![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 106107108109110 146> |
Автор | |
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
недостижен херој
да достигнам недостижносамо еден денсите ќе знаат дека сум херојносамо јас ќе знам како еда си недостижен херој
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Штрковите заминаа
штркот ја изеде змијата змијата ја изеде жабата жабата го голтна клучот и да сакам не можам да те пуштам на слобода ![]() |
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Галениче
Те накитив како новогодишна елка, Како свадбена торта, Како влашко муле, Со суперлативи и епитети, Со потенцијали и капацитети, Со вештачки цветови и лажни медали. Те китев и тормозев Како разгалена татина маза На која и подариле кутре Што ќе го трпи демонскиот садизам На неговата слатка господарка Која со невин глас Му пее последна приспивна Стегајќи ја свилената панделка Сè поцврсто. |
|
![]() |
|
mileg ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
Нерези
Во секој заглед занемена големина во сека мисла победа над невремето и одвед ваше сум вчера |
|
![]() |
|
Stojadin Lord ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Јуни.2008 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 128 |
Stojim tako sm
usran od paniku i stra stojim.. a kd tamo daleko vidim jednu zutu mrlju........... da prijatelju, pa toj s enase sunce sja! |
|
![]() |
|
Stojadin Lord ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Јуни.2008 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 128 |
Krtarica
Mala je to zivotinjka puna buve i smrada al tola danu i nocu, tola do posljednjeg dana |
|
![]() |
|
evo mene u sumicu,
u c-duru muke tegnem, ruke mi do zemlju svisle kolenice mi sve u stari septik skisle A ja, sve tako u c-duuuuuuuuuuruuuuuuuu jao, prijatelju muka je to golema.... slaninu i ono malo ovce glave stomak su mi pokidale od one mrsne slave Ah, da me je bar baba malo za mev stisla... |
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Pulvis et umbra sumus
(Прав и сенка сме) За воздухот меѓу паузите од говор се раскрилив со восочни крилја... За допир со видливото меѓу два духа се испружив со раце од песок... Вечност ли ти треба за да дознаеш дека никој не тргнува од станиците и никој не полетува од аеродромите? Ѕвезда е збор измислен од поет, кој трагајќи по светлина, мерел агли на влажни подруми. Поезија ли ти треба за да дознаеш дека љубовта е небесна храна што ветрот ни ја раздава во трошки, оти секогаш лакомо ја јадеме...? Изменето од Quentin - 05.Октомври.2008 во 15:05 |
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Градови
Сите битки ги завршувам со спуштен меч, штом ветрот ги залепува на стаклото твоите воздишки, лишени од мислата за мене. Му плаќам на сонот да ми го избрише ликот од очите на странците, што поминуваат покрај мене, без да трепнат. Не дишев. Се заклучив во одајата, од чија клучалка се гледа пламен. Надвор допира звукот од металот што го расчешлувам и рикањето на вулканите што хефестовски ги скротувам. Таму, од темел ги подигам градовите под чии светла се гушкавме. п.с Се извинувам што ме немаше. Имам многу за пастање, па ако сакате да прочитате нешто повеќе бујрум на стариот блог (www.transcendence.blog.com.mk) и новиот (www.poetryandbeyond.blog.com.mk). Изменето од Quentin - 05.Октомври.2008 во 15:37 |
|
![]() |
|
This
What you can get from this Is just a tiny peace Of what you really miss To feel complete To feel complete. So what you really need Is not a grain nor seed But fresh ‘n’ real fruit To fill your hand and sooth The sting of emptiness The sting of emptiness |
|
![]() |
|
илузија
нечија песна ме разбуди од сон ги отворив очите затрепери воздухот ја тргнав покривката предизвикав бура стапнав на земи се затресе светот се исправив простум се распука небото упс! - прошепотив и тресна гром песната заврши и сè е по старо ... хм, ми се причинило |
|
![]() |
|
Есен
Дождовите мирисаат на прегорено лето. Чекориме по жолтата смрт на лисјата. На врвовите од твоите прсти се искачило студенилото, и тие се поклонуваат пред својата потреба да ги згреам со еден единствен здив, прероден во збревтаноста на поточињата што се слеваат по мокрите улици и измешан со топлиот мирис на ајвар што старата бабичка од спротива, го наследила како завет од мајка си. Добро е што и оваа есен, ти си под мојот чадор. |
|
![]() |
|
nemo84 ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Young Modern Регистриран: 24.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 500 |
Длабока Земја
Заразна темница покрај ужасна бара на човечки глави Таа просто лебдеше по земјата, додека нејзината коса сјаеше Злото танцуваше, мефистотел запишуваше Но таа земја беше недостижна, таа беше многу длабоко. Црниот витез ладнокрвно изгоре,без преседан Без човечки вовед, само болен инстинкт Алфа и омега со страст доволно силна да го заслепи богот Но сепак сирачиња на темнината. Маглива пот од изедени срца, к*рва на страста во вечниот пад Мрачен поглед со недопрени кругови, татковиот недопрен грев-горчлив отров со сласт Повторно во градината, повторно самотијат а. |
|
![]() |
|
![]() |
|
Х х х Кога ќе заминеш Да бидам корката леб Во твојот џеб Да бидам вода во твоето око Да бидам камче во твојот чевел За да не бидеш гладен За да имаш бистар поглед За да немаш мир. |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 106107108109110 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |