|
Заслуги на црквите |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | ||
Karamazov
Сениор Регистриран: 20.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 144 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne se pravi naudren, TE MOLAM, sigurno ima ime crkvata za koja zboruvas. Toa deka od Hristos ste formirani, ne vi go sporam. Takvi gi ima iljadnici vo svetot, a vo Makedonija sigurno 20-tina.
|
||
tre, tri, tra
|
||
ggstefan
Сениор Регистриран: 19.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 266 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jas prasav vo koja godina e roden Hristos ke si sfatis sam, koga e formirana crkvata.
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако одиме според "ИМЕТО", тогаш кажи ми ти кога е формирана православната црква? Кога за прв пат источната византиска црква е наречена "православна црква"?
Ама внимавај да го исполниш сопствениот критериум, бидејќи ти побара по име да разгледуваме Изменето од EvAngelos - 01.Октомври.2008 во 13:04 |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne odgvovaraj so prasnje na prasanje tuku prvin odgovori na prasanjeto.... |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од Templarius - 01.Октомври.2008 во 15:48 |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Karamazov
Сениор Регистриран: 20.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 144 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A, ako odime po tvoite kriteriumi togas ti trebase odamna da odgovoris na nekoi prasanja. Ne e ubavo da preripame, neli? Prasanjeto za imeto mu bese ubavo upateno na drug. Prasav cisto informativno, mozebi ke odlucam tamu da se priklucam, dajte mi sansa... Kade da ve pronajdam? Vaka, izgleda, ke treba da nabavam vremenska masina za da ve pronajdam. |
||
tre, tri, tra
|
||
ggstefan
Сениор Регистриран: 19.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 266 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jas ako ne primeti, nikade ne ja spomnav pravoslavnata crkva. me cudi sto se prepozna. koj si ja ima muvata? |
||
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Извини Евангелос, а на која црква припаѓаш ти?
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ајде смирете го малку тонот на дискусијата, за да не почнам со банирање.
Темплариус - за тебе особено важи. |
||
Do what is right, come what may...
|
||
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a, losotijo a kade e demokratijata tuka?
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да, демократијата е тука - анархијата не.
|
||
Do what is right, come what may...
|
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во тој момент кога некоја индивидуа или колектив се издига над другите, доаѓа до збркотница.
Така беше во времето на нимрод, така е и до ден денес! вавилон големата нечесна жена е таа што општи со кралевите овоземалски издигнувајќи се над другите и велејќи: “““„седам како царица и не сум вдовица и нема да видам тага.” “““ БОГ да го чува секого од збркотницата вавилонска! АМИН |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сите тоа прашуваме!!!
ама според коментарите на ГГСТЕФАН дека одговорот бил: “кога е роден Христос“?
ПА САКАВ ЈАВНО ДА ГИ ПРАШАМ: ДА НЕ СТЕ ВИЕ САЈБЕР АПОСТОЛИ? ИЛИ НЕШО СЛИЧНО?!!!!!!
|
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
?????????????????????? na koja ????????????????????? |
||
Give me your secrets
||
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |