IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ДОБРИ ВЕРНИЦИ НАСПРОТИ ДОБРИ АТЕИСТИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ДОБРИ ВЕРНИЦИ НАСПРОТИ ДОБРИ АТЕИСТИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 9101112>
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 00:32
Originally posted by postariot brat postariot brat напиша:

1. Bidejki nie vernicite za sebe ne mozeme od skromnost da kazeme deka sme dobri, bidejki samo eden e dobar togas nie koga pravime dobro toa go pravime vo negovo ime sto znaci deka ne nie ami Bog pomognal.
2. Bidejki ne treba da sudime toa znaci deka ne treba da im kazuvame na ateistite kolku se ednostavni, obicni, covecni lugje ami treba da gi ostavime sami da uvidat neka ovaa tema bide mesto kade tie bi mozele da ja branat tezata deka ima dobri ateisti.
  P.S.-mozat da ni dadat i primeri za dobri Ateisti.

po idiotski text retko se naogja
BRAVOS majstore
se nadminuvas
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
alan ford Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Регистриран: 02.Март.2008
Поени: 10782
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 00:36
Мессенгер...опширно околу Религијата,атеизмот,хомо-а и би-сексуалноста...како и др.мали ситници ке прочиташ овде
http://sataniel.blog.com.mk/node/71200

Изменето од alan ford - 17.Септември.2008 во 00:37
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
Кон врв
Shaxito Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2008
Локација: Macedonia
Поени: 260
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Shaxito Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 00:37
Originally posted by alan ford alan ford напиша:

...пред десетина минути добив лп со следнава примедба- "За ова сосем си во право додека неутрално ги разгледуваш работите. Ама чим ќе се фрлиш во едната страна од поларитетот за кој велиш дека сепак не постои, хармонијата се нарушува."

јавно да одговорам-
Која когнитивна хармонија драга? Нема потреба од таква. Мора да се заземе страна. Мора во нешто да се верува, инаку изгубени сме, очекуваме хаос, се плашиме дали Сонцето и утре ќе изгрее. Верувањето е инстинкт, кој не се бира (што не е и исто со „не се менува„). Ај кажи си да веруваш, ако не веруваш, не иде. Јас сум атеист, таков ме дал Господ, не можам тоа сам свесно да го сменам. Единствено што можам, за да ви се смилам на вас верниците, е да бидам свесен која епистемолошка подлога ја содржи моето спознание за таквата верба.

Јас сум атеист, таков ме дал GOSPOD, не можам тоа сам свесно да го сменам.
''Ceni se samiot ako sakas da te cenat i drugite''
Кон врв
alan ford Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Регистриран: 02.Март.2008
Поени: 10782
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 00:41
Зашто на Господ,Дедо Боже,или Малата дебела у црвено секогаш се гледа како на нешто одамна детерминирано без можност уопште и да се спори...или што би рекол Брено /грчки војсководец-387-п.н.е/ vae victis
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 03:54
He, he... pa toa e dogmata.

Ako nekoj e interpretiran kako sovrshen, nepogreshliv, seznaen i semokjen, kako mozhe da mu se napravi revizija? I koj ke ja napravi?

Zatoa chovekot samo ke slusha i glavata ke ja drzhi navednata.

Ova e moshne interesno za diskusija i eden den ke otvorime tema na koja ke mozheme malu podetalno da pomuabetime.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
GospodBog Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Септември.2008
Поени: 43
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај GospodBog Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 15:04
Има само Еден што е добар
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 17:59
I koj e toj?
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 18:03

_Зошто ме наречуваш “Учителе добар?“ Добар е само Единиот Бог. Со овие зборови Исус му се обраќа на еден човек кој дошол при Него да бара совет од Него како да наследи вечен живот .

Тој е Тој.
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 19:38
Znachi site drugi ne se dobri, taka?

P.S. Nastrana sto , onaka kako sto e preneseno vo evangelieto, eksplicitno se potencira razlika i podelenost megju Isus (sin Bozhji) i Bog (otec). Mene voopshto toa ne mi prechi bidejki site sme Bozhji deca i vo kontekst na Isusovite propovedi seto toa pravi smisla, no za teologijata ova pretstavuva ushte edno mesto kade sto treba da napravi verbalna egzibicija za da ja opravda dogmata za edinstvoto na Svetoto Troistvo.

Изменето од Messenger - 17.Септември.2008 во 19:46
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 19:46
e vidis nie ne sme ograniceni
vikame
ima kupishta dobri големо%20гушкање
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај GospodBog Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 23:04
Сите згрешија и лишени се од славата Божја
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 23:12
???

GospodBog, ni trebashe eden chlen kako tebe.

Sega znaeme deka site otidovme jabana. Dzhabe usovrshuvanje, dzhabe molenje, dzhabe muabeti i prosvetluvanje. Site sme lisheni od bezuslovnata i bezgranichnata Bozhja Ljubov i proshka vo koi slepo veruvavme sledejki go Isus, apostolite i ushte duzina drugi vernici !

P.S. Znam deka i ova go citirash od Biblijata, no taka izvadeno nadvor od kontekst i objaveno kako parola ne znachi mnogu... barem za mene.

Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај GospodBog Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 23:19
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

???

GospodBog, ni trebashe eden chlen kako tebe.

Sega znaeme deka site otidovme jabana. Dzhabe usovrshuvanje, dzhabe molenje, dzhabe muabeti i prosvetluvanje. Site sme lisheni od bezuslovnata i bezgranichnata Bozhja Ljubov i proshka vo koi slepo veruvavme sledejki go Isus, apostolite i ushte duzina drugi vernici !

P.S. Znam deka i ova go citirash od Biblijata, no taka izvadeno nadvor od kontekst i objaveno kako parola ne znachi mnogu... barem za mene.

Но поради Својата милостива благонаклоност, Бог не прогласува за праведни. Оправданието ни е подарено преку откупот што за нашите гревови го плати Исус Христос.
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај GospodBog Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 23:22
Не е од дела, за да не се пофали некој.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 9101112>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.