|
Имиња на деца по вашите родители? |
Внеси реплика | страница <1234 7> |
Автор | |||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Нејзе ич не и е смешно.
|
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...proshlo leto 40 to... edno od vnucinjata... koga ke se rodat... sigurno ke go nosi imeto na pradedoto... |
|||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Хммм, тоа име Персида е многу ретко и една наша пријателка така се викаше. Инаку Црногорка е жената и го добила името по баба и. Можеби е некое архаично црногорско име, којзнае.
Знам дека таа и никогаш не се претставуваше со вистинското име бидејќи се срамеше од него. Инаку на темава би одговорила дека немам против имиња на баби, дедовци и пра- доколку името ми се допаѓа лично, но не сметам дека и задолжително треба да се ставаат колку само да се продолжи лозата.(на името) Јас носам име на мојата прабаба и единствена сум во цела фамилија со тоа име. Родителите на мојот сопруг апсолутно не биле заинтересирани за именување по стари членови од семејството, така да нема никакви пристисоци, ниту став по ова прашање. Сепак мојот маж има доста спомени од својот дедо, спрема кој и ден денес е емотивно врзан и би сакал барем едно од децата да носи име на дедото. Има едно верување дека важно е како се викаш, зошто нумеролошката вредност, звучноста на името како и кармичкото наследство се пренесува прек истото. Само од тоа некако стравувам. Изменето од GlenKlouz - 21.Септември.2008 во 10:40 |
|||
neo_wmaster
Сениор Angel of Death. Регистриран: 29.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 660 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Може и така. |
|||
I love Daphne Millbrook.
|
|||
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Од секогаш сум ги сакала нашите православни имиња и знаев дека миоте деца ќе имаат православно име...син ми се вика Иван,не е крстен по ниту еден дедо(имињата на дедовците веќе беа зафатени),но да не беа,сигурно ќе носеше име на некој од дедовците кои имаат исто така убави православни имиња...
Здравје,Боже и во иднина ако имам други деца и тие ќе носат православни имиња |
|||
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
i jas sum krstena po baba mi, ne mi smeta do tolku(i ako site velat ubavo ime i pogodeno mi bilo), no sto samo site me sporeduvaat so nea!!!
no sepak mislam ako e ubavo imeto ke se upotrebi, no naj iskreno ne sakam toa od mene nekoj da go ocekuva a i jas od moite deca ne bi go ocekuvala
|
|||
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
|||
biljana.madrid
Сениор Прилепчанка Регистриран: 22.Ноември.2007 Локација: Spain Статус: Офлајн Поени: 358 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Mislam deka jas ne!!! imeto treba da si go odberat roditelite i da lichi na nesto. Pa i da bidi od dedoto ili tatkoto imeto barem da bidi bez nadvoresen pritisok. imeto na tatko mi ne e bas ubavo za dete ne mi se dopaga za moe dete (ILIJA) a uste pomalku na svekor mi (Gerardo) pa i nie sme za iminja sto i makedonija i tuka se ¨normalni¨. Toj ¨problem¨lugeto si go resavaat na razlichni nachini.
Majka mi se vika Vesela i mnooooogu si go mrazi imeto. Ne znam kako ja zgresile taka
Изменето од biljana.madrid - 22.Септември.2008 во 12:03 |
|||
Прилепчанка
|
|||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Mojata kerka go nosi(ama sluchajno...deka mene mi se dopadja)
imeto na nejziniot dedo...modificirano sekako. Vo princip ne sum za toa da ZADOLZITELNO se stavaat iminja na nashi dedovci,babi,tatkovci.....no isto i ne sum da se stavaat iminja koi voopshto ne prilegaat na preziminjata. Na primer....hmmm...Beatriche ...Jordanovska....ili...Ana Marija...Ilievska Изменето од mamma - 22.Септември.2008 во 13:47 |
|||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Моите немаат забегани имиња ама сигурно не би ги крстила по нив...
Имам една колешка на работа која и двете деца ги крсти на некој начин по татко и а истото и брат и го стори.... Сепак ако сакам на некој од моите да е слично....би ја употребила само првата буква... |
|||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Исто... да не повтарам... Ако е убаво името, нема зошто да не го ставам, ако мене ми се допаѓа... Ама да ми вршат притисок, никако... Двете ќерки ми носат убави македонски имиња, лесни за пишување и изговарање во странство, ама сепак македонски и православни... Многу се смеам кога ќе слушнам тука: Кјара Илиева... Грегори Петков... Алесио Поп-Јорданов... Маурицио Трајанов... ги има, жими се... Од пуста желба да се претопат во средината, ги бришат сите корени зад себе... |
|||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да беше син би бил Атанас како татко ми, ако и да не е мегу живите.
Но е керка. И й дадов името кое мене наj ми се допага. |
|||
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Toa e tradicija koja nekako isceznuva ...mi se cini...moite deca imaat iminja sto jas i mazot mi si gi odravme...sekoe dete svoja sreka, svoe ime....a i ne sakam vnucite da gi krstat po nasite iminja....treba po drugo da ne pomnat...
|
|||
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|||
Zdravko81
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1690 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Moже ке ставиме име на родителите, еве јас сум имењак на дедо ми, и се е океј
|
|||
Луѓето имаат избор, но важно е да се држат до тој избор
|
|||
ester
Нов член Регистриран: 02.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ako imeto na roditelite e ubavo i ubavo zvuci,ok.Nemam nisto protiv.Kerka mi ja krstiv kako jas sto sakav iako roditelite na mazot mi sakaa da se vika kako sto tie ke kazat,za zal ili sreka ne im uspea!
Jas licno go nosam imeto na baba mi i cel zivot si go mrazam imeto i koga se zapoznavav so nekoj porano mi bese sram da kazam kako se vikam! Zatoa ne sakam da se sramat i moite deca! Kolku i da e ubav nekoj ako imeto mu e glupavo i smotano,nekako i covekot mi stanuva takov |
|||
Внеси реплика | страница <1234 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |