Испечати | Затвори го прозорот

Имиња на деца по вашите родители?

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Интима
Име на форумот: Семејство
Опис на форумот: ... до шесто колено
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=15663
Датум на принтање: 22.Ноември.2024 во 08:39
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Имиња на деца по вашите родители?
Постирано од: neo_wmaster
Наслов: Имиња на деца по вашите родители?
Датум на внесување: 20.Септември.2008 во 17:02
Дали на вашите деца би им ставиле имиња од вашите родители? Јас не, ке им ставам име што мене ми се допага, а не името на родителите.

-------------
I love Daphne Millbrook.

Коментари:
Постирано од: seka
Датум на внесување: 20.Септември.2008 во 17:08
голема%20насмевкаголема%20насмевка... ubavo e toa sto nekoj saka roditelite da gi izraduva i sto gi ceni pa mu go dava imeto od roditelot....no jas licno ne go napraviv toa! Mojata kerka si dobi ime koe nas ni se dopagase, i nikoj ne se bunese, dobro skoro nikojцрвенеењецрвенеење

-------------
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta.

Постирано од: alan ford
Датум на внесување: 20.Септември.2008 во 17:32

-------------
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.

Постирано од: mrzla
Датум на внесување: 20.Септември.2008 во 18:10
не би го сакала тоа.........така само би се повторувале истите имиња во една фамилија

Постирано од: IQ
Датум на внесување: 20.Септември.2008 во 21:12
e da be, da se vika deteto stefka, kocka, trajanka, trpana, stojan, lazo, sreten... da ne nabrojuvam kolku glupi iminja moze da ima od ova postarive generacii i da si go krstam deteto taka, nema shansi ja si go rodiv, ke se vika kako ja sho sakam, a ako mi se dopagja imeto na nekoj od rodninite, moze i ke go krstam taka, ama ako na mene mi se dopagja a ne oti svekrvata sakala deteto po nea da se vika.moj zivot-moi pravila

-------------
http://imageshack.us">
[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=00001awbzx1.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/

Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 20.Септември.2008 во 21:21
... jas golemiot sin go krstiv po svekor mi so ubavo pravoslavno ime...po svetecot Sv. Dimitrija... i ne zalam... vazno e deteto a ne imeto... a i ne smetam deka onie stranskine iminja se poubavi od nashive... za vtoriot sin den deneska zalam shto ne go krstiv po tatko mi... ama ostaviv red brat mi da krsti... eeee ama toj ima kerki... i taka negovoto ime ne go nosi nieden od vnucite... samo ednata vnuka ja nosi pocetnata bukva... 

Датум на внесување: 20.Септември.2008 во 22:21
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

... jas golemiot sin go krstiv po svekor mi so ubavo pravoslavno ime...po svetecot Sv. Dimitrija... i ne zalam... vazno e deteto a ne imeto... a i ne smetam deka onie stranskine iminja se poubavi od nashive... za vtoriot sin den deneska zalam shto ne go krstiv po tatko mi... ama ostaviv red brat mi da krsti... eeee ama toj ima kerki... i taka negovoto ime ne go nosi nieden od vnucite... samo ednata vnuka ja nosi pocetnata bukva... 

Направете со маж ти уште едно синче и ке го крстите по татко ти.

-------------
I love Daphne Millbrook.

Постирано од: zenmaster
Датум на внесување: 20.Септември.2008 во 22:22
Jas se vikam Angel , po dedo mi sum krsten i ne mi smeta .

-------------
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">

Постирано од: maria_magdalena
Датум на внесување: 20.Септември.2008 во 22:23
Можеби ќе ти сметало ако дето ти се викал Аспарух?

-------------
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.

Датум на внесување: 20.Септември.2008 во 22:23
Originally posted by zenmaster zenmaster напиша:

И јас сум по дедо ми Иван и мене не ми смета, ама ова се традиционални работи и мислам дека треба да ги заборавиме веке.

-------------
I love Daphne Millbrook.

Датум на внесување: 20.Септември.2008 во 22:24
Или Туше? (како еден бивш пратеник ли беше Туше Гошев)?

-------------

Постирано од: zenmaster
Датум на внесување: 20.Септември.2008 во 22:27
Da da vo toj slucaj bi mi smetalo

-------------
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">

Датум на внесување: 20.Септември.2008 во 22:30
Имам една другарка, Персида, крстена по баба и...
Преубава е...Толку е несреќна поради името, вели каде Перса, па уште и СИДА...

Треба малку родителиве да му ја мислат, сеа убаво е по родител да се даде име ама не по секоја цена, треба малку да се живее во духот на времето, јас на моите деца им дадов имиња кои ги нема никој во семејството. Секој е уникат за себе.

-------------

Датум на внесување: 20.Септември.2008 во 22:35
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Имам една другарка, Персида, крстена по баба и...
Преубава е...Толку е несреќна поради името, вели каде Перса, па уште и СИДА...

Треба малку родителиве да му ја мислат, сеа убаво е по родител да се даде име ама не по секоја цена, треба малку да се живее во духот на времето, јас на моите деца им дадов имиња кои ги нема никој во семејството. Секој е уникат за себе.

Me nasmea so toa Persa i Sida. Hehehehe.

-------------
I love Daphne Millbrook.

Датум на внесување: 20.Септември.2008 во 22:39
Нејзе ич не и е смешно.

-------------

Датум на внесување: 20.Септември.2008 во 22:42
Originally posted by neo_wmaster neo_wmaster напиша:

...proshlo leto 40 toголема%20насмевка...  edno od vnucinjata... koga ke se rodat... sigurno ke go nosi imeto na pradedoto...

Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 21.Септември.2008 во 10:38
Хммм, тоа име Персида е многу ретко и една наша пријателка така се викаше. Инаку Црногорка е жената и го добила името по баба и. Можеби е некое архаично црногорско име, којзнае.
Знам дека таа и никогаш не се претставуваше со вистинското име бидејќи се срамеше од него.
Инаку на темава би одговорила дека немам против имиња на баби, дедовци и пра- доколку името ми се допаѓа лично, но не сметам дека и задолжително треба да се ставаат колку само да се продолжи лозата.(на името)
Јас носам име на мојата прабаба и единствена сум во цела фамилија со тоа име.
Родителите на мојот сопруг апсолутно не биле заинтересирани за именување по стари членови од семејството, така да нема никакви пристисоци, ниту став по ова прашање. Сепак мојот маж има доста спомени од својот дедо, спрема кој и ден денес е емотивно врзан и би сакал барем едно од децата да носи име на дедото.
Има едно верување дека важно е како се викаш, зошто нумеролошката вредност, звучноста на името како и кармичкото наследство се пренесува прек истото.
Само од тоа некако стравувам.

Датум на внесување: 21.Септември.2008 во 12:13

Originally posted by neo_wmaster neo_wmaster напиша:

...proshlo leto 40 toголема%20насмевка...  edno od vnucinjata... koga ke se rodat... sigurno ke go nosi imeto na pradedoto...

Може и така.

-------------
I love Daphne Millbrook.

Постирано од: Biba_G
Датум на внесување: 21.Септември.2008 во 12:35
Од секогаш сум ги сакала нашите православни имиња и знаев дека миоте деца ќе имаат православно име...син ми се вика Иван,не е крстен по ниту еден дедо(имињата на дедовците веќе беа зафатени),но да не беа,сигурно ќе носеше име на некој од дедовците кои имаат исто така убави православни имиња...
Здравје,Боже и во иднина ако имам други деца и тие ќе носат православни имиња

-------------
Не е се’ така црно...Се наоѓа и по некоја плавуша

Постирано од: seka
Датум на внесување: 21.Септември.2008 во 20:41
Originally posted by zenmaster zenmaster напиша:

i jas sum krstena po baba mi, ne mi smeta do tolku(i ako site velat ubavo ime i pogodeno mi bilo), no sto samo site me sporeduvaat so nea!!!
no sepak mislam ako e ubavo imeto ke se upotrebi, no naj iskreno ne sakam toa od mene nekoj da go ocekuva a i jas od moite deca ne bi go ocekuvala

-------------
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta.

Постирано од: biljana.madrid
Датум на внесување: 22.Септември.2008 во 11:59
Mislam deka jas ne!!! imeto treba da si go odberat roditelite i da lichi na nesto. Pa i da bidi od dedoto ili tatkoto imeto barem da bidi bez nadvoresen pritisok. imeto na tatko mi ne e bas ubavo za dete ne mi se dopaga za moe dete (ILIJA) a uste pomalku na svekor mi (Gerardo) pa i nie sme za iminja sto i makedonija i tuka se ¨normalni¨. Toj ¨problem¨lugeto si go resavaat na razlichni nachini.

Majka mi se vika Vesela i mnooooogu si go mrazi imeto. Ne znam kako ja zgresile taka  

-------------
Прилепчанка

Постирано од: mamma
Датум на внесување: 22.Септември.2008 во 12:32
Mojata kerka go nosi(ama sluchajno...deka mene mi se dopadja)
imeto na nejziniot dedo...modificirano sekako.
Vo princip ne sum za toa da ZADOLZITELNO se stavaat iminja na nashi
dedovci,babi,tatkovci.....no isto i ne sum da se stavaat iminja koi voopshto ne prilegaat na preziminjata.
Na primer....hmmm...Beatriche ...Jordanovska....ili...Ana Marija...Ilievska
болен

-------------
http://imageshack.us">
Shot at 2007-06-30[/IMG]

Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 27.Септември.2008 во 21:56
Моите немаат забегани имиња ама сигурно не би ги крстила по нив...
Имам една колешка на работа која и двете деца ги крсти на некој начин по татко и а истото и брат и го стори....

Сепак ако сакам на некој од моите да е слично....би ја употребила само првата буква...

-------------
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....

Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 28.Септември.2008 во 02:45
Originally posted by mamma mamma напиша:

Mojata kerka go nosi(ama sluchajno...deka mene mi se dopadja)imeto na nejziniot dedo...modificirano sekako.Vo princip ne sum za toa da ZADOLZITELNO se stavaat iminja na nashidedovci,babi,tatkovci.....no isto i ne sum da se stavaat iminja koi voopshto ne prilegaat na preziminjata.Na primer....hmmm...Beatriche ...Jordanovska....ili...Ana Marija...Ilievskaболен

Исто... да не повтарам...
Ако е убаво името, нема зошто да не го ставам, ако мене ми се допаѓа... Ама да ми вршат притисок, никако...
Двете ќерки ми носат убави македонски имиња, лесни за пишување и изговарање во странство, ама сепак македонски и православни...
Многу се смеам кога ќе слушнам тука: Кјара Илиева... Грегори Петков... Алесио Поп-Јорданов... Маурицио Трајанов... ги има, жими се...
Од пуста желба да се претопат во средината, ги бришат сите корени зад себе...

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.

Постирано од: pagane
Датум на внесување: 29.Септември.2008 во 14:26
Да беше син би бил Атанас како татко ми, ако и да не е мегу живите.
Но е керка. И й дадов името кое мене наj ми се допага.љубов

Постирано од: RUSHKA
Датум на внесување: 29.Септември.2008 во 20:25
Toa e tradicija koja nekako isceznuva ...mi se cini...moite deca imaat iminja sto jas i mazot mi si gi odravme...sekoe dete svoja sreka, svoe ime....a i ne sakam vnucite da gi krstat po nasite iminja....treba po drugo da ne pomnat...

-------------
4ISTA SOVEST=MIREN SON

Постирано од: Zdravko81
Датум на внесување: 29.Септември.2008 во 20:50
Moже ке ставиме име на родителите, еве јас сум имењак на дедо ми, и се е океј

-------------
Луѓето имаат избор, но важно е да се држат до тој избор

Постирано од: ester
Датум на внесување: 02.Октомври.2008 во 00:32
Ako imeto na roditelite e ubavo i ubavo zvuci,ok.Nemam nisto protiv.Kerka mi ja krstiv kako jas sto sakav iako roditelite na mazot mi sakaa da se vika kako sto tie ke kazat,za zal ili sreka ne im uspea!
Jas licno go nosam imeto na baba mi i cel zivot si go mrazam imeto i koga se zapoznavav so nekoj porano mi bese sram da kazam kako se vikam!
Zatoa ne sakam da se sramat i moite deca!
Kolku i da e ubav nekoj ako imeto mu e glupavo i smotano,nekako i covekot mi stanuva takov

Постирано од: ТХЦ Манге
Датум на внесување: 02.Октомври.2008 во 01:17
Vasil i Afrodita....

Постирано од: defma
Датум на внесување: 02.Октомври.2008 во 22:27
Ако имињата се прифатливи во ова модерно време, па зошто и да не, но ако се од типот Трајанка, Стојанка, Трпана и сл - НЕ.

Постирано од: BisernA
Датум на внесување: 03.Октомври.2008 во 19:10
јас сум крстена по дедовците,... си го сакам името... но доколку би ми дале некое фацесто име,голема%20насмевка... сигурно немало да бидам толку среќна...

моите деца,... па што знам дали би ги крстила не%20знамима време за тоа да мислам среќа

-------------

Постирано од: Schatzii
Датум на внесување: 17.Јули.2010 во 12:13
јас сум крстена по баба ми...единствено ми е криво што не ја избрале пократката варијанталутина
повеќе ми се допаѓа а и скоро сите така ме викаат...а за децата,
би размислила добро и би се консултирала со партнеротсреќа

-------------
Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.

Постирано од: BellaGrandma
Датум на внесување: 17.Јули.2010 во 13:36

Неее....
Крстена сум по некоја си српска водителка
А децата....сигурно нема да се викаат...како што се викаат...родителите

-------------
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.

Постирано од: brza
Датум на внесување: 17.Јули.2010 во 13:39
retko ima vekje ,...takvi neshta,..duri po selata.изненадување

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 17.Јули.2010 во 15:12
Јас сум крстен по дедо , ни малце не ми смета името дури и среќен сум што ми го туриле тоа име....А моите деца ако ги имам не сакам да го носта името на едниот им дедо ...

-------------
I'm out bcz of pathetic around here

Постирано од: Џо
Датум на внесување: 17.Јули.2010 во 16:43
Ја сум крстен по вујко ми (лесна му земја)...
Ама не би ги крстил своите деца според некого освен ако не ми се свиѓа името.

-------------
Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Постирано од: LiDivio
Датум на внесување: 17.Јули.2010 во 16:57
Јас сум крстен по прадедо ми. И задоволен сум со името (и да не сум тоа ти е). Јас не би ги крстил децата по родителите и роднини.

Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 17.Јули.2010 во 17:16
имиња на деца по родителите?
не!
детето е нов човек а секој нов човек треба да си има ново именамигнување

-------------
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 17.Јули.2010 во 18:10
Најселски ми се оние комбинации кои некои членови веќе ги наведоа странски имиња со домашни презимиња.
Ги мразам сите имиња кои ме асоцираат на домашни миленцици како Теа, Леа, Мона, Дона и сл.
Од машките имиња веќе ми прекипе од Тео, Лео (повторно кратенки некојси) Лука и Матеј (аман веќе) и Матеја.
Уште поглупави ми се странски имиња измислици, кованици од имиња, овошја, зеленчуци, предмети итн.

-------------
Beauty fades, dumb is forever

Постирано од: Omar
Датум на внесување: 17.Јули.2010 во 18:14
haha bas se imame smeeno, jas imam kazano na moite deka moite deca bez razlika kakvi se (maski - zenski) ke imaat dve iminja... Ednoto ke im bide arapsko a ednoto makedonsko ali pomoderno...

-------------

Постирано од: fiks
Датум на внесување: 17.Јули.2010 во 18:18
Според мене нема ништо лошо во тоа децата да наследат име по дедовци и баби.
Крстен сум на дедо ми и не гледам ништо лошо во тоа,доколку името е прифатливо.
Сега не сакам имиња ептен старовремски што би се рекло,како Стојан,Трајко,Трпе или Темеле.

Исто се сложувам со Глен дека премногу глупаво е да му дадеш име на своето дете од тие што ги наведе Глен,како на куче да ми се обраќаш.

-------------
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Постирано од: Omar
Датум на внесување: 17.Јули.2010 во 18:31
Originally posted by Glenn Glenn напиша:

Најселски ми се оние комбинации кои некои членови веќе ги наведоа странски имиња со домашни презимиња.
Ги мразам сите имиња кои ме асоцираат на домашни миленцици како Теа, Леа, Мона, Дона и сл.

Од машките имиња веќе ми прекипе од Тео, Лео (повторно кратенки некојси) Лука и Матеј (аман веќе) и Матеја.

Уште поглупави ми се странски имиња измислици, кованици од имиња, овошја, зеленчуци, предмети итн.

Luka i Matej se bas simpaticni iminja spored mene...
A za drugovo delumno se soglasuvam...   

-------------

Постирано од: laki_bu
Датум на внесување: 23.Август.2010 во 01:34
Jas sum krsten po dedomi Milojko ....i on bil lud ko jas ........Pa me vikaat ludi milojko

-------------
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....

Постирано од: Командантица
Датум на внесување: 23.Август.2010 во 02:12
Моето име ми е дадено по баба ми..
може да се каже дека е ретко име, не е лошо но е грчко изненадување
и затоа не се согласувам со тоа -имиња според дедовци,баби..
секое дете е нов живот и нова личност, и би требало да си има ново име!

-------------
..Живеам за да умрам..!

Постирано од: Charmedgirl18
Датум на внесување: 23.Август.2010 во 10:22
моето име не е по ниедна баба, прабаба...и моето име може да се каже дека е ретко кај нас, и не си го сакам.но, без разлика на моето, мислам дека треба на децата да им се даваат посовремени имиња, а не по некој член на семејството...

-------------
I'm not afraid to take a stand
Everybody come take my hand
We'll walk this road together, through the storm
Whatever weather, cold or warm
Just let you know that, you're not alone

Постирано од: Tiggy Vicious
Датум на внесување: 23.Август.2010 во 10:52
Моите родители немаат некои затуцани имиња од типот: Стојанка, Петранка, Перса... Трајчо итн.

Ама сепак, не би дала нивно име на мое дете. Не би.

-------------
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality

Постирано од: Pannet
Датум на внесување: 23.Август.2010 во 11:03
Познавам една Полиера, 100% по баба и е крстена. Арно сите Поли ја викаат.

Датум на внесување: 23.Август.2010 во 11:50
Originally posted by Charmedgirl18 Charmedgirl18 напиша:

...мислам дека треба на децата да им се даваат посовремени имиња, а не по некој член на семејството...

кул А што ако дедовците се викаат Роберт и Џек, а бабите Џенифер и Шенон... голема%20насмевка

Датум на внесување: 23.Август.2010 во 12:03
епа јас ќе ги крстам Josh & Johnny, Melinda & Alyssa

-------------

Датум на внесување: 23.Август.2010 во 12:18
Originally posted by Tiggy Vicious Tiggy Vicious напиша:

Моите родители немаат некои затуцани имиња од типот: Стојанка, Петранка, Перса... Трајчо итн.

Ама сепак, не би дала нивно име на мое дете. Не би.

Ти не би, ама мажот ти сигурно ќе го искористи тоа и ќе даде име на детето од своите родители, на пр... Ристана, Стојадинка, Бомбонел, Радојко, Трпана, Станимирка, Волкашин, Стаменко...голема%20насмевка Мала шала, Тиги.да

Датум на внесување: 23.Август.2010 во 13:08
Аааа јок.
Ако е така, нека прави деца, парталите и надвор.

-------------

Датум на внесување: 23.Август.2010 во 13:30
Цццц, ве читам и не можам да се начудам.

Децата се дар. Па било какво име и да имаат. Има ли нешто поубаво од едно бебенце, макар и Митра или Ристанка да се вика

-------------
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.

Датум на внесување: 23.Август.2010 во 13:38
Originally posted by ФорумскаБаба ФорумскаБаба напиша:

Цццц, ве читам и не можам да се начудам.

Децата се дар. Па било какво име и да имаат. Има ли нешто поубаво од едно бебенце, макар и Митра или Ристанка да се вика

еј бабичке, ако си го крстиш внучето Митра, јас ќе се прекрстам во Трпана

-------------

Датум на внесување: 23.Август.2010 во 13:42
Charmed

А може и ќе го крстам

Сакав да кажам..сите се запнале името па името. А не гледаат дека самото човече е многу поважно од името. Радоста, среќата..моментите поминати со тоа детенце се многу поважни од името. Затоа реков..макар и Митра да се вика, мое е. Јас сум го родила. Не го сакам името, туку детето.

-------------

Постирано од: fiore
Датум на внесување: 23.Август.2010 во 13:50
Bas zatoa sto si gi sakam decata im staviv ubavi iminja.A za nicij ater ne krstiv dete so ime sto ne mi se dopagja.Vo nikoj slucaj toa ne znaci deka ne gi pocituvam roditelite,kako sto nekoi mislat.

Постирано од: Lithium
Датум на внесување: 23.Август.2010 во 14:03
Ај по татко ми може некое од децата, ама па по името на мајка ми не би рекла....
Какви се модерни имиња има денес, нема шанси да го зацрнам детето со имиња од типот Стојан - ка, Трајанка, Трајчо, Митра, Петра, Цвета итн плазење

едит: Всушност, денес на пример некои имиња што се модерни за неколку години можеби нема да бидат, којзнае какви не имиња ќе излезат изненадување 

П.С. Ама никогаш не би го крстила детото Вувузела плазење

-------------
You think you are perfect? Well, try walking on water...

Постирано од: volkswagen
Датум на внесување: 23.Август.2010 во 17:37
Стварно... греота е бе да го запустиш од старт...

Глеам некое чупе симпатично мислам, онака... и ај ќе се запознајш, ко че ти кажи некое име ќе ти се одмили и чупе и све... абе дај луѓе... да ти е срам да кажиш како се викаш...

ПАЦА, ПЕРСА,САТЕЛИТКА (озбилно, има една)... аман бе... малку вака осет да се покажи

-------------

Датум на внесување: 23.Август.2010 во 17:51
Originally posted by volkswagen volkswagen напиша:

ПАЦА, ПЕРСА,САТЕЛИТКА

смеењегазење%20од%20смеење

Датум на внесување: 23.Август.2010 во 17:57
има и Балерина.... вауу... која чест е да се викаш такааагазење%20од%20смеење

-------------

Постирано од: *moon*
Датум на внесување: 26.Септември.2010 во 01:21
Originally posted by volkswagen volkswagen напиша:

има и Балерина.... вауу... која чест е да се викаш такааагазење%20од%20смеење

свашта, човече не ми се верува дека може до толку.............ЛУДОСТ

Датум на внесување: 26.Септември.2010 во 01:27
Комшија мој веќе не го признава својот син оти не го ставија името на дедово...
А името му е Сазде
Многу се нервирам од оваа тема

-------------
И бричот падна на колена пред зборот:

Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв

Постирано од: ANITA11
Датум на внесување: 26.Септември.2010 во 21:38
лутина...изненадувањеlele gluposti....

-------------
druzhba si e druzhba,a sluzhba si e sluzhba...

Постирано од: annaja
Датум на внесување: 27.Септември.2010 во 02:45
Да кажам од мое искуство.Јас го носам името на баба ми и не ми смета и порано и сега,ама ми беше чудно кога она умре.И сега замислета на плочата го читав фактички моето име и презиме.Сега веќе не, затоа што сум мажена и носам друго презиме од сопругот.А друго,на почетокот баба ми се противела затоа што „наводно“ снаите ја мрзела па кога ќе ме викале на име ќе викале пусто име да ти остане хахаа

Датум на внесување: 27.Септември.2010 во 15:41
Јас со гордост го носам името на баба ми. Едниот син ми е крстен по свекор ми. Не сум противник на крштевање по баби/дедовци. Ко ќе станам свекрва нема да инсистирам ама онака од време навреме ќе си кажам дека ми се допаѓа традицијата внучка да носи име на бабаголема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 27.Септември.2010 во 16:00
Јас го носам името на прадедо ми, не ми смета тоа. среќа

А дали ќе ги крстам моите деца по моите родители... не%20знам ...ако ги крстам (не во цркваплазење), ќе напишам тука обавезно. среќа

Постирано од: vili2121
Датум на внесување: 28.Септември.2010 во 23:53
niti me krstile po babi ili dedovci, niti go krstiv po dedoto ili babata

sega mi ostana samo malku da go modificiram prezimeto
i tuka ima da zaglavam vo "dokazuvanje" deka podobro e taka

-------------
Скапа е мудроста што се плаќа со искуство

Постирано од: sneska_v
Датум на внесување: 30.Септември.2010 во 19:43
a ime kockaгазење%20од%20смеење

Постирано од: mariija
Датум на внесување: 01.Октомври.2010 во 08:07
nikako

Постирано од: sneska_v
Датум на внесување: 06.Октомври.2010 во 18:20
kocka,trendafilka,strahil,rojkoo,asparuxизненадување

Датум на внесување: 06.Октомври.2010 во 18:34
stanko , trpko...grozdan,...divota be....изненадување

-------------

Датум на внесување: 06.Октомври.2010 во 20:46
Еј луѓе...
Јас пред некој ден дознав дека сум крстена по прабаба ми која била некоја јака типка, висока и слаба и така со темна коса и очи и жената се мажела неколку пати (у превод: др**а)

-------------

Постирано од: BisernA
Датум на внесување: 06.Октомври.2010 во 21:46
Originally posted by mrzla mrzla напиша:

Комшија мој веќе не го признава својот син оти не го ставија името на дедово...
А името му е Сазде
Многу се нервирам од оваа тема

дали мислиме за истата личност ех,... пуст нека остане малиот град

иначе, требало мене да ме крстат по едната баба,... ама нешто отишло наопаку.... па сум целина од дедовите имиња

-------------

Датум на внесување: 06.Октомври.2010 во 22:16
Аааа многу убаво се  читаат овие модерниве имиња со презимињата
пр. Теа Крушокривовска
Мија Крпаревска
аман луѓе, името си оди со презимето, со поднебјето и наследството.изненадување

-------------

Постирано од: Calipso
Датум на внесување: 06.Октомври.2010 во 22:51

Аааа многу убаво се  читаат овие модерниве имиња со презимињатапр. Теа КрушокривовскаМија Крпаревскааман луѓе, името си оди со презимето, со поднебјето и наследството.изненадување

Така е мамче

-------------
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker!

Постирано од: vili2121
Датум на внесување: 15.Ноември.2010 во 16:59

Аааа многу убаво се  читаат овие модерниве имиња со презимињатапр. Теа Крушокривовска Мија Крпаревскааман луѓе, името си оди со презимето, со поднебјето и наследството.изненадување

EEEE tuka doaga do izraz kreativnosta

kovanici od iminjata na dedovcite, babite vo sovremena varijanta

jas za mene smisliv T.E.za sin mi

KARL von TIHOV

-------------
Скапа е мудроста што се плаќа со искуство

Постирано од: FeaR
Датум на внесување: 15.Ноември.2010 во 17:25
da si go unakazam za cel zivot deteto? no thx

-------------
"А ти поарен да не си?" -македонски начин на прифаќање критика

Датум на внесување: 27.Април.2011 во 02:06
Малку си го ставив прстот на глава (оној средниот, што вика цацко, за тоа му била намената плазење)... и си викам : Може бе...

Глеј сеа .... Јас се гордеам со сите мои претци (и по татковска и по мајчина линија) и радо би носел име на некој мој прадедо. Обновување на сеќавањата за корените на фамилијата - да , но никако барање на некоја поранешна личност од новата.

И покрај тоа што сум роден на Дуовден , не сум го добил името на дедо. Ете, мама и тако одлучиле за нешто сосема поинакво и по Руско, но сепак и со Западњачка варијанта како кратенкаплазење

Што има страшно во имињата Божидар (од Божо) , Владимир, Димитар (од Диме) , Михаил, Никола, Ѓорѓи (иако јас не ја сакам баш многу буквата Ѓ сама по себе)... Во имињата Марија, Божица, Душица (модифиц. од Душанка) ... Сето се ота имиња што се провлекувале низ минатото, но сепак не се пикирани како и Трпе, Трајанка, Кирче...

Со мали модификации или правилна форма од заостанато и истрошено име ќе добиеш тренди именце, кое е веќе несекојдневно.

А и тоа , некако , длабоко потсвесно навлекува дека имаш некој пред тебе и благодарение на него ти си сега тука. Те потсетува „чиј“ си ти и дека не си паднат од круша. На секого би му било стварно мило да знае дека некој негов внук е крстен по него. И тебе ќе ти биде милонамигнување

Имаше една случка: Синот му ветил на таткото дека ќе го крсти детето по него. Арно ама , ко се родило внучево,  му текнало дека не сакаат да се вика по дедово. И дедово ко што бил намерачен да се викаат исто со внукот, зел си го сменил неговото името.

И така... сите среќни  , и волкот сит, и овците на бројголема%20насмевка

-------------

Постирано од: pajser
Датум на внесување: 07.Мај.2011 во 15:14
 кубење%20коса a shto toa vi smetaat iminjata po babite i dedovcite лутина., samo dodeka ste mladi na edna rabota ne mislite ., deka i vie ke bidete dedovci ili babi eeeeeee togash da ve vidam чекање намигнување

-------------
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana

Постирано од: ANITA11
Датум на внесување: 16.Мај.2011 во 19:35
ni slucajnoизненадување

-------------
druzhba si e druzhba,a sluzhba si e sluzhba...

Постирано од: minlan
Датум на внесување: 16.Мај.2011 во 19:43
nema sansa

-------------
burn tire not your soul

Постирано од: FeaR
Датум на внесување: 16.Мај.2011 во 20:11
nikako toaголема%20насмевка

-------------
"А ти поарен да не си?" -македонски начин на прифаќање критика

Датум на внесување: 17.Мај.2011 во 09:57
 abe vie site ste poulaveleсмеење a sho mislite site vie sho si imate sinchinja., eden den nema da se storite svekrivi i svekori., buuuuuплазењенамигнување

-------------

Датум на внесување: 17.Мај.2011 во 16:06
pa?.изненадување

...i sega,...nekoe detence ke treba da  se machi cel zivot so moeto ime ,a?

-------------

Постирано од: viktorija123
Датум на внесување: 17.Мај.2011 во 16:50

Pa neli, imeto ne go praveshe chovekot...

-------------
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.

Постирано од: lotus flower
Датум на внесување: 14.Ноември.2011 во 18:56
Kerka mi e krstena po mojata majka.

-------------
~Live the life you love, love the life you live~

Постирано од: saguaro
Датум на внесување: 16.Ноември.2011 во 19:51
И мојата, оти осеќав дека енергетски така треба да биде.

Датум на внесување: 21.Мај.2012 во 23:27
Мислам дека е подобро да не носат име ни на едните ни на другите.
Името не го прави човекот, но после се..не сакам ни да се потсетам на некои имиња.

-------------

Датум на внесување: 18.Јули.2012 во 07:34
,,,,i na prviot ,,,i na vtoriot,,,,смеење,,,a vtoriot ,i,+ na majka mu,,,/ovoa ko zagatka mu doagja,,/,,,

-------------

Постирано од: BiBi_G
Датум на внесување: 16.Мај.2013 во 13:12
Originally posted by Biba_G Biba_G напиша:

Од секогаш сум ги сакала нашите православни имиња и знаев дека миоте деца ќе имаат православно име...син ми се вика Иван,не е крстен по ниту еден дедо(имињата на дедовците веќе беа зафатени),но да не беа,сигурно ќе носеше име на некој од дедовците кои имаат исто така убави православни имиња...

и така јас пред 4 месеци си станав мајка на женско бебе и си ја крстив Анастасија... нека ми простат бабите ама ни едната ни другата не ми имаше име по мој мерак па затоа си одбрав сама

-------------

NO MATTER WHAT WILL HAPPEN I WILL ALWAYS SMILE!

Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 16.Мај.2013 во 13:17

Честито, да ти е жива и здрава големо гушкање
Посебно ми се допаѓа името, исто како мојата малечка.... а не е на ниедна од бабите
среќа

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.

Постирано од: BiBi_G
Датум на внесување: 16.Мај.2013 во 13:22
  фала ти, саде убавини да ти се враќаат големо гушкање
а името е преубаво православно ... Анастасија по  православниот именик значело Воскресение

-------------

NO MATTER WHAT WILL HAPPEN I WILL ALWAYS SMILE!

Датум на внесување: 16.Мај.2013 во 23:40
Originally posted by Biba_G Biba_G напиша:

- zarem e zabraneto da se povtori imeto na dedoto kaj ...od drug deca?збунетост

...poznavam eden shto  na negovi deca  od dve zeni, im ima staveno isto ime.

-------------

Датум на внесување: 17.Мај.2013 во 02:51
Ако е православно и не е наметнато од старите како некое правило дека така треба да биде....ок е

Јоана е името на ќерка ми...комбинација од моето и името на мажот ми
тоа беше моја идеја

Мило ми е Биба за ќеркичката голема и здрава да ти расте

-------------
И бричот падна на колена пред зборот:

Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв

Датум на внесување: 17.Мај.2013 во 08:32
,,,,aj,,,,,aj,,,,,da si ischekate ,,,se shto praite sega na mladi godini,,,dajbozhe ,,,vash*te ,,da vi vrakaat ,,,ni poeke ,,,ni pomalku,,црвенеење,,,,намигнување

-------------

Постирано од: vivi1
Датум на внесување: 17.Мај.2013 во 08:33
neka si gi vigaat decata koja kako saka
koj si ragja toj si bira ime ...nema diskusija tuka

-------------
vivi

Датум на внесување: 17.Мај.2013 во 08:38
Originally posted by vivi1 vivi1 напиша:

neka si gi vigaat decata koja kako saka
koj si ragja toj si bira ime ...nema diskusija tuka
,,,,,
,,,тајм аут,,,kako da ne,,,/големо гушкање/,,,,,da si gi jadesh ush*te,,,ili ke bide ,,po moe ili jas kako ke kazham,,,смеење

-------------

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk