|
ДОБРИ ВЕРНИЦИ НАСПРОТИ ДОБРИ АТЕИСТИ |
Внеси реплика | страница <1 9101112> |
Автор | |
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
po idiotski text retko se naogja BRAVOS majstore se nadminuvas |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мессенгер...опширно околу Религијата,атеизмот,хомо-а и би-сексуалноста...како и др.мали ситници ке прочиташ овде
http://sataniel.blog.com.mk/node/71200 Изменето од alan ford - 17.Септември.2008 во 00:37 |
|
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|
Shaxito
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас сум атеист, таков ме дал GOSPOD, не можам тоа сам свесно да го сменам. |
|
''Ceni se samiot ako sakas da te cenat i drugite''
|
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зашто на Господ,Дедо Боже,или Малата дебела у црвено секогаш се гледа како на нешто одамна детерминирано без можност уопште и да се спори...или што би рекол Брено /грчки војсководец-387-п.н.е/ vae victis
|
|
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
He, he... pa toa e dogmata.
Ako nekoj e interpretiran kako sovrshen, nepogreshliv, seznaen i semokjen, kako mozhe da mu se napravi revizija? I koj ke ja napravi? Zatoa chovekot samo ke slusha i glavata ke ja drzhi navednata. Ova e moshne interesno za diskusija i eden den ke otvorime tema na koja ke mozheme malu podetalno da pomuabetime. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
GospodBog
Група Регистриран: 17.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 43 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има само Еден што е добар
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I koj e toj?
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
_Зошто ме наречуваш “Учителе добар?“ Добар е само Единиот Бог. Со овие зборови Исус му се обраќа на еден човек кој дошол при Него да бара совет од Него како да наследи вечен живот . Тој е Тој.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Znachi site drugi ne se dobri, taka?
P.S. Nastrana sto , onaka kako sto e preneseno vo evangelieto, eksplicitno se potencira razlika i podelenost megju Isus (sin Bozhji) i Bog (otec). Mene voopshto toa ne mi prechi bidejki site sme Bozhji deca i vo kontekst na Isusovite propovedi seto toa pravi smisla, no za teologijata ova pretstavuva ushte edno mesto kade sto treba da napravi verbalna egzibicija za da ja opravda dogmata za edinstvoto na Svetoto Troistvo. Изменето од Messenger - 17.Септември.2008 во 19:46 |
|
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e vidis nie ne sme ograniceni
vikame ima kupishta dobri |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
GospodBog
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сите згрешија и лишени се од славата Божја
|
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
???
GospodBog, ni trebashe eden chlen kako tebe. Sega znaeme deka site otidovme jabana. Dzhabe usovrshuvanje, dzhabe molenje, dzhabe muabeti i prosvetluvanje. Site sme lisheni od bezuslovnata i bezgranichnata Bozhja Ljubov i proshka vo koi slepo veruvavme sledejki go Isus, apostolite i ushte duzina drugi vernici ! P.S. Znam deka i ova go citirash od Biblijata, no taka izvadeno nadvor od kontekst i objaveno kako parola ne znachi mnogu... barem za mene. |
|
|
|
GospodBog
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Но поради Својата милостива благонаклоност, Бог не прогласува за праведни. Оправданието ни е подарено преку откупот што за нашите гревови го плати Исус Христос. |
|
GospodBog
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не е од дела, за да не се пофали некој.
|
|
Внеси реплика | страница <1 9101112> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |