IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Што е смислата на животот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што е смислата на животот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3233343536 115>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Статус: Офлајн
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2008 во 11:22
smislata ne zivotot e sekoj da si go pronajde svoeto mesto pod sonceto,vo vid na katce vo koe ke mu se ostvarat sonishtata za mir vo dushata i ljubov so negovata srodna dusha
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2008 во 20:08
Хм...нема, ама мора да најдеме како кога ќе ја видам мојата симпатија како натртена пружа веш, а тие како да ми велат- Фати ме, фати ме - ама реалноста е сосем поинаква кога зад неа ќе се појави оној нејзинион т.е. попрво ги забележувам неговите влакна што му виреат од носот како букет за осми март, а смрдеата од неговите мишки доага дур до најблиската противпожарна службена станица кои залудно трошат гориво обидувајќи се безуспешно да го пронајдат изворот на смрдеата меѓу мрша и запалена гума. И така како лисицата што не можела да го досегне грозјето си се утешило - Абе шо го ебам, ионака е зелено- , така и јас на овој нејзиниот како успеав да му најдам триста мани и на нејзе и најдов во смисол дека мора да е перверзна штом е со него, а ја не сум таков, не сум баш нај, нај, ама сум мегу подобрите, ако не и најдобар, а башка и скромен, ако не и најскромен.
Не е поентата да бидеш најдобар, најубав и најбогат зошто знаеме дека се глупи и не знаат да живеат, повекето ние што сме нешто подолу така мислиме, а штом повеќето така мислат значи така е. Е сеа некој злобен јазик би рекол дека е тоа масовна хистерична злобност, ама тоа е сигурно полтрон што душата си ја продал на душманот. па шо ако купил бесна кола оти им се улизува, ама тој нема карактер, а ние имаме...
Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2008 во 18:18
Smislata na zivotot e vo sonot.
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2008 во 20:40
Da ima Misla.
Кон врв
RUSHKA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јануари.2008
Поени: 2837
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2008 во 16:02
Samo da ne pomine zivotot....barajki ja smislataголема%20насмевка
4ISTA SOVEST=MIREN SON
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2008 во 16:36
Originally posted by RUSHKA RUSHKA напиша:

ili....barajki ja smislata na Zivotot ne gledame deka toj teche i bez smisla

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
RUSHKA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јануари.2008
Поени: 2837
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2008 во 16:55
Originally posted by mamma mamma напиша:

Originally posted by RUSHKA RUSHKA напиша:

ili....barajki ja smislata na Zivotot ne gledame deka toj teche i bez smisla

Tokmu takaсреќа
4ISTA SOVEST=MIREN SON
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2008 во 19:26
... vtorava polovina na ovoj mesec za mene zivotot e piperki peceni...piperki lupeni...piperki meleni...piperki...piperki... e...z....majcin...
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2008 во 19:30
smislata na zivotot e da izlupish i da spremish mnogu piperki i da naprash razno razni zimnici za da nema gladni po svetov...bash ko mamamd
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2008 во 20:26
Da naucime da go cenime sekoj moment i da ne go trosime zaludno...zosto samo koga bi doznale deka ni ostanuva uste malku vreme da staneme svesni kolku go sakame zivotot i togas da go ziveeme vo poln zdiv,koga mozeme da ne propustime ni sekunda od nego
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2008 во 21:01
Originally posted by fiks fiks напиша:

smislata na zivotot e da izlupish i da spremish mnogu piperki i da naprash razno razni zimnici za da nema gladni po svetov...bash ko mamamd

Nmaerno da pravis ajvar za da te kaznuvaat i so tie pari drzavata da zakrepne
Кон врв
Cinik Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 24.Септември.2008
Поени: 58
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Cinik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2008 во 17:05
Смртта.
Кон врв
Опитен Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Септември.2008
Поени: 699
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Опитен Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2008 во 12:14
Да, но ако смртта се сфати како почеток на нов живот, а не крај на животот.
Тогаш вистина ќе внуимаваме и на своите мисли и ќе нема зло во светот.
Господи Исусе Христе помилуј не
Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2008 во 21:48
Поздрав - b.t.w. не Читам коментари -

Смислата на животот е да ИМА СМИСЛА

Изменето од Tetratka - 25.Септември.2008 во 21:49
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3233343536 115>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.