|
КУЛТОТ ЗА МАРИЈА |
Внеси реплика | страница <1 3839404142 60> |
Автор | ||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ne drzi voda toa sto go velis.... 10 Разбери сега дека Господ те избра за да градиш Дом за Светилиштето, биди јунак и работи!” 11 Тогаш Давид му го предаде на својот син Соломона нацртот на тремот, на неговите куќи, на ризницата, на горниците, на внатрешните соби и на Домот за Ковчегот; 12 нацртот на сè што му дојде преку Духот за дворовите на Господовиот Дом, за сите соби наоколу, за сокровиштето на Божјиот Дом, за ризницата на посветените работи, 13 за свештеничките и левитските редови, за секоја службена работа во Господовиот Дом и за сите службени садови во Господовиот Дом: 14 злато во прачки, злато потребно за сите златни посатки на оваа или онаа служба; сребро во прачки потребно за сите сребрени посатки, за сите посатки на оваа или онаа служба; 15 прачки за златни светилници со златни светилки, според тежината на секој светилник и на неговите светилки, и за сребрените светилници според тежината на секој светилник и на неговите светилки, според намената на секој светилник; 16 злато во прачки за столовите на кои ќе стојат лебните приноси, за секој стол; сребро за сребрените столовите, 17 за вилушки и за котлиња, за садови од чисто злато, за златни чаши, злато во прачки за секоја чаша; за сребрени чаши, сребро во шипки за секоја чаша, 18 за кадилниот жртвеник пречистено злато во прачки; за нацртот на колата со златни херуви кои ќе го засолнуваат Господовиот Ковчег на Заветот со раширени крилја. 19 ”Сè тоа - рече Давид - во склад со она што Господ ми даде да напишам со сопствена рака, за да Го објасни целото дело за кое Тој набави нацрт.” 20 Тогаш Давид му рече на својот син Соломон: „Биди јунак и храбар, и работи! Не бој се и не плаши се, зашто Господ, Бог, мојот Бог, ќе биде со тебе! Не ќе те напушти ниту ќе те остави додека не ја свршиш сета работа за служба околу Господовиот Дом; 21 Еве ги свештеничките и левитските редови за секаква служба во Божјиот Дом; имаш покрај себе за секоја работа секакви луѓе, подготвени и вешти за секоја служба, кнезовите и сиот народ се под твое заповедништво.” ne se zaletuvaj poleka, poleka ... |
||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Templarius, залудно ми е дискусијата со тебе. Секој може да каже "тоа не ти држи вода" и потоа да пастира некој рандом дел од Светото Писмо. Ти не знаеш ни што е тоа идол, ни пак идолопоклонство. Ајде да се вратиме на темата... "А кога проврши виното, Му рече мајка Му на Исуса: “Немаат вино.” Исус и рече: “Што бараш од Мене, жено? Уште не дошол Мојот час.” "
(Јован 2:3-4) |
||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Sekogash koga gubis begas???? A random ne e, ete vidis i sam deka sepak biblijata ne mozes da ja izopacuvas???? A za navredite hmmmmmmm.... |
||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||
Опитен
Сениор Регистриран: 20.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 699 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Свети Григориј Палама
Испитувајќи што му е најпотребно на молитвеникот за да беседи со Бога, по кој пат доаѓа молитвата, Богородица го пронаоѓа свештеното тихување – ‘безмолвие на умот’, оддалеченост од светот, заборав на сè земно и стремење кон божествените откровенија, избор на ‘подобриот дел’. Открива дека ако умот не се расејува кон земните работи, би можел да се оддаде на подобро и повозвишено дејствување, што значи да се сврти кон самиот себеси: единственото дејствување преку кое тој би можел да се соедини со Бога. |
||||
Господи Исусе Христе помилуј не
|
||||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Blag i praveden e Bog greshnicite gi izveduva na pat!
gi upatuva krostkite kon pravda i gi uci krotkite na Svoite patishta! (psalm 24.8-9) |
||||
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
stevompc, vnimavaj na komentarite. Imash opomena.
|
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
stevompc
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 275 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ke go pastiram uste ednas, a ti slobodno editiraj go navredliviot del, ne e fer site misli da mi gi brises. blagodaram na razbiranjeto. Изменето од stevompc - 14.Октомври.2008 во 20:03 |
||||
stevompc
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
edna rabota za koja vistinskoto hristijanstvo (star i nov zavet) ne mozelo da se obvini e deka e idolopoklonstvo. vsushnost, rimjanite i grcite gi narekuvale hristijanite ateisti, bidejki gi otfrlile site kipovi i ikoni, i kultovi i lazni bogovi i lazni bozici.
zosto togas pravoslavieto tolku mnogu nalikuva na paganska religija, so mnogubozecki i idolopoklonicki elementi? Изменето од Messenger - 14.Октомври.2008 во 20:04 |
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ne bidi sudija i ne odreduvaj koe veruvanje e hristijansko, a koe ne. Ostatokot so tvoeto ubeduvanje e vo red.
P.S. Nemam namera da editiram tugji tekstvi. Vo idnina ke brisham i ako se povtoruvaat i pokraj moderatorskite opomeni, ke baniram. Изменето од Messenger - 14.Октомври.2008 во 20:05 |
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
stevompc
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
go pustiv uste ednas edinstveno zatoa sto navistina nikogo ne navreduvav, tuku iznesov svoe mislenje. no izgleda za ovoj forum e pretesko da se kaze mislenjeto. porado editiraj, ako ne odgovara samiot avtor ke izbrise, otkolku cel post, poln (nekogas!) so mnogu trud da se brise zaradi edna procenka na moderatorot za eden zbor ili dva. |
||||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Стево - заради еден збор или два, сме банирале многупати други членови, затоа што терминологијата била навредлива.
Кога ќе те опоменат - има добра причина за тоа. |
||||
Do what is right, come what may...
|
||||
stevompc
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
me mrzi sega da dokumentiram, taka da ok 'vo pravo si'. |
||||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Tetratka, не разбираме бугарски!
|
||||
Внеси реплика | страница <1 3839404142 60> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |