|
Јапонски јазик |
Внеси реплика | страница 123 12> |
Автор | |||
Antia
Нов член Регистриран: 28.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 28.Септември.2008 во 14:31 |
||
Koj ima zelba za ucenje na japonskiot jazik neka mi pisi odma!!!Antia2000@hotmail.com
|
|||
neo_wmaster
Сениор Angel of Death. Регистриран: 29.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 660 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Еве јас те add-нав на мсн и таму ке ми кажеш за к*рсот или што и да е ова.
|
|||
I love Daphne Millbrook.
|
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
jas ne sum naucil tamu
kje ucam tuka treba da sum shlaknat arigato |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
neo_wmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Дека таму? Си бил во Јапонија? |
|||
I love Daphne Millbrook.
|
|||
Antia
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Steta so ne si naucil tamu a si bil....
Si propustil goooolema prilika oti ako znaese sega ke te molevme po kolena ko bog da ne ucis i nas nesto poke NIHONGO!!! Sepak blaze tebe so si prosetal tamu i so imas sigurna sum edno poinakvo iskustvo od tamu! Pozdrav! |
|||
oon
Сениор Регистриран: 27.Мај.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 397 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Што ќе ви е јапонскијот јазик бе глупи едни,гледајте тука научете го англискиот јазик,францускиот јазик,германскиот јазик,не се занимавајте со не битни работи..
|
|||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Sekoj jazik,..ako e mozno da se nauchi nema da ima shteta
zoshto bi bila glupa ,ako go znam i bi mi potrebal nekogash...nekade?? |
|||
neo_wmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Еве мене ке ми треба во иднина. Планирам да одам да живеам на Далечниот исток. |
|||
I love Daphne Millbrook.
|
|||
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
znaete kako vikaat, kolku jazici znaes za tolku luge vredis
|
|||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
|||
neo_wmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да, да. Баш така викаат. А јас сиромав знам само Англиски сега засега. |
|||
I love Daphne Millbrook.
|
|||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јазикот на иднината не е англиски или француски(иако вреди мнооогу да се знаат) туку кинески и руски, а ако Индија продолжи со ова економско-олитичко темпо и хинди ќе е меѓу нив. Моментално со одлично познавање на јапонски во комбинација со англиски и уште еден јазик може одлично да се заработува како преведувач или толкувач во САД, Канада, Австралија, ЕУ... А јапонскиот не е толку сложен како кинескиот. Ако имате желба, зошто да не? А кој научи јапонски, и корејски лесно ќе му оди(сродни се). Изменето од Majkl - 04.Октомври.2008 во 18:22 |
|||
neo_wmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па јас сакам кој и да е од тие два, или јапонски, или корејски. Мене ми изгледаат многу тешки, ама додека не се почне да се учи не се знае. А ти од каде знаеш дека не е тежок, си учел досега Јапонски? |
|||
I love Daphne Millbrook.
|
|||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не реков дека е лесен, туку дека е полесен во однос на кинескиот - барем така ми рекле многумина кои ги учеле. Имав куп колешки јапонки и корејки. Некои од нив учеа и кинески и корејски. Јапонскиот има на пр.десетици изрази за зборот „јадам„ и не е сеедно кој ќе го употребиш во која ситуација. Писмото е приказна за себе: се дели на слоговните(ка, ке, ки, ко) хирагана, катакана и знаковното канџи(превземено од кинескиот) на пр. еден знак означува цел збор. Занимливост во врска со ова е дека јапонците генерално имаат представа за што се работи во на пр. весник печатен на кинески јазик иако збор не знаат кинески. Јапонскиот и корејскиот јазик не се тонски за разлика од кинескиот каде е многу важно како ги „пееш„ зборовите, а да не зборуваме за бројните дијалекти. Јапонскиот и корејскиот иако се сродни не се толку исти за да течно се разбираат едни со други но брзо оди приспособувањето, велезен си во шемата. На пр. со пољаците слабо се разбираме ама пољаците брзо учат македонски. |
|||
Antia
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Majkl, Majkl,
ako mozi da znam od kade si go dobil znaenjeto za istocnite jazici??? |
|||
Внеси реплика | страница 123 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |