IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - ДНЕВНО-ПОЛИТИЧКИ настани, вести и актуелности
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ДНЕВНО-ПОЛИТИЧКИ настани, вести и актуелности

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 173>
Автор
Порака
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Септември.2008 во 21:46
[QUOTE=TONI]ОРЛОВ:
Најпрво треба да ги научиш основните закони на логиката.

После пишувај елаборати.

Бранко не ги потпишал шесте закони.Значи не се согласува со нив.Мисли дека не се добри и ги враќа на доработка.

Ако ти мислиш спротивно од него значи мислиш дека законите се добри.

Ако мислиш дека се добри тогаш не можеш да велиш дека законот за работни односи(еден од шесте) е лош и генерира диктатура.

Или може ама тогаш тој што го тврди тоа е недостоен за дискусија.

Значи, к*рле f**k OFF.
[/QUOTЕ]

Па драго дете,
Јас кога учев и полагав Логика ти си играше во песокот, или можеби и твојот татко не бил во сосотојба да основа семејсво.
А, сега ти како пара логичар дај нешто од твојата наука за да ме увериш и удедиш во тоа што го пишуваш.

А, последине изрази упатиги на твоите родители.

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 20:43

12.09.2008 17:23 Со 16 расипани заби кај секој возрасен и седум кај децата, за Македонците вратата за влез во ЕУ е затворена. Катастрофалната состојба со оралното здравје бара брзо решавање на проблемот бидејќи освен името, ова е еден од условите кои Европа ги бара од нас.
„Да се намали индексот на кариес, на саканите резултати под три, којшто фактички е и услов за примање на нашата земја во ЕУ“, изјави Бранко Милошевски, раководител на сектор стоматологија во Министерство за здравство.

Истражувањата покажале дека само за првите две години од животот, три од четирите трајни шестки кај децата се веќе расипани.
Епидемиолошките податоци се поразителни. Додека во Европа има тренд на намалување на кариесот, кај нас децата имаат и по седум расипани заби во устата.
„На граѓаните ќе им порачаме, со оглед на тоа што секојдневно се во стоматологијата, да водат сметка за оралното здравје, за здравјето на забите на своите деца затоа што ќе дојде време кога тие ќе ги осудуваат своите родители затоа што денеска тие услуги се бесплатни и достапни“, рече проф. д-р Миле Царчев, национален координатор за превенција.
На првачињата годинава ќе им бидат заштитени трајните шестки, со што можноста од кариес ќе биде намалена за 50 проценти. Ова е дел од стратегијата што Македонија веќе започна да ја спроведува. Целта ќе се постигне кога децата до 12 години ќе имаат до три расипани заби.
Додека во Данска децата воопшто немаат расипани заби, кај нас тие не одат на стоматолог поради страв или негрижа на родителите.
„Ретко одам на забар, нема зошто да одам, немам потреба“, вели десетгодишниот Петар од скопската населба Лисиче.
Најстрашно е во руралните средини. Тимовите кои се поделени во осум региони, веќе започнале со агресивна кампања за едукација на родителите и децата.
„Доколку едно дете има расипани заби, тоа нема да може да јаде, на тој начин опаѓа имунитетот и заостанува во растот, се среќава со бројни проблеми од типот на забоболка, на отоци, за кои е неопходна терапија“, вели д-р Биљана Гетова, Здравствен дом Валандово.
Воочувајќи ја сериозноста од проблемот, министерот Бујар Османи вети дополнителни 50.000 евра, колку што недостасуваат да се реализира проектот.

WTF

Леле дај бе да се откажеме од ЕУ, ова е стварно мислам за смеење....
Кон врв
ТХЦ Манге Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 10.Септември.2008
Поени: 99
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ТХЦ Манге Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 20:54
не е за смеење сељандуро.... непрошетана..
ич не е за смеење....
ко ке влегвиш америка и секаде ке ти пишит во emigration department : KEEP THE MOUTH N FEET DISEASES OUT OF AMERICA...
не знам шо е смешно да имаш здрав осмех????
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 22:51
Originally posted by ТХЦ Манге ТХЦ Манге напиша:

не е за смеење сељандуро.... непрошетана..
ич не е за смеење....
ко ке влегвиш америка и секаде ке ти пишит во emigration department : KEEP THE MOUTH N FEET DISEASES OUT OF AMERICA...
не знам шо е смешно да имаш здрав осмех????

Оди до некое училиште што е во близина на твојот дом, и замоли некој од наставниците да те научи да пишуваш македонски..... а што се однесува до навредите сега да те навредувам не мислам заклучив дека не вреди да си фатам работа со еден неписмен охриѓанец.

Изменето од Vladimir88 - 12.Септември.2008 во 23:05
Кон врв
trnar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Мај.2008
Поени: 184
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај trnar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2008 во 00:09
-Да имаат истружени и не испукани петици, за сите македонци наредниот бенч марк ќе биди-
рекол YODA (и останал жив ) .

-ЕЕЕЕЕЕЕЕ,како ли ќе го исполниме ова ?
- запрашaл се YODA -

Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2008 во 00:20
jas si napraviv porcelanski mostголема%20насмевка
- moze preku red da odam?
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2008 во 01:37
Koga ce saka evropska unija da vleze vo Makedonija (a toa ce bide naskoro) nema da gi pustame zasto disat na shupak - k*rvi evropski tie na nas ce ni kazuvaat za zabi ... rdji neotesani...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Ilirosss Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Септември.2008
Поени: 33
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ilirosss Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2008 во 03:42
ovie glupite pa sega se zafatija za karies, utre koga ke se resi kariesot ke se fakat za toa deka jademe mnogu leb
Кон врв
bond....james b Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Ноември.2006
Поени: 850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bond....james b Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2008 во 14:22
pa i ke imaat pravo! nikoj kaj niv ne gnete leb  kako makedoncive!газење%20од%20смеење
You live only ONCE!
Кон врв
ТХЦ Манге Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 10.Септември.2008
Поени: 99
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ТХЦ Манге Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2008 во 15:33
ела објасни му... море љуѓе-- ко шо имат стандарди да станиш пример астронаут - несмејш ни една мана, расипан заб.. и шо ти знам јас друго.. така и во една елитна заедница ко шо е ЕУ... не смејш со ова ѓупштанава наша во муцкине ко петарди да имет јадено....
то е нормално шо си го барет пошо таму оралната хигиена си е на многу високо ниво..и во САД е исто...
а то ние шо сме ко селски плотој во забиве- никој не ни е крив и ако сакаме со тие со плава крв исти ајвар да макаме - ке морат да се корегираме... и готово...

а овај владимирче- да ти подкажам нешо дете... прво ти не влегвиш во расправија со мене пошо не ме носиш ни вербално ни пишано а да не прам муабет интелектуално.. за то шо сум од охрид мојш само да ми завидиш- сити бој...ЛОЛ.... пошо ми делуваш ко типично скопјанче- педерче нормално... а за то кој дијалект е исправен- ке прочиташ - ко ти ја создаваше блаже азбуката и јазикот - кои му беа наречја... така да одмори се.. и задумај се од кај си принаселен во огромното село.. јас барем знам од кај сум//.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2008 во 16:50
Originally posted by ТХЦ Манге ТХЦ Манге напиша:

а овај владимирче- да ти подкажам нешо дете... прво ти не влегвиш во расправија со мене пошо не ме носиш ни вербално ни пишано а да не прам муабет интелектуално.. за то шо сум од охрид мојш само да ми завидиш- сити бој...ЛОЛ.... пошо ми делуваш ко типично скопјанче- педерче нормално... а за то кој дијалект е исправен- ке прочиташ - ко ти ја создаваше блаже азбуката и јазикот - кои му беа наречја... така да одмори се.. и задумај се од кај си принаселен во огромното село.. јас барем знам од кај сум//.

Абе ти завидувам сакам да станам неписмен како тебе.
Како погоди бе...

Изменето од Vladimir88 - 13.Септември.2008 во 16:52
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2008 во 16:51
jas licno mislam deka ovoj zakon e samo za da mu se pomogne na porcelanka голема%20насмевка 
Кон врв
bond....james b Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Ноември.2006
Поени: 850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bond....james b Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2008 во 18:05
aiii, pa jas sum bil dobar - uvek iznad prosek!голема%20насмевка
You live only ONCE!
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2008 во 18:06
а со порцелан примат? голема%20насмевка
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 173>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,199 секунди.