|
Статусот на жената во Кyранот |
Внеси реплика | страница <1 35363738> |
Автор | ||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ХАДИС бр.628
Жено!Пази какво место имаш код свог мужа. Јер знај, он ти је и Џенет и Џехенем!
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
svemirski_duh
Сениор Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa kako i zenata za Mazot.Kako i Roditelite za sinot.Kako i sinot za roditelite.... Pocituvanjeto i nepocituvanjeto se pat doi Dzennet i Dzehennem. |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Свемирски....
Овде немаме взаемно почитување-но е нагласена подреденоста на жената во однос на мажот.
Толку е јасно кажано и разбирливо. Мажот е еден вид Бог и Батина за жената во исламот. Вика он ти је рај и пекол...А не зборува за взаемно почитување, туку ропски и потчинет однос.
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
svemirski_duh
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Marija.
Ednas kazav,no za zal,porakite mi se izbrisani. Za da ja vidis SLOBODATA I PRAVATA NA ZENATA VO ISLAMOT,treba da se zapoznaes so ROPSTVOTO NA ZENATA SPORED BIBLIJATA. Se dodeka ne go zapoznaes ropstvoto na zenata spored biblijata,nema da mozes da svatis nisto. Jas ke se obidam samo edna paralela da napravam a znam deka porakava ke mi bide izbrisana,no se nadevam deka ti ke ja procitas. "I taka, mazot treba da ja pokriva glavata svoja zasto e obraz i slava Bozja, a zenata e slava na mazot. Oti ne e mazot od zenata, tuku zenata od mazot; i mazot ne e sozdaden za zenata, tuku zenata za mazot." 1 Koritjani 11:7 Kutrata zena. Ako ima ponizok citat od ovoj vo bilo koja kniga na zemjinava kugla upaten kon zenata,,,,,, Ova ti se vika ponizuvanje. A ne toa pogore koe si go protolkuva glavata tvoja. Toa prosto znaci: Ako mazot e zadovolen so zenata(ako mu e verna,poslusna,go pocituva (zarem ne se bara ova kaj vas ?)),zenata zasluzila Dzennet.Ako mazot ne e zadovolen so nea (sto znaci mu gresela,go prevaruvala,go lazela,,,) togas zasluzila Dzehennem. Sto e tuka gresno. Isto vazi i za mazot.Ako zenata ne e zadovolna so nego,togas toj zarabotil dzehennem oti dolzen e da ja zadovoli zenata na vo sekoj pogled. Go vrtela ti ova ili ne.... nie Muslimanite i Mazi i Zeni goi znaeme pravilata.TI NE GI ZNAES. Nego,odi objasni mi go ti da te vidam pogorniot citat bibliski. "...koga zenata ke zabremeni i rodi MASKO DETE, necista ke bide sedum dena...a ako rodi ZENSKO DETE, necista da e cetirinaeset dena..." Levit 12:2-5 Zenskoto ja pravi duplo ponecista.ZOSTO ?! Vidi go ova Marija: "zenata da se uci vo mir i potpolno pokorstvo. Na zena ne i dozvoluvam da poucuva, nitu da gospodari nad mazot, tuku da bide mirna. Bidejki porano bese sozdaden Adam, a potoa Eva; i Adam ne bese izmamen, tuku zenata bese izmamena i napravi prestap..." 1 Poslanie do Timoteja 2:11-14 Ova ti se vika Ropstvo i totalno pobnizuvanje na Zenata. Изменето од svemirski_duh - 11.Септември.2008 во 15:20 |
||
svemirski_duh
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pojela maca jezika ? Ajde Marija,kolku tolku,kako taka,se obidov da ti go objasnam Hadisot. Daj da vidam kakov ke bide tvojot obid. Na ovaa tema,so drage volje bi ti pisuval,samo bezcelno e,oti mi gi brisat porakite koga ke osetat gubitok. Vie ne se plasite od Sozdatelot za grevot svesno sto go pravite. |
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pojela maca jezikA - grev, sozdael ... ma daj !!!!
Изменето од Templarius - 11.Септември.2008 во 22:21 |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Темплариус - сликите се веќе постирани, нема потреба да спамираме повторно со истите работи.
|
||
Do what is right, come what may...
|
||
svemirski_duh
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nema air od luge koi vo fotosop seuste veruvaat.
I ke mi objasni li nekoj za pogornite citati ? |
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
JAS CE TI ODGOVORAM - samo zatoa sto gledam deka gi vadis stihovite od kontekst i gi isprevrtuvas ti velis odnosno citiras (normalno se gleda deka dodavas zborovi) toa e sramno, "I taka, mazot treba da ja pokriva glavata svojaTuka dodavas i izmisluvas zasto e obraz i slava Bozja, a zenata e slava na mazot. Oti ne e mazot od zenata, tuku zenata od mazot; i mazot ne e sozdaden za zenata, tuku zenata za mazot." 1 Koritjani 11:7 eve go orginalniot izvod od biblijata pa ti mi kazi zasto izmisluvas i lazes ???? Eve ti go orginalot MK - Библијa 1999 - 1 Кор. 11:7 Мажот пак не треба да ја покрива главата, зашто е слика и слава Божја, а жената е слава на мажот. MK - Библијa 1999 - 1 Кор. 11:8 Зашто мажот не е од жената, туку жената од мажот; MK - Библијa 1999 - 1 Кор. 11:9 бидејќи мажот не е создаден заради жената, туку жената заради мажот. MK - Библијa 1999 - 1 Кор. 11:10 Затоа жената треба да има власт на главата, заради ангелите. MK - Библијa 1999 - 1 Кор. 11:11 Но во Господа ниту мажот е без жена, ниту жената - без маж, MK - Библијa 1999 - 1 Кор. 11:12 зашто како што е жената од мажот, така е и мажот преку жената, а сè е од Бога. MK - Библијa 1999 - 1 Кор. 11:13 Пресудете сами во себе дали е прилично жената да Му се моли на Бога непокриена? MK - Библијa 1999 - 1 Кор. 11:14 Не ве учи ли самата природа дека е срамно за мажот да има долга коса, MK - Библијa 1999 - 1 Кор. 11:15 ако пак жената има долга коса, тоа е чест за неа, зашто косата и е дадена место превез. KADE TUKA SE GOVORI ZA ROPSTVO????? site sega mozete da videte kako svemirski ja isprevrtuva biblijata za da moze da pluka vrz hristijanstvo- a ti svenmirski odgvori zasto gi menuvas stihovite i zasto gi vadis od kontekst ....ne na mene jas znam zosto go rabotis toa tuku na drugite odgovori im ..... |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
1 Господ му рече на Мојсеја:
2 „Кажи им на Израелците: ‘Кога некоја жена ќе забремени и ќе роди машко дете, нека биде нечиста седум денови како што е нечиста во времето на својот месечен ред. 3 На осмиот ден детето нека биде обрезано. 4 А таа нека остане уште триесет и три дни, за да се очисти од својата крв; не смее да допира ништо свето, ниту да доаѓа во Светилиштето, додека не се исполни времето на нејзиното очистување. 5 Ако роди женско, нека е нечиста две седмици, како за време на својот месечен ред, и нека остане уште шеесет и шест денови, за да се очисти од својата крв. 6 Кога ќе се исполни времето на нејзиното чистење - било за синче, било за ќеркичка - нека му донесе на свештеникот, при влезот на Шаторот на средбата, едногодишно јагне за паленица и едно гулапче или грлица за жртва за грев. 7 Тој нека го принесе тоа пред Господа и нека ја очисти; и таа ќе биде чиста од течењето на својата крв.Тоа е закон за жена, кога ќе роди било машко било женско чедо. 8 Ако не е во состојба да принесе јагне, тогаш нека земе две грлици или две гулапчиња - едното за паленица, а другото за жртва за грев. Па свештеникот ќе направи да и се покрие гревот и таа ќе биде чиста.’” A ovaa ti e za toa oklu cistenjeto ... objasni im sega na drugite asto izmisluvas i isprevrtuvas ???? |
||
Give me your secrets
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сега ќе глумам малку "модератор" Templarius и svemirski_duh, оваа тема гласи: "Статусот на жената во Кyранот", а не во Библијата.
Почитувајте ги правилата и пишувајте он-топик! А ако ме слушате мене, подобро ич да не пишувате за да не започнувате расправија и провокации и да ги искушувате и другите да се вмешуваат
п.с. Сега видов дека maria_magdalena ја почнала "дискусијата" овде и затоа ќе се воздржам од пишување за статусот на жената во Исламот
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
svemirski_duh
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bez glumenje,ke ti se molam.
|
||
Vlad Tepesh
Сениор Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
|
||
svemirski_duh
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
PS: Vidi go templarus za pecatna greska mi se fati.
Sto menuva jas nezmam... MAZOT NE TREBA DA JA POKRIVA GLAVATA. Ete,so golemi ti potvrdiv na greskata. Dalje,ne te prasav za drugi citati tuku za onie sto jas gi navedov. I se izvinuvam sto napisav na ovaa tema bibliski citati... toa so namera da napravime edna paralela a naj interesno e sto Marija nisto ne mi zina. |
||
Внеси реплика | страница <1 35363738> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |