|
C++ / C Програмирање |
Внеси реплика | страница <1234 12> |
Автор | |
naemnik
Сениор Регистриран: 09.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 658 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
razlikite megju C/C++/C# i Java sa minimalni.
najcehsto e poveke syntax. koncepto e ist, so nekoj nijansi. so drugi zborovi mozhe istoto da se naprave so site chetiriprogramski jazici. Pogolemata razlika megju C/C++ i C#/ Java e sho ftorite pravat managed code, sho ili od .NET ili od JRE se poslem preveduvat vo Byte/Assembler Code. Na krajo Kompjutero sho razbira e taka i taka Assembler/Byte-Code. MOV A,#2 JMP #12893 CLI Изменето од naemnik - 29.Септември.2008 во 09:59 |
|
Паланчански
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Локација: Dubrovnik Статус: Офлајн Поени: 1655 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали C++ и Visual C++ се еден ист програмски јазик? Visual C++ 2005 го имам во склоп на Visual Studio 2005 Professional.
|
|
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
|
|
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Исто ти е , Visual ти е уствари компајлер , за програмските јазици, има сега некој заебанци пример на факултет работевме некој програми што ги компајлираше во Visual не можеше да се компајлират во Dev C++. Затоа да не те буни тоа, C++ програмскиот јазик си е еден и единствен само компајлерите се различни. |
|
naemnik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sintax e skoro Ista. Razlikata e deka Visual C++ kompilira Managed Code sho ja Targetira .NET Framework. C++ so normalen Kompiler ne mozhe da se izvrshi na .NET Framework. VIkat deka .NET e Posiguren |
|
Паланчански
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Локација: Dubrovnik Статус: Офлајн Поени: 1655 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Благодарам.
|
|
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
|
|
Dame1612
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Нов член Регистриран: 14.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако треба нешто тука сум .... Еве ти мои референци ...C# програмирам ....
Мои програми се сите тука .... http://www.ingsoft.mkd.net/index.html Можете што сакате да прашате ...... посебно C# .... Изменето од Dame1612 - 14.Октомври.2008 во 20:30 |
|
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Фала ако ми требаш наскоро ќе те барам |
|
FireHeart
Нов член Регистриран: 15.Октомври.2008 Локација: Zimbabwe Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zdravo nov sum vo forumov pa bi sakal da znam kade mozam da najdam source-kodovi VE MOLAM PROGRAMERI POMAGAJTE
|
|
Dame1612
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Нов член Регистриран: 14.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За да почнеш да програмираш најпрво ти треба
програм со кој ке правиш други програми Најнов и најдобар е Visual Studio 2008 Во него се содржани програмските јазици C++ , C# , Visual Basic , ASP ..... Него можеш да го симнеш од торент сајтот _ISO">http://thepiratebay.org/torrent/4445668/Visual_Studio_2008_Professional_x86__amp__x64_Edition_[English">_ISO Или можеш да го симнеш со емуле www.emule.com . Најдобар сајт на кој можеш да најдеш сорсови е http://www.codeproject.com/ Тука има за сите .NET програмски јазици примери и сорсови ..... Литература ке најдеш со emule , видео туторијали за програмските јазици имаш на сајтот на visual studio .NET , и на YouTube .... Тука нема дел за програмирање па ако можат админите да стават можеш да се консутираш со другите програмери .... Изменето од Dame1612 - 17.Октомври.2008 во 15:24 |
|
Gravedigger
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група Регистриран: 17.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 49 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас имам онака почетнички познавања во C++, еве една игричка направена од мене
Click here to download file
Бројките го означуваат полето и долу каде што пишува „Играч 1, внеси бројка:“ _ ја пишувата бројката на полето каде што сакате да го ставите знакот, и истото е и за Играч 2. Сега за сега може да се игра само Играч - Играч, понатаму кога ќе ме фати мерак ќе пробам нешто да направам и Играч - Компјутер. Поздрав и очекувам коментари.
|
|
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Значи вака правев едни тестови и глупости еве го кодот
// Testing error states. #include <iostream> using std::cin; using std::cout; using std::endl; int main() { int integerValue; // display results of cin functions cout << "Before a bad input operation:" //output the original states using member function << "\ncin.rdstate(): " << cin.rdstate() << "\n cin.eof(): " << cin.eof() << "\n cin.fail(): " << cin.fail() << "\n cin.bad(): " << cin.bad() << "\n cin.good(): " << cin.good() << "\n\nExpects an integer, but enter a character: "; cin >> integerValue; // enter character value cout << endl; // display results of cin functions after bad input cout << "After a bad input operation:" << "\ncin.rdstate(): " << cin.rdstate() << "\n cin.eof(): " << cin.eof() << "\n cin.fail(): " << cin.fail() << "\n cin.bad(): " << cin.bad() << "\n cin.good(): " << cin.good() << endl << endl; cin.clear(); // clear stream // display results of cin functions after clearing cin cout << "After cin.clear()" << "\ncin.fail(): " << cin.fail() << "\ncin.good(): " << cin.good() << endl; return 0; } И еве го резултатот на програмата Before a bad input operation: Е сега како да направам да јавува и badbit, никако не ми текнува некоја идеја не ми иди за тоа како да го изведам а badbit односно значи. The badbit is set for a stream when an error occurs that results in the loss of data. The bad member function reports whether a stream operation failed. Generally, such serious failures are nonrecoverable. :) Да не има некој некоја идеја :) |
|
FireHeart
Нов член Регистриран: 15.Октомври.2008 Локација: Zimbabwe Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
fala mnogu pozz
|
|
naemnik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Znaci ova .bad,treba da e funcija clen na nekoja klasa sho kazva dali nekoja operation failed?Togas mora da vraka nekoj rezultat od tipot tocno ili netocno.
|
|
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
|
Внеси реплика | страница <1234 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |