум на внесување: 07.Мај.2009 во 23:21
Постирано од: lane62
Датум на внесување: 07.Мај.2009 во 23:23
da
------------- Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
Постирано од: Delicia
Датум на внесување: 07.Мај.2009 во 23:24
......стравда .....ама не од среката ,туку од тоа да не добие среката крила ,па летне
------------- ...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
Постирано од: Gabriela_S
Датум на внесување: 08.Мај.2009 во 17:39
После дождот изгрева сонце, после сонцето врни дожд.... и така
|
Датум на внесување: 08.Мај.2009 во 19:18
koa ke ja vidam komsikata... cel sreken vikam... aman be komsike... so ubai noze ke imase... pa dekolte... aman be... pa i jas sum dusa... more dusicka sum... macna...napatena...
a ko ke te vidam sreka me obleva... i pot dodusa... ama ic ne se plasam... ja od nea... od mazot i...da...se plasam... krupen covek e ...jebi ga... koa ke vidis ...srekata i predizvikuva ...i ne predizvikuva... strav...
|
Постирано од: *moon*
Датум на внесување: 08.Мај.2009 во 20:03
mene studena pot me obleva :(
------------- Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
Постирано од: Omar
Датум на внесување: 08.Мај.2009 во 20:11
Ako si srekjen, togas navistina treba da ti e strav zasto drugite koi te demneat nema da dozvolat ni 5 min da bides toa za koe si kopneel cel zivot....Se nekoj ke se pojavi koj ke ti ja unisti taa pomisla deka konecno si srekjen...
-------------
|
Датум на внесување: 08.Мај.2009 во 20:28
da!,..na priumer,..ako na loto ili slichno,..dobiesh nekolku milioni ,...ke se plashish dali ke pozivesh da gi potroshish!
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: Omar
Датум на внесување: 08.Мај.2009 во 20:43
hehhee
-------------
|
Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 08.Мај.2009 во 23:41
Не се плашам да бидам среќна, зошто би била?!
Мене кога ќе ми се посреќи станувам храбра и верувам дека уште посреќна ќе бидам.
Малку се занесувам, ама ако си мислиш леле што сега ако нешто тргне наопаку и ми се помати среќата-најверојатно тоа така и ќе се случи.
Во тој момент треба да се заборави на Марфиевите закони.
------------- Beauty fades, dumb is forever
|
Постирано од: Cvekence
Датум на внесување: 10.Мај.2009 во 23:51
aham...strav od gubenje na istata...
------------- respect my authoritaaa
|
Постирано од: ANITA11
Датум на внесување: 10.Мај.2009 во 23:56
da ,za mene
|
Постирано од: Anarchy
Датум на внесување: 11.Мај.2009 во 00:18
za mene samo sreka predizvikuva
-------------
|
Датум на внесување: 11.Мај.2009 во 09:27
...ke se javi, go drzam telefonot vo raka, srcka ona moja...cekam...cekam...sigurno ima rabota...dusice moe kolku bi ja izguskal i izbacuval...cekam...cekam...abe kaj e ovaa...sigurno ima rabota...aaa ima, so nekoj tamu ova ona mu se kikoti,a ti cekaj kako mamalaz...is ! is ! begajte losi misli, ne e ona takva...sega se na parking...se smeat...i stava raka preku ramo, a ona se pravi naudrena...trgaj rakata be govedo !...ne be, ama si naprai film, sea ke se javi kaj i da e...kaj i da e ?...ako e tamu, e nema da ti se javi...is ! is ! losi misli, ko kokoski ste, samo me klucate...abe ke se javi. ke vidis, se e vo red...aaa, ke ti kaze nekoja prikazna, a ti ke poveruvas, te mota be smotan !...slusam smeenje zad mene, se vrtam, me poglednuvaat...ne be ne ti se smeat tebe, si se smeat na nivni smeski...aaa ne...abe dosta !...noze na ramena...iiii ke gi ubijam !...abe prestani !...ednata noga preku prozorecot oti nema mesto vo kolata...se priblizuva manijak da gi pazi...drka...iii i nego ke go ubijam !...telefonot zvoni !...ete, se javi, a ti trista filmovi napravi..."Alo ?" ...a ?...ne greska...p**ka i majcina, uste ne se javuva...site gi ubivam i krv, krv, nasekade niz kolata na parkingot...so ako ima asalna kola, ne znae da zivee...a so bas na nego mi tekna ?...dzrrrn !...uf, najposle ona e..." Duso, nemam vreme, vo frka sum, ti se javiv da ti kazam deka te sakam"... "Dobro milo, koga ke mozes javi mi se, te sakam"...klik !...ete, dzabe filmovi napravi, bezveze se nerviras...aaa, nema vreme, se brza za na parkingot, glup papucaru, a moze od tamu ti se javi i toj majmunot se kezi dur ja rasfakava,a ona mu vika" Abe vozdrzi se dur da se javam , hihihi, me skokotkas "...abe dosta so tie glupi misli !... i ne zevaj po parkingot, ke te mislat deka si manijak !...
------------- http://jazbunet.blogspot.com/" rel="nofollow - http://jazbunet.blogspot.com/
|
Датум на внесување: 11.Мај.2009 во 09:31
bogami,...mi se tresat kolenata,..koga ke pomislam ,..da ne me me strefi srekjata i mene ,...sluchajno....
|
Постирано од: peceee
Датум на внесување: 14.Мај.2009 во 02:11
Датум на внесување: 14.Мај.2009 во 15:35
zatoa i ne igram razni nagradni igri,..za da ne se ,..prestrasham,...ako dobijam ,..premija nekoja.,...brrrrr,.........
|
Датум на внесување: 14.Мај.2009 во 15:38
ne sekogas.........mada ponekogas imam cuvstvo deka grom ke me udri ako prodolzam
|
Постирано од: ANITA11
Датум на внесување: 14.Мај.2009 во 22:44
da ponekogas
|
Датум на внесување: 14.Мај.2009 во 23:55
Kako i SE drugo sto imame i go cuvame so strav da ne go zagubime.
|
Датум на внесување: 31.Мај.2009 во 23:09
Srekata e patuvanje, a ne odrediste
|
Датум на внесување: 01.Јуни.2009 во 09:57
Страв ми е дека е со мене заради некоја грешка или сум дел од некоја заложничка драма
------------- http://jazbunet.blogspot.com/" rel="nofollow - http://jazbunet.blogspot.com/
|
Датум на внесување: 01.Јуни.2009 во 13:23
страв ми е.................
незнам понекогаш дали среќата што ја имам е вистинска,или само празно причинување
|
Датум на внесување: 01.Јуни.2009 во 13:28
срекна сум.... и воопшто не ме е страв...
|
Постирано од: Delicia
Датум на внесување: 02.Јуни.2009 во 09:01
....не сакам некој си таму страв да ми ја затемнува среката.....затоа уживам во секој момент
------------- ...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
Датум на внесување: 02.Јуни.2009 во 18:20
Мене ми е страв... јас сум обичен човек...
|
Датум на внесување: 02.Јуни.2009 во 22:21
tie sto se srekni samo od edna rabota se plasat,
da ne im ja zeme nekoj srekata, hahahah
|
Датум на внесување: 02.Јуни.2009 во 23:09
samo decata ne se plasat od srekjata, oti iskustvoto seuste ne gi naucilo deka taa kako i se drugo se trosi
|
Датум на внесување: 04.Јуни.2009 во 23:45
A dali bezstrasniot znae da se raduva
|
Постирано од: *moon*
Датум на внесување: 05.Јуни.2009 во 00:03
ne samo sigurnost
------------- Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
Датум на внесување: 05.Јуни.2009 во 12:15
Ако си искрен
|
Постирано од: Schumacher
Датум на внесување: 12.Јули.2009 во 10:00
Абе нормално дека предизвикува кога секогаш постои Марфиевиот закон...еве еден таков: Ако си среќен, не грижи се, ќе ти помине...еве уште еден кој се надоврзува на тој, ако нешто може да тргне наопаку, ќе тргне, ако е цела ница настани, тогаш ќе тргнат на лошо по најлошиот можен редослед...Обично коа си среќен секоаш постои нешто лошо после среќата, барем мене ми е така...
|
Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 14.Јули.2009 во 15:03
ne e na arnooooo.......
sve da e arnooooooo........
-------------
|
|