IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Суеверие
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Суеверие

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 22>
Автор
Порака
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 22:22
Е кој ќе собира материјали сега од жртвата, коса, нокти...
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 22:33
...baam na nerotkinji,ne na grobista ma,tamu e strasno...doma,vo "sobata so ogledala"...
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
blagorodna Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Декември.2007
Поени: 568
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blagorodna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2008 во 17:44
pred vazna rabota ja ida u crkva i nosa zejtin, pala nekoa sveca i tea ama nezna tea al je sueverie ja mislja pojce molitva
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2008 во 13:33
Originally posted by blagorodna blagorodna напиша:

pred vazna rabota ja ida u crkva i nosa zejtin, pala nekoa sveca i tea ama nezna tea al je sueverie ja mislja pojce molitva

samo ti nisi si zejtin vo crkva....nemaj gajle drugiot den ke go prodadat po poniska cena od maloprodaznata...ic da ne se nervirash...a moze i od tamo da si kupish i da im go vratish posle..poeftino ke ti bide..
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2008 во 17:16
Na gostin da mu pluknes u kafe za da ne go bie maler
Кон врв
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Поени: 14598
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2009 во 15:28
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2009 во 15:28
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

Na gostin da mu pluknes u kafe za da ne go bie maler

Или за да не ти дојди уште еднаш
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
DDarko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Регистриран: 14.Мај.2009
Поени: 4356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Август.2009 во 15:48
naj malku vo zivotot sum sueveren
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Август.2009 во 18:47
pot od tuga miska, po moznost sto pomirizliva da gi rastera zlite duhovi  
Кон врв
bijonse1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Регистриран: 14.Јануари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 16521
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2010 во 10:07
ne bi trebala da sum....ama ete sum....nikako ne pominuvam pod bandera postavena kako edninica....
no sega najdov druga ,,inaetska taktika,, da recham koga mi pominuva crna machka pred mene ..lele brzo jas da pominam posle nea oti ke mi nosi sreka denta....i vidi chudo navistina denot ke mi bide super....
tuka normalno mnogu se mesha brached mi MARFI....
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2010 во 10:32
Rodena sum na 13tiнамигнување pa izleze deka sum prirodno zashtitena od sekakva gachka голема%20насмевка  Ich ne se zamoruvam so machki, banderi i se. I onaka babive sekoj den izmisluvaat po neshto novo, koj mozhe da gi sledi плазење

Iako, moram da priznaam, ima nekoi predmeti koi mi znachele i sum gi dozhivuvala kako amajlija. Malo pozitivno sueverie dobro mi doagjalo vo nekoi momenti, opushtachkiнамигнување ama ne sum se vrzuvala mnogu za toa.

Sonot chesto mi e najdobar patokaz.
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2010 во 15:12
Не сум суеверна воопшто и интересни ми се луѓето кои слепо веруваат во тоа,па дури и прават некои си обреди пред некој настан.
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2010 во 16:23
Sueverieto dokazhuva kolkava e silata na umot.

Dokolku toj si kreira i se ubedi vo nekakva svoja (umstvena) konstrukcija togash taa za nego e verodostojna isto kako onaa koja realno postoi nadvor nea. A toa e zatoa shto umot ne pravi razlika megju percepiranoto (interpretiranoto) i zamislenoto. I dvete vo nego postojat kako idei i misli... i dvete se interpretacii.

I bidejki na sekoja misla mozhe da se posveti odredeno vnimanie i vazhnost, taka onie koi gi imenuvame kako "sueverie" chovekot gi oddeluva kako neshto posebno za nego i so niv se odnesuva so soodvetno na toa. Za nego tie ne se sueverie, tuku realnost, a sueverie e nechijata tugja realnost.

Изменето од Messenger - 25.Јуни.2010 во 16:28
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2010 во 16:27
Vo sto si sueveren ti, Mesi?.....

Bezveze mi izgleda tvoeto izlaganje za sueverieto koga i sam se dvizis po toj kolosek...

Si dozvolil li ednas da bides so otvoren um i da prifatis tugi gledanja?

Sueverieto e sterilen svet bez nadvoresni drazbi....
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 22>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,313 секунди.