IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - СВЕТИ МОШТИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

СВЕТИ МОШТИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 17>
Автор
Порака
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Статус: Офлајн
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2008 во 15:16

Ама вашите ги бива - ко ке имаат мака - КАКО ШО КАЖА САМ

НЕ ВЕЛЕИ НИКАД НЕ!!!

СВЕТИ МОШТИ!!! ЗА ИСЦЕЛЕНИЕ НА ТЕЛЕСНИТЕ НЕМОЌИ

за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
deshad Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Мај.2008
Поени: 1350
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2008 во 15:20
Originally posted by Tetratka Tetratka напиша:

Ама вашите ги бива - ко ке имаат мака - КАКО ШО КАЖА САМ

НЕ ВЕЛЕИ НИКАД НЕ!!!

СВЕТИ МОШТИ!!! ЗА ИСЦЕЛЕНИЕ НА ТЕЛЕСНИТЕ НЕМОЌИ

Хехе, велиш ги бива. Што знам,јеби га, суверието навлегло многу, па и тие се поводеле по вашите кои одат по надри оџите и џинџиите како што ти ги нарекуваш. Од пуста мака де...

Сепак уште еднаш фала, не мирисам коски, не сум куче.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2008 во 15:23

Па тие за кучиња се, ај сега ако не си куче, бегај ... или коментирај на темата ...

п.с. темата не е Мирисање Коски!!!   

Кон врв
Sunny Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Fantasy girl

Регистриран: 01.Октомври.2008
Поени: 19874
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sunny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2008 во 15:28
Кај нема оџи и џинџии кај нас има попови и други свештени лица,а колку што знам во исламот има истерувачи на џинови и лично познавам еден оџа кој се декларира како истерувач на „џинови“
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!    
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2008 во 15:31
Originally posted by Tetratka Tetratka напиша:

АБРЕ
EVANGELOS!!!

ВИ ГИ ЧИТАМ ТУКА ГЛУПОСТИТЕ ШТО ПИШУВАТЕ ЗА ИКОНАТА НА СВ. АП. ЛУКА!!!

ПА ТОА НИЕ НЕ ГО КАЖУВАМЕ - НАУКАТА ГО КАЖУВА!!!  - ИЛИ ТИ НЕ ЖИВЕЕШ У 21 ВЕК?

ИДИ ПА СО НИВ РАСПРАВАЈ СЕ: И ЗА ИКОНАТА, И ЗА ВИЗАНТИЈА!!!

изненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадување

ај да се вратиме на темата . . .  а за оџи и попови на друга тема ...

Кон врв
Maran Ata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Поени: 3669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2008 во 15:31
Aj vakva tema otvorite se na drugo mesto - sega da prodolzime so mostite na sv otci, moze?
+ Љубовта покрива многу гревови +
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2008 во 18:28
НАЗАД НА ТЕМА!
Темата е СВЕТИ МОШТИ.
Ако имате што да напишете на темата, пишете, ако не, ќе почнам да банирам за оф-топик коментари. Има 3 страници со постови кои немаат врска со темата.

ггстефан - ти кажав веќе - ЈАС ја тргнав сликата. И првиот и вториот пат.
Do what is right, come what may...
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2008 во 00:38

Tetratka, јас веќе ти кажав што вели науката. Науката вели дека иконата што му се препишува на "Лука" е фалсификат и дека не потекнува од 1век туку од византиско време, бидејќи и самата била нацртана во византиски стил. Ете тоа вели науката.

Maranata, какви "извори", какви "изворни информации" сакаш да ти наведам? Дека Византија не постоела во 1 век? голема%20насмевка За тоа ли линк сакаш да ти дадам? Се читаш ли што прашуваш? Па иди прашај кое било дете на улица што има најмалку 4ка по Историја го знае тоа.
Ахааа, знам што сакаш ти, ти сакаш линк од твојот "извор" wikipedia a? голема%20насмевка Епа еве што вели Wikipedia за иконите што ги "нацртал" Лука...

"There is no scientific evidence to support the tradition that Luke painted icons of Mary and Jesus"
(превземено од  http://en.wikipedia.org/wiki/Luke_the_Evangelist)

Tetratka, ете што вели НАУКАТА. Ај сега и двете на исповед кај духовникот бакнеж

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2008 во 01:04
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Tetratka, јас веќе ти кажав што вели науката. Науката вели дека иконата што му се препишува на "Лука" е фалсификат и дека не потекнува од 1век туку од византиско време, бидејќи и самата била нацртана во византиски стил. Ете тоа вели науката.

Maranata, какви "извори", какви "изворни информации" сакаш да ти наведам? Дека Византија не постоела во 1 век? голема%20насмевка За тоа ли линк сакаш да ти дадам? Се читаш ли што прашуваш? Па иди прашај кое било дете на улица што има најмалку 4ка по Историја го знае тоа.

Ахааа, знам што сакаш ти, ти сакаш линк од твојот "извор" wikipedia a? голема%20насмевка Епа еве што вели Wikipedia за иконите што ги "нацртал" Лука...

"There is no scientific evidence to support the tradition that Luke painted icons of Mary and Jesus"(превземено од  http://en.wikipedia.org/wiki/Luke_the_Evangelist)

Tetratka, ете што вели НАУКАТА. Ај сега и двете на исповед кај духовникот бакнеж

Evangelose naukata ne dava NUACNI DOKAZI niti za toa deka raspnuvanjet se slucilo, imas li naucen dokaz za toa ???????????
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2008 во 01:22

Templarius, почекај да ја завршам дискусијата за Науката vs. иконите на "Лука" со Maranata и Tetratka, па потоа ќе збориме за научните докази за распнувањето на Исус - нешто за што може да се збори од понеделник наутро до петок навечер со мали паузи за јадење намигнување

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2008 во 02:33

"There is no scientific evidence to support the tradition that Luke painted icons of Mary and Jesus"(превземено од  http://en.wikipedia.org/wiki/Luke_the_Evangelist)

А бе чекај, чекај малку.... Пред некоја недела ТИ мене ми се смееше дека сум ја користела википедија, оти таму си пишувал кој што сакал. Ај сега прво реши се - таму секој кој и што сака пишува или не, па после ќе ја продолжиме дискусијава.

Инаку, ова ти е за пофалба, прв пат даде некој линк што значи си се потрудил да истражуваш. Ќе го запишеме во историјата на форумов
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2008 во 03:01
p.s. А што ќе кажеш и за чудотворноста на тие икони? Или пак ќе речеш дека се бапски приказни???
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2008 во 03:47

"There is no scientific evidence to support the tradition that Luke painted icons of Mary and Jesus"
(превземено од  http://en.wikipedia.org/wiki/Luke_the_Evangelist)

ТИ КАЖАВ ЈА ДЕКА ТИ И ТВОЈАТА ДРУЖИНА СТЕ САЈБЕР АПОСТОЛИ!!!!

ВИДИ НА WIKIPEDIA ЛЕЛЕ ЛЕЛЕ ...

ПА ТАМУ СЕКОЈ ПИШУВА ГЛУПОСТИ КАКВИ ШТО КЕ СТИГНЕ!!!
АКО ТОА Е МЕРИЛО ЗА НАС ТОГАШ ТЕШКО НАС - ТАМУ ПИШУВА ДЕКА ХРИСТОС НЕ ВОСКРЕСНАЛ ... 

ТИ ВЕЛАМ ЈА  - НЕМА СЕ НА ИНТЕРНЕТ ДА НАЈДЕШ - ТРЕБА ДА ДОЈДЕШ И ДА ПИЕМЕ КАФЕ!!!!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2008 во 03:48
А НИШО ЧУДНО ОВОЈ ПОДАТОК ТИ ДА СИ ГО СТАВИЛ ТАМУ!!!!
изненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадување

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 17>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.