![]() |
|
Форум & реалност |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112 53> |
Автор | |
mmomirovski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 15.Септември.2008 Локација: Tuvalu Статус: Офлајн Поени: 1219 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
којсумјас, луѓето си бараат утеха, ако неможат на друго место, овдека... психијатрите, кај нас уште се табу тема, на државен вистинско внимание чисто сумњам дека ќе му даде, а секој неможе да си дозволи приватен, понекогаш човек да лечи фрустрации е подобро тука, отколку да налеташ на него ископлексиран :)
|
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
...cudo edno kolku site sme psihoanaliticno strucni... zaboravame eden mnogu vazen fakt...nie sme od jugot na balkanot, nie sme od Makedonija kade ne ni treba posebno pretstavuvanje i zapoznavanje da staneme prijateli ili neprijateli. Gi gledame na TV, a nekoi videle i vo realnost kako Londoncani (gi zemam niv za primer) cekaat po 2 cas na stanica, molcat, pokrieni glavite so cadori ili licata zad vesnici. Kaj nas, bilo vo red za nekoj deficitaren proizvod, vo red na lekar, na pazar, vo mesara, vo banka po penzija, vo taxi...sekade vednash se naogaat sogovornici, istomislenici iako ni ime ne si znaeme. Zoshto bi se razlikuvalo na forumov, zatoa shto sme zatskrieni zad nekoi nikovi. Cudo ili ne , takvi sme si nie cudele vie ili ne, i tokmu vo toa e nashata ubavina, nashata srdecnost. Moja prijatelka letovo koga beshe tuka mi zboruvashe katadnevno deka tamu, vo Avstralija i nedostasuva tokmu ova nashe maalsko, gradsko, nashe ziveenje i muabetenje. I forumov i muabetenje.
![]() |
|
![]() |
|
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Колку што разбрав... сакаш да кажеш дека форумот е сепак реален одраз... на нашето секојдневие... само не ми е јасно зошто тоа има врска со... стручноста во психоанализа....која изгледа е поврзана со фактот дека сме југот на балканот... ![]() Изменето од којсумјас - 18.Септември.2008 во 00:06 |
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
само не ми е јасно зошто тоа има врска со...
стручноста во психоанализа....која изгледа е поврзана со фактот дека сме југот на балканот... ![]() ... mislev na toa deka kolku i da se macime da analizirame... se se sveduva deka nie sme nie...i vamu i tamu... ![]() Изменето од mamamd - 18.Септември.2008 во 11:41 |
|
![]() |
|
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Se slozuvam...nie sme si nie.. No ne se slozuvam so toa deka ne treba da se macime da analizirame... Togas sto ke ni e forumot... ![]() |
|
![]() |
|
... ne mislev da ne si pravime muabet...
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Форумот го гледам како место за интерактивна забава, луфтирање и дружење, па макар и за монолог во друштво.
Во реалноста сум отприлика истата само со поголема самоконтрола од логички причини за кои е свесен секој нормален член на општеството. Кажано со фотографски јазик, на форум не сум негатив од сликата. Кога сум поостра, тоа е едноставно резултат на луксузно препуштање на она „со кој си – таков си“. Па форум е мајка му стара, не е фирмата каде работам или родителска средба. Но, создавањето непријатели и поделби на форум ми е бедна работа, која само покажува колку нечиј живот е мизерно празен или промашен. Таквите ги сожалувам, не ги гледам како непријатели. Би било премногу смешно. |
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Да бев сега студент на психологија, форумов ќе ми послужеше како најдобар учебник...
|
|
![]() |
|
Палестинец ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Форумов за мене е се....бидејќи немам ни реалност ни иднина.
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
А јас бегам од минатото
![]() |
|
![]() |
|
Delicia ![]() Сениор ![]() *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
.....po poslednite sluçuvanje na forumov ,samiot zakluçok se nametnuva..............nekoj ja mesa realnosta so virtualnosta.......a zosto.......frustracii,leçenje komleksi ,dokaz na nekoja si moç.......
![]() ....zalosno
![]() |
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
![]() |
|
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
...so poslednite slucuvanja se vide koj e koj i koj e kakov i na forumot i vo realnosta...!
![]() ...baram moira da se vrati nazad!...bez nea navistina ne e interesno...,pogotovo vo politika..
![]() |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
![]() |
|
apce ![]() Сениор ![]() Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
e zatoa sum poveke seirdzija otkolku sto pisuvam a i ako pisam toa e samo zezancija da pomine vreme
![]() |
|
apce
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
A ja sum poise drkadzija i u meguvreme si pisuvam da mi pomine vreme
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112 53> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |