|
Страв од гинеколог |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
bond....james b
Сениор Регистриран: 10.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sto ima tolku strasno, da ti nulji nekoj u.......
|
|
You live only ONCE!
|
|
Crnokosa
Нов член Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
crnokosa me zamisli.zasto se cekaat 10 dena rezultatite od papa testot?mene na privatno mi gi kazuvale za dva-tri dena.dodusa dva pati sum bila samo na ginekolog,pa ne se razbiram mnogu vo toa.dobro,znam koj test za sto e,no ova so 10 dena me zamisluva i toa mnogu.ako moze nekoj da mi objasni?ima li vrska privatno-drzavno ispituvanje?posto jas na privatno imam odeno,mozebi pobrzo se raboti tamu?ili bez razlika kade e ispituvanjata na zemenite brisevi se pravat 10 dena?.pozdrav
Изменето од Crnokosa - 16.Септември.2008 во 13:02 |
|
Crnokosa
Нов член Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nema vrska kolku dena traat ispitvanjata za papa tstot,toa si go odreduva ustanovata kade sto se pregleduvas,nekade se dobivat rezultatite pobrzo,nekade se ceka poveke
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нема потреба од стравување,а Министерот за здравство од 1-ви Април воведува скрининг...
Од 1 април организиран скрининг за карцином на грлото на маткатаОд 1 април Министерството за здравство започнува кампања за организиран скрининг за карцином на грло на матка со кој постепено, во текот на наредните три години ќе бидат опфатени сите жени на возраст од 24 до 35 години.
Паралелно со ова Министерството за здравство почнува и кампања за информирање на сите жени да изберат матичен гинеколог.
Министерот за здравство Никола Тодоров денеска соопшти дека веќе од 1 април почнува дистрибуцијата на првите покани до жените, најнапред од 24 до 35 години како приоритетна група. Матичниот гинеколог со покана на домашна адреса ја повикува жената да направи ПАП-тест кој ќе биде бесплатен. Согласно Акцискиот план за скрининг на карцином на грло на матка, кој е во подготовка, во следните две години ќе бидат опфатени и жените од 36 до 60 години. |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Рени, знаеш ли дали почнало ова?
|
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
nikolceo
Група Регистриран: 15.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 46 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas znam primer za zena na 78 godini zena koja ne bila deflorirana a dobila kancer na glroto na matkata i morala hiruski da se intervenira.
|
|
Nikolce
|
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |