IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Заслуги на црквите
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Заслуги на црквите

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
Автор
Порака
Karamazov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Мај.2008
Статус: Офлајн
Поени: 144
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Karamazov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2008 во 12:00
Ne se pravi naudren, TE MOLAM, sigurno ima ime crkvata za koja zboruvas. Toa deka od Hristos ste formirani, ne vi go sporam. Takvi gi ima iljadnici vo svetot, a vo Makedonija sigurno 20-tina.
tre, tri, tra
Кон врв
ggstefan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 19.Септември.2008
Поени: 266
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ggstefan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2008 во 12:57
jas prasav vo koja godina e roden Hristos ke si sfatis sam, koga e formirana crkvata.
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2008 во 13:03
Originally posted by Karamazov Karamazov напиша:

Ne se pravi naudren, TE MOLAM, sigurno ima ime crkvata za koja zboruvas. Toa deka od Hristos ste formirani, ne vi go sporam. Takvi gi ima iljadnici vo svetot, a vo Makedonija sigurno 20-tina.

Ако одиме според "ИМЕТО", тогаш кажи ми ти кога е формирана православната црква? Кога за прв пат источната византиска црква е наречена "православна црква"?
Ама внимавај да го исполниш сопствениот критериум, бидејќи ти побара по име да разгледуваме среќа

Изменето од EvAngelos - 01.Октомври.2008 во 13:04
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2008 во 14:39
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Ако одиме според "ИМЕТО", тогаш кажи ми ти кога е формирана православната црква? Кога за прв пат источната византиска црква е наречена "православна црква"?

Ама внимавај да го исполниш сопствениот критериум, бидејќи ти побара по име да разгледуваме среќа

Ne odgvovaraj so prasnje na prasanje tuku prvin odgovori na prasanjeto....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2008 во 14:53
Originally posted by ggstefan ggstefan напиша:

Mojata crkva go donese najgolemiot svetilnik vo Makedonija. Hristos Sam!

Nema sto da donasa tvojata crkva. Pravoslavieto go cuva i neguva toj svetilnik so vekovi vo Makedonija i od toj ogan dade na celiot svet, tvojata crkva ima rabotno vreme se kriete po razni iznajmeni sali i zaveduvate narod, perete pari i zivete od stranski donacii ....A za toa ce vi sudi Hristos

Mojata crkva go izgradi najubaviot hram vo Makedonija. Preporodenata dusa!

Pravoslavnata crkva ima iljadnici hramovi niz Makedonija i vo niv milioni svedostva za preporod ne samo na poedinci tuku na celata Makedonija ....

Mojata crkva im dade zivot, dusa, ljubov, vera, nadez na Makedoncite. Bez mojata crkva, tie ke bea nisto! Bidejki bez Hristos, i bez Boga, covekot e nisto!

Tvojata crkva nikogas ne bila del od Makedonskiot narod i nema da bide 20tina sektashi ne cinat crkva. Tvojata crkva na podmolen nacin so delenje na bajati humanitarni paketi gi kupuva dusite na siromasnite za da moze potoa na taa osnova da pribere donacii koi zavrsuvaat vo vashiot dzeb. I te molam kazi sto konkretno taa tvoja crkva napravila za Makedonskiot narod i Makedonija ????

Za zal, makedoncite, kako i evreite, sakaa i se uste sakaat taa Sveta i Cista Hristova Crkva, da ja ugusat, zamolknat, da ja peplosaat. Sakaat preku lazni plagijati da ja zavedat tolpata. No nitu portite pekolni ke ja nadvisnat, a kamoli buntovnite i odmetnati lugje vo ovaa nasa Makedonija.

Pravoslavni ima milioni, a toa ne e tolpa, zarem Makedonskiot narod go sporeduvas so tolpa hahahahaha ubavo mislenje imas za svojot narod se gleda, uste se i buntovnici za tebe, e more predavniku ne znaes ti sto e Makedonija zatoa sto si zatvoren vo pekolot na svojata dusa i sekatata na koja i pripadjas, Makedonskiot narod e sila i ljubov koja ti nikogas nema da ja razberes, zasto taa sila na Makedonskiot narod doadja od verbata vo Hrista a ne vo nekoja sekta koja samo se deklarira deka toa go pravi....Ne go vredaj Makedonskiot narod, na toj nacin i so tie zborovi si gi vredjas roditelite be m eden ...

Изменето од Templarius - 01.Октомври.2008 во 15:48
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Karamazov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Мај.2008
Поени: 144
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Karamazov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2008 во 16:09
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

A, ako odime po tvoite kriteriumi togas ti trebase odamna da odgovoris na nekoi prasanja. Ne e ubavo da preripame, neli? Prasanjeto za imeto mu bese ubavo upateno na drug. Prasav cisto informativno, mozebi ke odlucam tamu da se priklucam, dajte mi sansa... Kade da ve pronajdam? Vaka, izgleda, ke treba da nabavam vremenska masina za da ve pronajdam.
tre, tri, tra
Кон врв
ggstefan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 19.Септември.2008
Поени: 266
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ggstefan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2008 во 16:19
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Originally posted by ggstefan ggstefan напиша:

Mojata crkva go donese najgolemiot svetilnik vo Makedonija. Hristos Sam!

Nema sto da donasa tvojata crkva. Pravoslavieto go cuva i neguva toj svetilnik so vekovi vo Makedonija i od toj ogan dade na celiot svet, tvojata crkva ima rabotno vreme se kriete po razni iznajmeni sali i zaveduvate narod, perete pari i zivete od stranski donacii ....A za toa ce vi sudi Hristos

Mojata crkva go izgradi najubaviot hram vo Makedonija. Preporodenata dusa!

Pravoslavnata crkva ima iljadnici hramovi niz Makedonija i vo niv milioni svedostva za preporod ne samo na poedinci tuku na celata Makedonija ....

Mojata crkva im dade zivot, dusa, ljubov, vera, nadez na Makedoncite. Bez mojata crkva, tie ke bea nisto! Bidejki bez Hristos, i bez Boga, covekot e nisto!

Tvojata crkva nikogas ne bila del od Makedonskiot narod i nema da bide 20tina sektashi ne cinat crkva. Tvojata crkva na podmolen nacin so delenje na bajati humanitarni paketi gi kupuva dusite na siromasnite za da moze potoa na taa osnova da pribere donacii koi zavrsuvaat vo vashiot dzeb. I te molam kazi sto konkretno taa tvoja crkva napravila za Makedonskiot narod i Makedonija ????

Za zal, makedoncite, kako i evreite, sakaa i se uste sakaat taa Sveta i Cista Hristova Crkva, da ja ugusat, zamolknat, da ja peplosaat. Sakaat preku lazni plagijati da ja zavedat tolpata. No nitu portite pekolni ke ja nadvisnat, a kamoli buntovnite i odmetnati lugje vo ovaa nasa Makedonija.

Pravoslavni ima milioni, a toa ne e tolpa, zarem Makedonskiot narod go sporeduvas so tolpa hahahahaha ubavo mislenje imas za svojot narod se gleda, uste se i buntovnici za tebe, e more predavniku ne znaes ti sto e Makedonija zatoa sto si zatvoren vo pekolot na svojata dusa i sekatata na koja i pripadjas, Makedonskiot narod e sila i ljubov koja ti nikogas nema da ja razberes, zasto taa sila na Makedonskiot narod doadja od verbata vo Hrista a ne vo nekoja sekta koja samo se deklarira deka toa go pravi....Ne go vredaj Makedonskiot narod, na toj nacin i so tie zborovi si gi vredjas roditelite be m eden ...

jas ako ne primeti, nikade ne ja spomnav pravoslavnata crkva. me cudi sto se prepozna. koj si ja ima muvata?
Кон врв
Sunny Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Fantasy girl

Регистриран: 01.Октомври.2008
Поени: 19874
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sunny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2008 во 16:55
Извини Евангелос, а на која црква припаѓаш ти?
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2008 во 18:53
Ајде смирете го малку тонот на дискусијата, за да не почнам со банирање.
Темплариус - за тебе особено важи.
Do what is right, come what may...
Кон врв
Sunny Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Fantasy girl

Регистриран: 01.Октомври.2008
Поени: 19874
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sunny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2008 во 19:12
a, losotijo a kade e demokratijata tuka?
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2008 во 19:52
Да, демократијата е тука - анархијата не.
Do what is right, come what may...
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2008 во 22:20
Во тој момент кога некоја индивидуа или колектив се издига над другите, доаѓа до збркотница.
Така беше во времето на нимрод, така е и до ден денес!
вавилон големата нечесна жена е таа што општи со кралевите овоземалски издигнувајќи се над другите и велејќи:
“““„седам како царица и не сум вдовица и нема да видам тага.” “““       

БОГ да го чува секого од збркотницата вавилонска!

АМИН

Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2008 во 14:54
Originally posted by Sunny Sunny напиша:

Сите тоа прашуваме!!!

ама според коментарите на ГГСТЕФАН дека одговорот бил: “кога е роден Христос“?

ПА САКАВ ЈАВНО ДА ГИ ПРАШАМ: ДА НЕ СТЕ ВИЕ САЈБЕР АПОСТОЛИ? ИЛИ НЕШО СЛИЧНО?!!!!!!

големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање

голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2008 во 15:01
Originally posted by Tetratka Tetratka напиша:

Originally posted by Sunny Sunny напиша:

Сите тоа прашуваме!!!

ама според коментарите на ГГСТЕФАН дека одговорот бил: “кога е роден Христос“?

ПА САКАВ ЈАВНО ДА ГИ ПРАШАМ: ДА НЕ СТЕ ВИЕ САЈБЕР АПОСТОЛИ? ИЛИ НЕШО СЛИЧНО?!!!!!!

големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање

голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

?????????????????????? na koja ?????????????????????
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.