|
"VS" |
Внеси реплика | страница <1 13141516> |
Автор | |
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ah bre Janus, kade vide zloba vo mojot komentar, zarem ne vide smeshka na krajot ??? Samo se sheguvav na nachinot kako gi prezentirashe rabotite, nishto povekje. Zarem ne primash shega koga govorish za kameri ? Sekogash sum velel deka CANON i NIKON se dvete najdobri iminja vo foto tehnikata i deka dokolku nemav, po nekoja prichina, Nikon kameri ke imav Canon i ke bev podednakvo zadovolen. Vo DSLR tehnikata za sega (verojatno i za podolgo vreme) nikoji ne gi stiga ovie dve iminja, nitu Leica, nitu Pentax, nitu Olympus, nitu Panasonic, nitu... Ajde da ti se izvinam ushte ednash za neshto sto ne sum napravil, ama ti taka si go interpretiral: samo se sheguvav na tvojot komentar i ne mislev nishto seriozno. |
|
Janus
Сениор Регистриран: 07.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zoki, majstore, koooochi!!!!
ja ja vidov smeskata, pa i ja ti se okeziv, i toa onaka So, do not be worry... Samo prodolziv vo istiot stil ;-) |
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mi olesna...
|
|
Janus
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Inaku, pocnav da si igram so LEICA pomalku, i ete go prviot test:
sobno svetlo (1 sijalica od 100w vo luster. Manual BW. Sharpness LOW, drugoto standard. Manual focus, 2.4 blenda. Od raka, potpreno na casa :-) Nikakva obrabotka. http://flickr.com/photos/22386451@N03/2852147722/ |
|
mdeni
Сениор Регистриран: 23.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Janus
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
deni, mislam deka ima. Samo M8 nema, kolku sto znam.
A BW e Balance of White (ama se izvadiv ) |
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Fino...
Koja kamera ti se dopagja poveke na ovie isti setinzi, Lajkava i Kanonot? Mozhesh da napravish komparacija - ist objekt, osvetluvanje, 100ASA, bez ostrenje i.t.n.? |
|
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mozebi ne e muabetov za vo "VS", ama ova e sepak naj-necenzurirana tema, a i muabetov go pocnav/me tuka pa ... Eve sto pronajdov vo Septemvriskoto izdanie na Outdoor Photographer http://www.outdoorphotographer.com/gear/cameras/does-your-camera-have-an-evil-twin.html Well ... don't take it from me ... take it from the pro's |
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bas mu se mislev nesto...
Onaka, ne mi bese jasno... Covekov uste na 8ma poraka na forumov mi se vide kako otvoreno da gi potcenuva ludjevo na forumov. http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=15257&PN=8 Tipicno za mene, vlegov vo opsezna diskusija (odrtavev pamet ne mi ide ) Koga edno vreme go gledam negoviot post vo temata za noviot 5DMk2:
KOJA ZABLUDA! Pa ubavo mi rece covekot deka ne se razbirame. Jas mislev gi podcenuva ludjevo, a toj Nikon go podcenuval Uste eden Canonista Focus, da si mi ziv i zdrav, dobro ni dosol. Canonista mi e kade-kade pomalku strasno od drugata opcija (valjda se naviknav donkade na flame-wars ) A jas ... sto da vi kazam ... Koga ce pocnat aparative dolgi kosi da pustaat i vitki noze da im izviraat od battery gripot, togas ce ja sfatam sostojbata na emotivna povrzanost so brand-ovite |
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
mdeni
Сениор Регистриран: 23.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
5DII, zvuci dosta interesno.
Изменето од mdeni - 18.Септември.2008 во 23:44 |
|
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Hehehe
Dejan zapoznaj se so Focus - Focus zapoznaj se so Dejan Dejan, Focus e Canonista (99% sum siguren) Focus, Dejan e Nikonista (99% sum siguren) Ce vi oit muabeto Povlacim se dapace (ic ne sum siguren ... ako bide zabavno ce vi se priklucam ) |
|
|
|
JANE971
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
onoj 1% moze da gi sj**e muabetite ili ke gi napravi pointeresni. ostanuva da vidime koj ke bide poglesen c ili n?
|
|
Born to be alive...
http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski |
|
m_p
Сениор Регистриран: 25.Јуни.2008 Локација: Trinidad and Tobago Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
H.264 vs Motion-JPEG :)
|
|
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Na 22.09.2008 Ken rockwell pisa vaka na negoviot sajt
35mm Film vs. Digital When doing film vs. digital comparison, I prefer to compare like to like, and compare larger formats of film, as shot by most pros, to the DSLRs used by most pros. 35mm film is an amateur format, so I've never bothered to compare. I was shooting a 1956 Kodak Retina IIIc on Friday, and out of curiosity had some automated 5,035 x 3,339 pixel scans made at the local minilab. Just for laughs, since these scans looked so good, I shot the same thing with my D3 to compare. The 1956 camera, with its fixed 50mm f/2 Schneider Retina-Xenar on Fuji Velvia 50 and a good automated scan, has better resolution than Nikon's state-of-the-art digital. Hee hee! One day I'll have to shoot a modern camera and have a real scan made from 35mm, which will be much better, and maybe I'll even compare to the curent state-of the-art in 35mm digital, which is Canon, and is also better than Nikon. Digital is easier and cleaner, but even 35mm film shot on a 52-year-old camera still has more sharpness and resolution. The Retina camera and its meter both work without batteries. The Retina camera cost me $75, complete with working meter. So it goes. Film: The Immortal Medium of the Masters. Digital: Profit center for large foreign corporations. http://www.kenrockwell.com/tech/00-new-today.htm P.S. Eve sto komentiraat za nego na flickr vo "I shoot film" grupata http://flickr.com/groups/ishootfilm/discuss/72157607430029180/ Изменето од Tegla - 23.Септември.2008 во 02:29 |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
Внеси реплика | страница <1 13141516> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |