|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 105106107108109 146> |
Автор | |
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Svetlina od prsti mi kape
dodeka kalta vo zaseda gi ceka moite cevli novi so nadmoken spic. Zaguben, izguben isplasen, za mene nov pocetok nema iako peperutki i princezi okolu mene tancot najdobar go igraat za uteha rana da mi zagusat za mene vrakanje nema. Mozam samo bespomosno da sakam onaka ednostavno i milo ljubejki go nivniot zdiv na prolet sto potseka. |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga nesto sakas
a da go imas ne smees sekoja nasmevka vestacka e zoto odluka donesena e bez razum i zakonski akt na sila sto vazi posilno so dejstvo od ona so pecat. Nema kopromis da se zagubi mora realnosta bitkata ja gubi kade li dusata se sprema ? Ona sto izgovoreno da bide ne smee zosto del od zdivot e tolku svoe tolku tugo, na dva dela se dvoi. |
|
blagorodna
Сениор Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
CERESA
Ceresite skapaja crvosaja po zemi al pa deca mrsuljkovci gi obraja... Ne su ja edra seljanka po drva da se jaza i da bera, i slatka miskajlii da vara. |
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
borba
sakam da se boram za se i seshto ne kako nekoj za malu i nishto hrabro da odam do kraj veshto i toa da bide vistinsko neshto NAPRED!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ne priznavam poraz no nekogash treba kolku da boli i toa se mora so mene trgni ke bideme duo a moze i trio zaedno so smrtta. KRAJOT NE STIGNA. |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ovaa nok e moja
onaka kako te zapamtiv nasamo so zabi moi usni sto mi grizat so pogled otsuten kako na osuden. Rezervna nasmevka kako odgovor na razgovori nevazni iscekuvajki go ona sto e ludost da se ceka. Kako i da e koga i da e da se menuva nema sto brazdata me ceka vistina vidliva nemilosrdna kako dete razmazeno raspolozenie sto rasipuva dur gosti gostis. |
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...
Изменето од Орка - 09.Март.2015 во 18:07 |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Којоти и хиени
завиваат тука некаде близу чекаат стариот лав чопорот да го истера зошто да му простат никогаш нема зошто со нив милозлив бил онака казнети и одвратни за живот не ги скратил онака мизерен и скршен товар преголем. Онака сеедно лавот чека без трошка желба за бесмртност чопорот да реши кога време ке биде во сојуз да се стапи со лешинари стални околу што се вртат да исчистат и расчистат она што веќе улога нема. |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Svetka svetlina besna
a jas samo nedolzno trepkam cekajki go denot da me odbere za sto i da e smer da mi dade dodeka na raskrsnica nedolzno trepkam so moite dolgi trepavici. Sred pusta raskrsnica sred nekoja pustina peam nekoja drevna molitva od nekoe drevno vreme do koja ni misla ne dopira. Moite prsti trupkaat sto od dosada sto od iscekuvanje nesto da se sluci i smer da mi dade. |
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SMRT
Vresok, koj tisina niz cela ulica posejuva. Vresok, koj samo ranet zver go ispusta. Toj vresok do mojot dom pristigna. Ljubopitstvoto moe na prozor go izmamuva, i gledam smrta dusa zemala. Nasekade tisina, samo vresokot koj taga za dusata objavuva. Konjite na novoto vreme razjareni poraka za smrta trgnaa da dadat. No krivina, kamsikot na rastazeniot javac stivnuva, dali ke im se smiluva? Kamsikot povtorno odeknuva, glasnikot na smrta prodolzuva se gubi vo dalecinata ostanuva samo vresok koj edna dusa oplakuva. Boze,smiluvaj se neka taa dusa bide spasena. |
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ushte edna shajka vo kovcegot
son se rushi za brzo vreme akteri mnogu na bojno pole site sakaat da bidat na tronot no samo pola od niv ke stojat tamu nekoj go spomna macnoto vreme koga site lutaa od mesto do mesto dali ke zavrshi toa denes za kogo ke bide vrvot na krajot na bojnoto pole vremeto leta za nas e mracno za drugite svetlo krajot se blizi nemilosrdno ide za nas sudbina za drugite sreka nekoj se smee od drugata strana oblaan so slava i lovorov venec tie stojat na vrvot od svetot nie so taga go gledame toa. |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da ponudam nemam sto,
da izmislam ne znam sto, sem onie kapki ljubov od listovi adami sto gi sobrav so vrvovi od usni sekogas zedni. Samo dopir od vetrot najtivok sto go nauciv niz tebe da minuvam i da ne prestanuvam zaboravajki na vremeto zaboravajki go prostorot ne mislejki dali e soodveten momentot znaejki deka drugo sem tebe i ne postoi. |
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ИНКАРНАЦИИ
...на крајот ќе ги обојам спомените со музиката на твоите очи и ќе заминам во мојата четврта инкарнација да те сретнам повторно во некое друго време во некое друго место, посреќна од овој живот за сите насмевки што ти ги украдоа, Со белегот на моите недоречени зборови, место бакнеж за добредојде, ќе те дочекам, па ќе се сторам вечност а ти време без крај... |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Заспивање
Шлунакот закрцка под нечии ѓонови, маалските кучиња залајаа кратко, клучот извежбано штракна во бравата, зашушка палто налегнато на столот, тој е се` поблиску а јас се` подалеку - дојде со друштво - го донесе сонот. |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Студот доаѓа
онака како знае и може заповеднички и строго љубоморен на топлина и насмевка широка онаа истата што исчезна од твоите очи толку сепофатни што ме погледнаа како да сум гол под замрзнат водопад искубан корен од силина и величенственост некогашна препуштен на силината на струјата што како љубов ја чувствував додека ме вртеше и влечеше кон тајните длабочини. А сега мизеријата по раме ме тапка со нокти некастрени на раце валкани, смеејќи се на темната завеса додека ме прекрива. Изменето од zbunet - 21.Септември.2008 во 18:25 |
|
Внеси реплика | страница <1 105106107108109 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |