![]() |
|
А што ако Господ беше жена? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 10> |
Автор | |
Omer El Faruk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Vo red toa e tvoe ubeduvanje.
Ti blagodaram Anakine! POzdrav i od mene |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
pozdrav Omere
![]() |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
Anthony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
?
Изменето од Anthony - 19.Февруари.2008 во 19:46 |
|
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
КОГА ТИ БИ БИЛА ГОСПОД, ЈАС БИ БИЛ НАЈГОЛЕМИОТ ВЕРНИК И ПОНИЗЕН СЛУГА ВО ТВОЈАТА ЦРКВА, А СВЕТОТ БИ БИЛ ПОУБАВ И ОД РАЈОТ. |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Ако господ беше жена, ништо не би се променило. Се бибило пак исто, само немало да се вика господ него госпоѓа.
|
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
![]() |
|
Goddes of Chaos ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Април.2007 Локација: Ecuador Статус: Офлајн Поени: 337 |
А Богородица што е??? |
|
Narodot za najmudra kniga ja smeta onaa koja e najnerazbirliva za nego.-A.Hitler
|
|
![]() |
|
*moon* ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
majkata sto go rodila Isus,a ne e gospod svetica e |
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
koj shto ,..i ko
![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
postariot brat ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 491 |
Jas se izvinuvam dokolku zvucev deka proteziram deka e Bog maz jas vsusnost samo go kazuvav slednoto: deka Bog gi stvoril Adam i Eva masko i zensko po Svojot obraz i tolku tuka se e jasno deka Bog e i ednoto i drugoto a ne samo ednoto taka barem ne uci Biblijata, a za k*ranot ne znam, Sega jas kako maz bi rekol deka naslovot na temata ocigledno e glupav zatoa sto isto tolku glupav ke bese i sprotivniot naslov sto ako Bog e maz, koga se znae deka toj e seprisuten i deka moze da bide se, a sto se odnesuva do drugi citati od Biblijata samo ke recam deka dosega se voplotil samo ednas i toa vo Isus Hristos i so toa za nas na zemjava kako Hristijani veruvame deka edinstven Bog koj e na zemjava e Isus i toj e maz, A inaku kako Otec toj e seprisuten preku Svetiot Duh i vo site nas bez razlika na pol, so sto site nie moze da se nareceme ceda negovi ili mali bogovi samo dokolku seto nase egzistiranje mu go posvetime nemu koj e vo se pa i vo nas. I tolku toa e rajot nema tuka mazot e pogolem niti zenata e pogolema Bog Apsolutniot i Seprisuten Tvorec na Bezkonecnosta e prv i posleden ili prva i posledna seedno. Inaku i vo stariot zavet koga mu se javil na Avraam mu se javil vo vid na Trojca Mazi ama ne znam mozebi mozel da se javi i vo vid na tri zeni ama ete ne se pojavil taka,
Od druga strana vo pravo ste koga velite deka Isus e roden od zena Devica i osenet od Svet Duh ispraten od Boga. E sega kolku ima tuka simbolika a kolku i kako se toa moze da se razbere, toa e drugo, Bog Otecot nikoj ne go videl i zatoa nikoj ne moze da ja razbere taa neopisliva sila , edinstveno Sinot koj Go objavil moze da go zemame zasega kako edinstven i dovolen Bogocovek koj nie Hristijanite mozeme da go obozuvame kako Bog a Isus e maz i ne znam kolku toj Fakt e biten ili ne ama toa e fakt. Inaku povtorno preku Svetiot Duh Bog e seprisuten vo site negovi kreacii, samo prasanje e kolku tie negovi kreacii go prifakjaat Boga. Ako uspee nekoj so celo svoe bitie (telo, duh, razum) da se prepusti na Bozjata volja togas toj se pridruzil vo grupata Angeli i toj zivee vo Boga togas toj e edno vo tretoto lice od Trojstvoto i tuka ne e Bitno dali si maz ili zena. Bog e sekoj koj e spremen da bide zrtvuvan od lugjeto i pokraj toa sto nikogas ne gresi ami samo zatoa sto tolku im pomaga na siromasnite bolnite i slabite , ljubomornite bogatasi koi ziveat kako Bogovi opkruzeni od bogatstvo nemozat a da ne go sankcioniraat . No takviot duri i koga e pred takvata smrt ne gi osuduva svoite dzelati ami naprotiv se moli za niv. Prasanje e samo dali nie sme spremni iskreno da go prasame Boga da ne povede po vistinskiot pat pa makar toa da podrazbira i oddeluvanje od site zemni udopstva pa nekogas i od familiite, i duri i od zivotot.Sevo ova e mnogu tesko da nekoj go napravi sam, ama so Boga se e lesno, pa zatoa sme svedoci i na golem broj Svetci bilo mazi bilo zeni koi celiot zivot go posvetile na Boga, zosto go poslusale glasot negov koj gi povikuval i edinstveno sto tie trebelo da napravat e da se prepustat na Negovata volja. Изменето од postariot brat - 14.Февруари.2008 во 16:31 |
|
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
|
|
![]() |
|
Shaxito ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Od kaj sega pak zena Maz??? ... ili toa Bog maski rod? MOze da e i dvete a moze da e Nijedno ! NEma pol . a + pratenicite ne znaci deka go videele. Samo go slusale taka neso bese ne mi ide sega mn mn ali Sigurno nikoj ne go videl.
![]() |
|
''Ceni se samiot ako sakas da te cenat i drugite''
|
|
![]() |
|
majmunce ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Септември.2008 Локација: Somalia Статус: Офлајн Поени: 154 |
Бог не може да биде ни жена, ни маж, затоа што Бог не е човек!
|
|
не се плашам, стори се чучулига
|
|
![]() |
|
Asya ![]() Сениор ![]() Регистриран: 14.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 902 |
Besmisleni prashanja ne mozhat da imaat smislen odgovor. A sekoja besmislena "diskusija" se vika praznoslovie. |
|
![]() |
|
Shaxito ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
ixixixi Asya
![]() ![]() |
|
''Ceni se samiot ako sakas da te cenat i drugite''
|
|
![]() |
|
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
AKO GOSPOD BESE ZENA SIGURNO NE BI STVORILA MAZ...PA TAKVA GRESKA MOZE SAMO NA MAZ DA MU SE SLUCI...
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |