|
Најдобриот Библиски превод! |
Внеси реплика | страница <1 45678 17> |
Автор | ||
Pentakostalec
Сениор Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
brate se e biznis za da zima Money Money
"Jas Znam Sto Ti Sakas Pari i Slava e toa Sto Svetot Saka" zosto se ostaa pari na ikoni za da si gi zimaat posle oni ama aj da ne odam nadvor od topikot na vaa tema |
||
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
||
Nikki
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 259 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Браво, уште една одлична тема
Сега и ја да искоментирам нешто Има голема предност да се преведува Библија директно од оригиналнните списи Но има и предност да се преведува од превеод од превод Затоа што ниту еден човек во денешно време не може да го познава оригиналниот текст како што тоа го знаеле 70 старци кои го направиле текстот на септуагинтата Исто важи и за Новиот Завет Тешко дека некој ќе може денес толк добро да го познава коине, како што тоа го знаеле во она време браќата Кирил и Методиј Некои зборови низ времето многу пати го менуваат своето значење Исто и реченици, времиња, места, тешко е за денешните научници да проникнат во изворното значење АЛИЛУИА |
||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A бе ајде ако некој знае што е тоа динамичен превод на Библијата нека ми каже, затоа што тоа прашање ЕвАнгелос и ггстефан како да не сакаат да ми го одговорат!!!
Изгледа пак нешто матат |
||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||
ggstefan
Сениор Регистриран: 19.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 266 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jas mislev deka krivotvorenje na Biblijata e specijalnost na jehovinite svedoci, ama sega doznavam deka ne zaostanuvale ni od mpc. |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Maranata, a зошто пак EvAngelos да ти го одговори тоа прашање?
Ај ти мене одговори ми Maranata за оној "кумановскиот превод" на Библијата?
Ајде одговор да те видам, или пак можеби и ти нешто криеш, матиш а?
Nikki, подобро бриши си го постот пред некој да ти го прочита Изменето од EvAngelos - 02.Октомври.2008 во 12:58 |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eпа ЕвАнгелосе, колку што јас знам, на веб страната од твојата црква прочитав за тој превод. А ако ти не знаеш што ти се случува во црквата.... кој би знаел
|
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мора да си ме помешала со некој друг. Јас никогаш немам напишано тука никаква црква, ниту пак некаква веб страница за некоја црква.
А ако пак мислиш дека имам нешто такво напишано, тогаш повели цитирај ме.
И зошто не одговараш на тековната дискусија, за злосторството на МПЦ врз Библијата?
|
||
|
||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А бе не мора да напишеш во која црква одиш, само напиши на google христијанска црква (а ти сто пати напомена дека си мембер на таа вероисповед)и одма ти излегува страната на христијанска црква Радосна вест. Ја прочитав малку и веднаш ми стана јасно дека тоа е твојата црква - истите оние инославни учења што ти тука ни ги проповедаш се запишани таму. Е сега, кога тоа го разјаснивме, ајде објасни ми каква е таа Библија во динамичен превод, или пак нешто криеш и не сакаш да кажеш????? п.с. и во право си дека никогаш не си пишал за некоја веб страна - ти никогаш немаш доказ за тоа што го зборуваш! Изменето од Maran Ata - 02.Октомври.2008 во 13:30 |
||
|
||
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ок ај можеби ние сме згрешиле што сме ја превеле од старословенски Библијата, но грците ја превеле од старогрчки и во нивната Библија се среќаваат свештеници наместо старешини, што и тие згрешиле во преводот?
Изменето од Sunny - 02.Октомври.2008 во 19:20 |
||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sunny, да не пукнеш ме насмеа ми го разубавивте денов, уште од сабајле, спојал ви, поздрав!
|
||
|
||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ееееј, каде бегааааааш?
Чекам одговор за динамучниот превод!!! |
||
|
||
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ма смеј се колку сакаш само ... на факти се смејат провери па после реплицирај ми ама провери во библија на грчки |
||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sunny, не се нервирај со овој, нов/а си, сеуште не ти е позната ситуацијата, ама секогаш неосновано тврди нешто.
А не сака да каже каков е тој динамичен превод, најверојатно крие нешто!! п.с. не се изненадувај ако за брзо време те прогласи дека си некој пререгистриран стар член од форумов затоа што не си му истомисленик/чка!!! |
||
|
||
ggstefan
Сениор Регистриран: 19.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 266 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sto da proveri i kade? daj malce dokazi, kako sto imase citati, ne se pravite mizi da ti baam, skazni raskazuvate. ne se site ovde tolku lekoverni kako vas. |
||
Внеси реплика | страница <1 45678 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |